Dimecres, 26 Juliol 2017 13:41

Tres curtmetratges sobre el Pirineu durant el primer terç del segle XX estrenen la Mostra de Cinema Etnogràfic

Valorar aquest article
(0 vots)
El cartell. El cartell.

Una sèrie de tres curtmetratges sobre la vida al Pirineu durant el primer terç del segle XX donaran el tret de sortida el pròxim dimarts a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu de la 7a edició de la Mostra de Cinema Etnogràfic. El certamen, de caràcter itinerant, recalarà a Esterri d’Àneu entre l’1 i el 4 d’agost. 

El dimarts 1 d’agost, Manuel Fabra presentarà el fons cinematogràfic Edelweiss films d’Agustí Fabra i Bofill, que retrata visions de la vida camperola a la Cerdanya, un viatge de l’Ariège a Andorra o un campament a Sant Maurici.

La 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic també acollirà curtmetratges de directors del Pallars, catalans i de Galícia, que enguany és la cultura convidada al festival. A més, el dijous dia 3 d’agost, es realitzarà un passi de les obres guanyadores del festival Mostremp de cinema rural al Pallars.

Aquesta mostra està organitzada per l’Ecomuseu de les valls d’Àneu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici. I compta amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, la Filmoteca Española, i la Diputació de Lleida. 

 

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

 

Llegit 156 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar