Mollerussa estrenarà programació estable de cinema a partir del proper divendres 21 de desembre. Les sessions, que es faran entre divendres i dilluns, tindran lloc al Centre Cultural, un equipament municipal amb capacitat per a 196 persones i que aquests dies està sent condicionat amb una pantalla de 6x3,5, un projector digital i un sistema d’amplificació de so professionals i homologats amb les característiques de ressonància de la sala. Ho ha anunciat l’alcalde, Marc Solsona, qui ha indicat que des del consistori es vol oferir un altre “reclam per generar diferents sinèrgies culturals i d’oci” a la ciutat.

Per fer possible tornar a tenir programació de cinema a la ciutat, l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció de 54.000 euros a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat per finançar el condicionament de les instal·lacions, una obra adjudicada a Proyecson S.A., i ha buscat l’expertesa del Circuit Urgellenc, a través de l’empresa Circusa, dedicada a l’exhibició cinematogràfica i gestora de l’antic Cinema Urgell que va tancar portes al maig del 2014, per tal que s’encarregui de programar pel·lícules d’estrena o de caire comercial cada cap de setmana i de dur el servei de bar amb productes típics de sessions de cinema.

Les entrades generals costaran 7,20€ però s’ha previst una reducció a 5,20€ per a famílies nombroses i monoparentals, menors de 12 anys i majors de 65. Així mateix, a banda de les dues sessions en divendres, les tres en dissabte i les dues en diumenge, també se’n faran dues en dilluns, que al ser Dia de l’Espectador, tindran un preu encara més reduït de 4,90€.

 

 

 

 

 

 

Un total de 398 persones ja s’han inscrit al primer sopar de gala de Cap d’Any que organitza l’Ajuntament i que tindrà lloc amb un aforament limitat de 500 persones al Pavelló del 19 de març. Així mateix, prop de 50 persones més han reservat ja la seva participació a la festa posterior a les campanades, que es farà al Pavelló de l’11 de Setembre i que se sumaran a les del sopar que hi tenen l’entrada inclosa. Les reserves encara es poden fer fins aquest divendres a les oficines municipals, segons ha recordat l’alcalde, Marc Solsona .

El sopar pels adults, que tindrà un preu de 65 euros, constarà d’un entrant, un primer plat de peix, un segon de carn, les postres, la beguda, el cafè, raïm i cotilló. Pel que fa al menú infantil, el preu serà de 20 euros i la possibilitat d’accedir a uns inflables que s’instal·laran en el pavelló on es farà el sopar. Pel que fa a les persones que sopin en un altre indret però vulguin participar de la festa posterior, s’ha de comprar una entrada anticipada per 10 euros amb consumició inclosa. La festa estarà amenitzada per l’orquestra Aquarium, el grup de versions Coversions i un DJ, que hi posarà el punt i final.

El 55è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, que tindrà lloc aquest dissabte dia 15 a les 10 de la nit al Teatre L’Amistat, comptarà amb un total de 85 dissenys participants procedents de diferents indrets de la geografia espanyola com Alcoi, Múrcia, Pontevedra, Astúries o el País Valencià així com també d’indrets de Catalunya com Barcelona, Amposta o Lleida, entre altres. D’aquesta manera, 38 concursants participaran en la categoria de Moda Actual, 28 a Fantasia i 19 a Època.  Així ho ha explicat l'alcalde, Marc Solsona, el qual ha destacat també la participació enguany d’un dissenyador mexicà.

Cal recordar que la conducció de l’acte anirà a càrrec de l’actriu Ares Teixidó, que comptarà amb la complicitat en l’atmosfera musical de Lisboa Zentral Cafè que transportarà al públic assistent des de Buenos Aires a París, passant per Santiago de Cuba o la mateixa Lisboa.

Les entrades per assistir a la gala encara es poden adquirir a les taquilles del Teatre L’Amistat de dimarts a divendres de 6 de la tarda a les 8 del vespre. Els preus s’han fixat en 25 euros per al primer pis i les butaques de platea i 15 euros per al segon pis.

 

Nous premis que se sumen als 13.000 euros en metàl·lic de cada edició

D’altra banda, les bases del concurs presenten en aquesta edició novetats destacades com són la incorporació de dos reconeixements per incentivar la participació de joves talents sota el nom d’Emergent’s. En aquest cas, es tracta d’un primer premi dotat amb 600 euros per al disseny més original i innovador elaborat per participants menors de 30 anys, que tindrà també un segon premi amb material de papereria divers, gentilesa de l’empresa Oficentre.

Aquests nous premis s’afegeixen als 13.000 euros en metàl·lic que s’atorguen als tres primers premis de cada categoria; al Didal d’Or, fet per Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs; a l’Agulla d’Or, concedit per la Lluna de Drap al millor treball artesà d’agulla i el Premi al Millor complement, patrocinat per Guasch. Així mateix, cal recordar que l’any passat es va incorporar també el Premi al/la Millor Model, patrocinat per la revista Pasarela de Asfalto i consistent en un entrada a una desfilada de la Mercedes-Benz Fashion Week.

 

Jurat de prestigi amb el dissenyadora catalana Núria Sardà

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. La presidenta serà la dissenyadora catalana  Núria Sardà, qui també ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de bany per tal que sigui reproduït en paper i desfili a la gala fora de concurs.  També en formaran part:

  • Francisco José Pavón(Madrid), editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, un referent en sector de la moda que compta amb la col·laboració de membres de l’aristocràcia com la Princesa Tania de Bourbon Parme, entre altres.
  • Teresa Berengueras(Barcelona), periodista especialitzada en moda que ha col·laborat en diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio, entre altres mitjans. Actualment treballa per El Punt Avui
  • Luís Fernando Gimenez (Saragossa), president de l’Associació Origami de Saragossa
  • Dario Márquez(Barcelona), dissenyador
  • Mario Gallardo(Sevilla), dissenyador

 

 

 

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat, en ple, el pressupost per al 2019 que ascendeix a 1.616.500 euros, similar al del 2018, i que inclou el propi consistori, l’Empresa Municipal de Serveis i la residència Ca La Cileta. L'alcaldessa, Montserrat Meseguer, ha explicat que “es tracta d’un pressupost continuista que busca la contenció en la despesa i l’equilibri financer”. 

Pel que fa a inversions, la majoria de les projectades són de manteniment d'equipaments. L'alcaldessa ha dit que "adequarem la teulada del cementiri, adquirirem nous comptadors d’aigua i mobiliari urbà divers. La inversió més important serà el condicionament de l’entorn del camp d’esports, on s’hi destinaran 190.000 euros. En concret, es construiran noves grades i un mur de contenció a la banda oest, on també s’hi instal·larà nova il·luminació. També es duran a terme mesures per millorar la seguretat general del camp. Segons l’alcaldessa “aquesta inversió era molt necessària perquè actualment, el camp d’esports municipal és molt utilitzat pels equips locals, entre els que hi ha l’equip que juga a segona divisió catalana i l’equip dels veterans. També en fan ús els alumnes de l’escola i els diversos equips gestionats pel Club Esportiu del Pla d’Urgell (CEPU), on hi juguen nombrosos nens i nenes del municipi”.

Coincidint amb l’aprovació del pressupost del 2019, l’equip de govern va aprovar una modificació de crèdit corresponent al pressupost 2018, tal com fa cada any abans del final de l’exercici i amb la finalitat d’optimitzar el romanent de crèdit d’algunes partides. “Aquesta modificació de crèdit s’ha realitzat per afrontar petites despeses imprevistes que s’han donat al dia a dia, però també permetrà l’arranjament de la Plaça 1 d’octubre, obra que rebrà una subvenció de la Diputació de Lleida. Igualment, aquesta modificació de crèdit, que aprofita el romanent de partides no exhaurides, farà possible que es puguin pintar l’interior del cementiri i els vestuaris del camps d’esports i l'exterior del local del jovent”, ha apuntat Meseguer.

Pel que fa a les taxes, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola segueix congelant la majoria. L’IBI rústic, que es va rebaixar fa tres anys, continuarà amb el valor rebaixat del 0,7. Pel que fa a l’IBI d’urbà, continuarà al valor del 0,5 que contempla l’ordenança municipal, “essent, per tant, un dels més baixos de la comarca. La resta d’impostos, com són l’IAE i l’impost sobre vehicles, tampoc pugen”, ha indicat l’alcaldessa. Tot i això, incrementarà la taxa de recollida d’escombraries a causa de la pujada continuada en el cost del servei, el qual està gestionat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. “Fa dos anys, la majoria de municipis de la comarca ja van augmentar la taxa en un 5% mentre que al Palau no es va incrementar. Aleshores, l’equip de govern va decidir mantenir-la congelada a fi de comprovar quina seria finalment la pujada real del servei. Ara que ja es tenen dades concretes d’aquest nou cost, el consistori, en el decurs d’un parell d’anys i de manera escalonada, ajustarà la taxa d’escombraries a l’increment real del cost del servei, de forma que sigui el més equitatiu possible i sempre per sota del preu fixat a l’ordenança municipal, la qual no es modificarà”, ha explicat Meseguer. 

El 41è Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré ha superat les expectatives fixades i ha reunit aquest matí al Parc de la Serra més de 700 participants de prop d’un centenar d’entitats d’arreu de Catalunya, els quals no s’han volgut perdre la cita tot i el canvi de data i de circuit fets amb l’objectiu d’entrar al Gran Premi de Cros Català de la Federació Catalana d’Atletisme. Roger Estradé, de l’Associació Atlètica Xafatolls, i Cristina García, de l’ISS L’Hospitalet, han firmat els millors temps de la cursa llarga tot i ser els dos de la categoria Sub-23. Així, Estradé ha recorregut la seva distància de 8000 metres en 0:26:17, mentre que García ha fet els 6000 en 0:23:48.

Amb aquesta modificació de calendari, ja que se celebrava el primer diumenge de març,  i la inclusió en aquest gran premi, el de Mollerussa, organitzat per l’Ajuntament de la ciutat i l’Associació Atlètica Xafatolls, esdevé l’únic cros de les Terres de Lleida que participa en aquesta lliga catalana en la que també hi ha inclosos el de Santa Coloma de Farners, Girona, Gavà, Banyoles i Granollers. El cros però ha volgut mantenir l’essència de la participació dels centres educatius de la comarca per la qual cosa s’han fet dues classificacions diferents, una per atletes federats i l’altra per escolar o oberta, segons les edats i els participants. Les classificacions de totes les categories es podran consultar a partir de primera hora de la tarda a www.crosmollerussa.cat

Així mateix, el cros també ha estrenat un nou circuit, en aquest cas el mateix que es va utilitzar pel Campionat de Catalunya que es va fer el passat mes de febrer i que inclou la pista d’atletisme i la zona alta del Parc de la Serra. Aquest recinte ha permès habilitar cinc circuits diferents en funció de les distàncies a recórrer, sent els 8.000 metres en homes la més llarga. També, com en les darreres edicions, s’ha col·laborat amb la campanya Posa’t la gorra que promou l’AFANOC.

 

 

 

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, i del delegat de la Cambra de Comerç a Mollerussa, Josep Anton Gaya, així com dels diferents representants municipals han dut a terme aquesta tarda la tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal que enguany està d’estrena, una estrena que ha causat expectació entre la ciutadania que no s’han volgut perdre el moment i ja n’han començat a gaudir.

Com a novetat, hi ha 11 elements decoratius nous que vesteixen les renovades places del centre de la ciutat i també la zona comercial propera a les piscines municipals on s’ha instal·lat un majestuós arbre de 6 metres d’alçada, la mateixa alçada que té el que s’ha col·locat a la cruïlla entre la plaça Major i la de Manuel Bertrand. La principal peça decorativa és, però, una gran bola de 4 metres de diàmetre que presideix la plaça de l’Ajuntament i que permet que el públic la pugui gaudir des de l’interior interactuant amb ella i fotografiant-s’hi. També s’han ubicat altres elements en forma d’arbre, de 4 metres d’alçada a la plaça del Pla d’Urgell i altres més petits al carrer de la Vilaclosa i a les places Major i de Manuel Bertrand. També s’ha renovat el faldó il·luminat de la balconada de l’Ajuntament. Aquesta il·luminació, que romandrà oberta de les 9 del matí fins a les 12 de la nit, també està complementada amb la font lluminosa de la plaça de l’Ajuntament que s’ha estrenat avui a la mateixa hora.

La renovació de la il·luminació al centre ha fet que els elements que els altres anys lluïa aquesta zona s’hagin pogut destinar a decorar dos carrers més com són el de Domènec Cardenal, de gran afluència al ser el tram urbà de la carretera de Miralcamp, i el carrer de Tarragona, on hi ha el pavelló poliesportiu que enguany acollirà la primera festa de cap d’any organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa, segons ha indicat l’alcalde, que s’ha mostrat satisfet per la participació a l’acte de la ciutadania, que ha rebut amb aplaudiments l’encesa de les llums i la font.

A banda d’aquestes novetats, una trentena de carrers i places de la ciutat tindran il·luminació nadalenca des d’avui fins el dia 6 de gener. Aquesta il·luminació nadalenca estarà reforçada també pel canvi en el distintiu dels associats de Mollerussa Comercial que per tercer any és un arbre de Nadal lluminós al peu de cada establiment associat. Així mateix, cal destacar els elements decoratius que hi ha als carrers de Prat de la Riba, Muralla, Navarra i del President Macià, que estan patrocinats per l’associació de veïns d’aquesta zona.

En total, l’Ajuntament a banda dels 11 elements nous, ha instal·lat el 170 que ja tenia dels altres anys, els quals tots funcionen amb baix consum o bé amb el sistema leds. Així mateix, entre aquests elements n’hi 7 que duen l’anagrama de Mollerussa Comercial.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola licitarà aviat les obres d’arranjament de la plaça 1 d’Octubre de 2017, actuació que permetrà millorar el paviment i evitar les actuals filtracions d’aigua. L’alcaldessa, Montserrat Meseguer, ha explicat que la plaça es troba just davant de la residència i és molt freqüentada pels avis del municipi així com pels infants, que hi van a jugar. Meseguer ha  destacat que “recentment vam instal·lar-hi gronxadors nous i ara la plaça 1 d’Octubre de 2017 s’ha convertit en un punt de trobada dels més petits, però també dels avis que hi van de passeig, hi ha la residència davant, per tant, era molt necessari arreglar el terra d’aquesta plaça per millorar la seguretat i estabilitat de les persones que hi passegen i evitar possibles caigudes”.

Aquesta obra està recollida dins del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de Lleida, que subvencionarà una part de la inversió. La memòria ha estat realitzada pels serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

S’ha de recordar que anteriorment la plaça 1 d’Octubre de 2017 es deia plaça Espanya. “Després de que molts veïns ens manifestessin la possibilitat de canviar-li el nom, vam decidir de finalment dur-ho ha terme el passat 6 d’octubre, aprofitant el 10è aniversari del Correllengua i la visita del cantautor Lluis Llach”, ha recordat Meseguer.

Mollerussa donarà demà a les 6 de la tarda el tret de sortida a la campanya comercial nadalenca i ho farà estrenat il·luminació singular pensada perquè la ciutadania pugui interactuar. Seran 11 elements decoratius nous que vestiran les renovades places del centre de la ciutat però també tindran efecte a la zona comercial propera a les piscines municipals. Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en el transcurs de la presentació de la campanya que han preparat l’associació Mollerussa Comercial i la delegació de la Cambra de Comerç a la capital del Pla d’Urgell, sota el lema Gaudeix del Nadal.

La principal peça decorativa serà una gran bola de 4 metres de diàmetre que presidirà la plaça de l’Ajuntament i que permetrà que el públic la pugui gaudir des de l’interior. També s’ubicaran altres elements en forma d’arbre, de 6 i 4 metres d’alçada, tant a la plaça Major com a la plaça de Manuel Bertrand, la del Pla d’Urgell, el carrer de la Vilaclosa i a la carretera de Miralcamp així com també es renova el faldó il·luminat de la balconada de l’Ajuntament. Solsona ha dit que el consistori ha volgut “arriscar en una campanya de qualitat en la il·luminació per valoritzar el gaudi del passeig comercial a Mollerussa”, una il·luminació que també es veurà complementada amb la font de colors que s’estrenarà a la plaça de l’Ajuntament un cop acabades les obres de millora en aquesta zona. L’alcalde ha afegit que enguany s’ha apostat per llogar aquests elements per tal d’iniciar una estratègia comercial que n’afavoreixi l’esponsorització per part de comerços i empreses de cara a properes temporades. Per això, els arbres de gran format s’encerclaran amb tanques per mostrar les possibilitats publicitàries d’aquest tipus d’elements, ha indicat Solsona, que també ha dit que es treballa amb la empresa concessionària de la zona blava per oferir promocions d’aparcament gratuït durant aquesta campanya nadalenca.

 

Mercat de Santa Llúcia amb variada distribució i temàtica nadalenca

El Mercat de Santa Llúcia que tindrà lloc aquest dissabte dia 8 de les 10 del matí a les 7 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament obrirà la campanya comercial, segons el responsable de la Cambra de Comerç a Mollerussa, Josep Anton Gaya, que ha indicat que es preveu una bona afluència de clientela al ser també un dia d’obertura permesa per a establiments comercials. Un total de 16 establiments dedicats especialment a la temàtica nadalenca amb flors, decoració de la llar i regals de petit format oferiran el seu producte amb una distribució diferent en forma d’U per fer un recorregut que s’ajusti a la nova urbanització de la plaça.

Aquest mercat serà el primer d’un seguit d’esdeveniments programats principalment els caps de setmana del mes de desembre. Seran espectacles a peu de carrer que volen dinamitzar totes les zones comercials de la ciutat i per als que s’ha comptat amb participació d’altres entitats de la ciutat, segons ha explicat el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, acompanyat de Núria Sans, membre de la junta de l’entitat.

 

Concurs d’aparadors per xarxes i recollida solidària de joguines, altres activitats

Un dels elements de promoció estrella serà un trenet que recorrerà les zones comercials de la ciutat, arribarà fins al Pavelló Firal on se celebra l’Aventura de Nadal i passarà per la renovada plaça de Manuel Bertrand, tot i que la parada serà al carrer de Ferran i Puig. Per poder-hi pujar caldrà fer una compra mínima de 10 euros als establiments comercials adherits a l’associació, una compra que també permetrà obtenir una de les 7.000 entrades per a l’Aventura de Nadal gentilesa de la Regidoria de Joventut i participar del sorteig d’una panera de Nadal valorada en 500 euros. Com més compres de 10 euros es facin més opcions tindrà la clientela, segons ha indicat Català, ja que l’objectiu és diversificar les compres per a tots els establiments. Així mateix, també es tornarà a ubicar un punt d’informació de Mollerussa Comercial a la plaça de Manuel Bertrand per fer el bescanvi del tiquets de compra pels regals

El concurs d’aparadors tindrà enguany un component renovat ja que el jurat del mateix seran els usuaris de les xarxes socials i del web de Mollerussa Comercial. Així mateix també es continuarà amb la campanya de recollida de joguines en solidaritat a l’associació SOSmamas de Balears. En aquest cas, cada joguina en bon estat lliurada donarà entrada a l’espectacle de màgia L’Efecte Papallona que es farà el 22 de desembre al Teatre L’Amistat

 

 

 

 

 

L’Ajuntament de Mollerussa participa en una campanya que té per objectiu reciclar bicicletes en desús i mal estat amb objectius socials. La impulsa una associació d’usuaris, BACC, que treballa per facilitar l’ús de la bicicleta a la plana de Lleida i que, a través d’aquest projecte, vol recuperar els vehicles i donar-los una nova vida lliurant-los, reparats i condicionats, a col·lectius socials determinats perquè les reutilitzin en base a informes dels serveis socials de base.

El tret de sortida de la campanya es va fer aquest diumenge al Teatre L’Amistat aprofitant la representació de l’espectacle de màgia Fascinatio, a càrrec de Mag Jordi Quimera, dins la programació de La Xarxa. A través d’un punt d’informació, els representants de l’entitat van explicar als assistents interessats els objectius socials perseguits, que també passen per dinamitzar negocis locals de la zona per a la recuperació de les bicicletes amb els quals l’entitat contactarà per fer les reparacions pertinents dels vehicles.

A banda de la informació als possibles donadors de bicicletes a peu de carrer, l’entitat també vol organitzar un taller de reparació de bicicletes per al públic en general que podria dur a terme també per als infants en el marc de l’Aventura de Nadal.  

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha fet aquest matí donació al Centre de Distribució d’Aliments del Pla d’Urgell dels aliments recollits a través dels tallers de manualitats solidaris que organitza i per participar als quals els usuaris han d’aportar algun producte alimentari, bàsicament per esmorzar. La donació de prop de 50 quilos de menjar s’ha volgut dur a terme en aquestes dates, encara que no hagi finalitzat la temporada d’activitats, amb la voluntat de contribuir a la desena edició del Gran Recapte d’Aliments, que es duu a terme entre demà i dissabte i per a la realització de la qual s’ha fet una crida a la participació de voluntariat.

Els productes donats s’han recollit a través dels tallers solidaris  que s’han dut a terme aquest mes de novembre i en restarà un altre per acabar la temporada que tindrà lloc el proper dimecres dia 12 de desembre, que també tindrà caràcter solidari amb la recollida d’aliments. Pel que fa a la activitat infantil de la biblioteca, ahir va acollir la darrera Hora del Conte d’enguany amb l’Ada Cusidó i L’Arbre de Sucre.

 

Campanya recollida de contes i àlbums il·lustrats nous i també joguines

D’altra banda, el caràcter solidari de la biblioteca es tornarà a demostrar amb la campanya de recollida de contes i àlbums il·lustrats nous així com també joguines. Es tracta d’una campanya que ja es va dur a terme l’any passat i que es fa en complicitat amb Creu Roja Joventut del Pla d’Urgell. Les donacions es podran fer a la mateixa biblioteca entre l’1 i el 19 de desembre per tal que després es pugui fer el lliurament a l’entitat beneficiària que serà l’encarregada de la distribució final entre els seus usuaris i usuàries.

Així mateix, el proper 19 de desembre, a partir de les 6 de la tarda, els patges Gregori i Isidori recolliran les cartes dels infants per tal de fer-les arribar als Reigs d’Orient. 

Pàgina 1 de 196