Dijous, 09 Maig 2013 18:12

L'IEI inaugura l'exposició fotogràfica del 1r Instawalk al Parc Nacional d'Aigüestortes

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’avui dijous i fins al 19 de juny l’exposició fotogràfica del 1r Instawalk al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. L’exposició fotogràfica ha estat inaugurada aquest matí per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich. L’acte ha comptat també amb l’assistència del director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté i el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.
El vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, ha destacat que aquesta acció forma part de l’estratègia que s’ha fixat el Patronat de Turisme per promocionar diferents indrets del territori a través dels mitjans socials amb un concurs fotogràfic participatiu i fet per afeccionats a l’aplicació per a mòbils Instagram. També  ha avançat que la mostra fotografica farà un recorregut itinerant pels Centres d’Informació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Espot, Boí i a Senet, una vegada acabat el periode d’exposició a l’IEI.
La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, i el director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, han coincidit en assenyalar que es tracta d’una forma molt atractiva i també efectiva d’acostar territori i patrimoni a tot el món. En aquest sentit, han destacat que el fet que el visionat d’aquestes fotografies tingui un abast tan gran, permet arribar a públics impensables sinó fos per la capacitat de distribució d’aquesta eina de comunicació. Així, han posat l’exemple que des de l’altra punta del món se sàpiga que s’han interessat, per exemple, pel congost de Mont-Rebei, és una manera d’atraure futurs visitants que gaudiran de la bellesa del paisatge, de la gastronomia i de l’ampli patrimoni de que disposen les comarques de Lleida.
El director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch,  ha explicat que l’exposició recull una selecció de les millors fotografies que van fer els usuaris de l’aplicació Instagramer que van participar en la primera trobada al Parc Nacional d’Aigüestortes, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i que va tenir lloc el 21 d’abril.
L’exposició situada al pati de l’IEI consta de 44 fotografies, les quals han estat seleccionades entre les 402 que va arribar a penjar a l’aplicació Instagram la trentena d’usuaris d’aquesta aplicació que van participar de l’excursió amb raquetes de neu pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i també van visitar el conjunt romànic de la Vall de Boí. La selecció d’aquestes 44 millors fotografies l'ha fet la comunitat d’Igers Lleida, que agrupa els usuaris d’aquesta aplicació per a mòbils a la demarcació de Lleida..
Aquesta primera trobada d’Instagramers impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha comptat amb la col·laboració del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Patronat de Turisme de la Vall de Boí, el Centre d’Interpretació del Romànic de la Vall de Boí, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i Igers Lleida.

Llegit 1751 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Maig 2013 18:15

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar