Dijous, 24 Agost 2017 11:24

El 31è Concurs de Gossos d’Atura atrau 2.000 persones i el guanya el mallorquí Miquel Adrover amb el gos Xeco

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment del concurs. Un moment del concurs. Mayte Rivero

Unes 2.000 persones es van aplegar el passat diumenge 20 d’agost als Prats de la Coma de Llavorsí per assistir al tradicional Concurs Internacional de Gossos d’Atura, que enguany va arribar a la 31a edició. Hi van competir dotze pastors amb els seus gossos procedents de Catalunya, el País Basc, el País Valencià, les Illes Balears i França, amb tres representants femenines, dues catalanes i una francesa.

El guanyador va ser el mallorquí Miquel Adrover, amb el gos Xeco, per completar les dues proves amb un menor temps acumulat i amb la puntuació més alta. Adrover és un veterà de 63 anys però en segon lloc va quedar un jove basc de 23, Eneko Serrano.

Els organitzadors del concurs van destacar la participació de fins a quatre joves pastors, un relleu generacional que els fa ser optimistes perquè garanteix el futur d’aquests esdeveniments.

El de Llavorsí és un concurs que se celebra el tercer diumenge d’agost des de l’any 1986 i que pretén ser una reivindicació de l’ofici de pastor, una activitat molt arrelada al Pallars Sobirà. Enguany va estrenar una nova prova de guiatge del ramat a través d’un embut, que es va sumar als exercicis per valorar l’obediència dels gossos i les seves habilitats per fer creure el bestiar.

Aquest any en tercer lloc va quedar el primer classificat de l’any passat, un altre veterà, el tarragoní José Maria Pleguezuelos, amb el seu gos King. Abans de començar la competició es van fer dos minuts de silenci en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Un dels objectius dels organitzadors és fer augmentar el nivell d’ensinistrament dels gossos d’atura catalans. Precisament aquest any una de les noies va participar amb un exemplar d’aquesta raça que feia anys que no es veia, segons va explicar el director del concurs, Sinto Pallé. La majoria però, eren border collies, com el gos guanyador, el Xeco, que té dos anys. Els representants d’Euskadi competeixen amb pastors bascos.

La celebració del concurs va anar precedida de la Fira de l’Ovella dedicada a la raça xisqueta, típica del Pallars Sobirà.

Llegit 709 vegades Darrera modificació el Dijous, 24 Agost 2017 11:53

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar