Dijous, 25 abril 2013 17:01

Neix a Sort el primer centre de Lleida que elimina els polls dels cabells

Valorar aquest article
(0 vots)

Sort disposa del primer centre de la demarcació de Lleida, que es dedica a fer tractaments per eliminar del cap els polls i les llémenes amb un nou mètode 100% natural amb el qual no utilitzen insecticides. El procés per eliminar els polls consta de 3 parts: aspiració, pentinat i inspecció. Un tractament d’aquestes característiques costa entre 35 i 50 euros la sessió.  El centre Fora Polls també fa xerrades a les escoles i llars d’infants per donar tota la informació sobre els polls.
Noemí Baro ha explicat que van decidir posar en marxa aquest servei arran de la creixent propagació i dificultat que suposen els polls en els darrers anys i les peticions de les clientes de la perruqueria que tenen sobre tractaments d’aquestes característiques.
És una tasca manual que requereix un temps que moltes vegades els pares no tenen. El tractament són dos sessions d’una hora i mitja cadascuna.
Quan arriba una persona al centre per fer-se un tractament d’aquestes característiques primer li fan una aspiració amb un nou sistema. Un aspirador especial es passa pels cabells i arrossega els polls nimfes i algunes llémenes.
Un cop s’ha passat l’aspirador per tot el cabell es pentina molt minuciosament. Es passa una pinta per tot el cap per extreure la majoria de llémenes que hi ha al cabell. Per no deixar-se’n cap, les perruqueres utilitzen unes ulleres d’augment per veure millor el cabell.
Pel que fa a la inspecció final és la part més important del procés. Es tracta de fer un examen exhaustiu floc a floc per extreure totalment les llémenes que hagin quedat ja que la pinta no les arrossega totes.
Normalment amb dues sessions n’hi ha prou per una desinfecció complerta. A la primera es deixa el cap totalment net i a la segona es fa una revisió per assegurar que no hi queden polls.
Noemí Baro ha destacat que un dels problemes dels polls és la mala informació que se’n té i la quantitat de mites i remeis casolans ineficaços que circulen. Un punt negatiu també és que fins fa poc ha estat un tema tabú. Així mateix, Baro ha dit que és molt imortant saber com prevenir i com actuar en cas de tenir-ne.
Pel que fa als productes pediculicides se’n fa un mal ús ja que les instruccions solen ser per casos lleus i no n’hi ha prou amb les vegades indicades i els temps d’exposició són massa curts. Noemí Baro ha explicat que al 2005 uns estudis fets a Dinamarca van demostrar que els polls han mutat ja dues vegades i s’han fet resistents als productes tradicionals i aconsellats per l’Organització Mundial per la Salut.

Llegit 2028 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar