Dilluns, 27 Novembre 2017 18:24

Els candidats d'ERC de l'Alt Pirineu reclamen unitat i vertebració del territori

Valorar aquest article
(0 vots)
S'han reunit al cap del Port del Cantó S'han reunit al cap del Port del Cantó ERC

Els candidats i candidates d’ERC de l’Alt Pirineu i l’Aran s’han reunit aquesta tarda de diumenge al cap del Port del Cantó. El lloc ha estat escollit pel seu simbolisme a nivell pirinenc ja que marca el canvi de comarca entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, essent el centre geogràfic del llarg de la vegueria, i perquè Rubió, amb 10 habitants, és el poble habitat a més alçada de Catalunya.

La representació pirinenca vol mostrar la identitat pròpia del territori pirinenc, i reclamar així la necessitat del desplegament de la llei de vegueries, aprovada l’any 2010, pel Parlament de Catalunya. Actualment el territori pirinenc, i els seus representants, està dividit en dues circumscripcions electorals, Lleida i Girona, fent impossible que, els pirinencs i pirinenques puguin votar a tots els seus representants.

ERC és la formació que presenta més candidats del territori pirinenc en aquestes eleccions, amb un total de 10. Ha volgut incloure-hi representació de totes les comarques i de l’Aran, mostrant la transversalitat i vertebració del territori.

La candidatura pirinenca dels republicans compta amb: Francesc Viaplana i Carme Lostao, de l’Alt Urgell; Ramon Villuendas i Raimon Monterde, del Pallars Sobirà; Rosa Amorós i M. Pilar Cases, del Pallars Jussà; Judit Calveras i Elies Nova, de la Cerdanya; Anna Moreno, de l’Alta Ribagorça i Hug de la Rosa, de l’Aran.

Llegit 120 vegades Darrera modificació el Dilluns, 27 Novembre 2017 18:30

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar