Dimecres, 23 Agost 2017 14:27

Denuncien que l'aigua de boca de Montcortés no és apta per al consum humà

Valorar aquest article
(0 vots)

La CUP Pallars ha presentat una denúncia a l’Agència de Salut Pública de Catalunya en què alerta que l’aigua de boca del poble de Montcortés, al municipi de Baix Pallars, no és apta per al consum humà ja que supera els valors paramètrics de bacteris.

Segons la CUP, ja fa temps els veïns es queixen que l’aigua que surt de les aixetes fa mala olor i alguns pateixen reiteradament diarrees i mals de panxa.

En unes reunions del poble, els veïns van demanar a l’Ajuntament del Baix Pallars que fes analítiques per tal de conèixer-ne la seva qualitat i la resposta de l’alcalde va ser que l’aigua de boca era potable.

Davant les reiterades queixes, una veïna va sol·licitar a l’Ajuntament l’informe dels resultats analítics de l’aigua de boca al poble, amb la sorpresa que el document, emès per la Unitat d’Aigües de la Diputació de Lleida el passat 18 de juliol, conclou que l’aigua de boca de Montcortés no és apta per al consum perquè supera els valors paramètrics de bacteris coliforms (752 UFC/100 mg quan el màxim tolerat és 10 UFC/100 mg), del bacteri Escherichia Coli (5 UFC/100 mg quan hauria de ser 0) i del recompte de colònies a 22ºC (112 UFC/ml quan el màxim admès hauria de ser 100 UFC/ml).

En veure aquest informe, la mateixa veïna va sol·licitar per escrit a l’Ajuntament que informés de manera immediata aquests resultats als veïns, fet que segons la CUP Pallars encara no s’ha produït.

Per aquest motiu, la CUP Pallars ha presentat la denúncia instant a l’Ajuntament a què prengui les mesures pertinents per abastir Montcortés d’aigua potable apta pel consum humà, que s’informi a la població de la situació i que es depurin responsabilitats que es puguin derivar de les accions que atempten contra la salut pública.

Cal recordar que el poble de Montcortés s’abasteix des de fa uns cinc anys de l’aigua de l’estany a través d’una captació que deriva l’aigua a un dipòsit on és clorada per a destinar-la al consum humà.

 

Llegit 193 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar