Dijous, 28 Juny 2018 17:12

L’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà i Asaja reclamen responsabilitats per la mala gestió de la fauna salvatge

Valorar aquest article
(0 vots)
Manifestació pel centre de Sort. Manifestació pel centre de Sort. Comunicació 360º

L'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà, amb el suport d'ASAJA Lleida, s’han manifestat aquest dijous a Sort contra la mala gestió de la fauna salvatge. Els ramaders reclamen responsabilitats per la mort del bestiar a mans de depredadors i la mala gestió d’aquesta situació, així com controls sanitaris als animals salvatges per evitar l'expansió de malalties infeccioses entre el bestiar i el cobrament dels ajuts d'Indemnització Compensatòria de Muntanya (ICM), endarrerits des de l’any 2011.

“La nostra visió és que els depredadors i la ramaderia són incompatibles” senyala el manifest de la protesta, en què també s’informa que l’any 2017 van morir 400 ovelles i altres animals, com vaques i eugues, van ser atacades per l’ós. Els protestants matisen que cada cop hi ha més depredadors i menys mesures de protecció, per això, reclamen al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació prengui mesures en lloc d’informar que “la convivència és modèlica”. En aquest sentit, també sol·liciten que els representants polítics del Pallars Sobirà es pronunciïn al respecte.

Els manifestants informen que “fa 32 anys que el sanejament ramader va aconseguir eliminar les malalties infeccioses”, malalties que ara s’han tornat a estendre per la fauna salvatge.

Llegit 1263 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar