Dimecres, 22 Maig 2019 12:58

La UE concedeix ajuts a 20 municipis més de Lleida per a zones wifi gratis

Valorar aquest article
(0 vots)
Imatge de Llavorsí. Imatge de Llavorsí. Diputació de Lleida

Llavorsí i Lladorre es beneficiaran de fons europeus per instal·lar àrees de connexió a internet gratuïta a través de wifi en espais públics. Carrers, places, parcs i edificis municipals són alguns dels llocs on els consistoris poden desplegar-les. 

La Comissió Europea va publicar el passat 16 de maig el resultat de la segona convocatòria del programa WiFi4EU, que beneficia 100 municipis catalans. Aquests se sumen als 44 que van ser-ho en la primera edició, entre els quals hi figuraven la Pobla de Segur, Esterri d’Àneu i Tírvia.

Cadascun d’aquests municipis rebrà un ajut de 15.000 euros per poder instal·lar Internet en espais públics. El pressupost total d’aquesta convocatòria és de 51 milions d’euros i s’han rebut sol·licituds de tots els països que participen en el programa, és a dir, els estats membres de la UE, Islàndia i Noruega. 

A banda d’aquests municipis dels Pallars, també tindran punts gratuïts d’accés wifi en espais públics Arbeca, Ciutadilla, Corbins, Estaràs, la Fuliola, Lleida, Maldà, Nalec, els Omells, el Palau d’Anglesola, Preixana, Sant Guim de Freixenet, la Seu d’Urgell, el Soleràs, Soriguera, Tàrrega i Gòsol. Aquests últims han estat inclosos en la convocatòria que es va fer pública el passat 16 de maig i que se sumen a Alòs de Balaguer, Bellpuig, les Borges Blanques, Castellserà, Solsona, Torre-serona i Vilagrassa. 

En total sumen 30 municipis lleidatans. Val a dir que un total de 114 municipis, gairebé la meitat dels 231 que conformen la província, s’han inscrit per tal de poder optar a aquests fons.

La implantació d’àrees de connexió a internet gratuïtes mitjançant wifi arriba mentre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida preparen el desplegament de fibra òpticaen el conjunt de les comarques lleidatanes.

Llegit 125 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar