Mollerussa acollirà aquest divendres 30 de juny la sisena edició de l'Open Night amb més d'una vuitantena de botigues obertes a partir de mitjanit i fins a les 3 de la matinada amb molts descomptes i promocions. 

Aquesta iniciativa de l'associació Mollerussa Comercial es complementarà amb diferents activitats per amenitzar l'espera fins a mitjanit com la cinquena edició del Running Open Night, que espera comptar amb uns 300 atletes i que començarà a les 9 de la nit des del carrer de Ferran Puig; una desfilada de moda, que tindrà lloc a les 10 de la nit a la plaça de l'Ajuntament; el segon campionat solidari del joc de la botifarra a la fresca organitzat per CIS Àngel Olaran, i música en viu a càrrec del grup d'origen cubà Calle Habana.  

L'alcalde, Marc Solsona, ha recordat que "aquesta iniciativa va ser pionera a Mollerussa l'any 2012 i es va convertir en un referent a Catalunya". Solsona l'ha qualificat com "una cita imprescindible en el calendari d'estiu de la ciutat". 

Des de l'Ajuntament s'autoritza a tots els comerços de la ciutat a obrir entre les 12 de la nit i les 3 de la matinada, si bé no es permet l'ocupació de la via pública als establiments no associats a Mollerussa Comercial. 

Per la seva part, el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, ha indicat que l'Open Night és "un referent al territori" ja que "el fet que l'obertura dels establiments sigui a partir de mitjanit ens fa únics i moltes altres poblacions s'emmirallen en nosaltres". 

Els clients que comprin als establiments adherits a Mollerussa Comercial optaran a diferents premis com un creuer pel Mediterrani per a dues persones, un cap de setmana a Andorra més entrades a Caldea també per a dues persones, un cap de setmana a PortAventura per a dues persones més les entrades a Ferrariland i 6 ampolles de vi gentilesa del Castell del Remei. 

 

L’Ajuntament de Mollerussa està duent a terme aquests dies la campanya d’esporga d’estiu en les diferents zones verdes de la ciutat amb la finalitat de regular el creixement de l’arbrat per prevenir el risc de caiguda de branques i controlar-ne la grandària.

Dins d’aquesta campanya, que es fa cada any durant els mesos de juny i juliol, també s’ha realitzat aquesta setmana tasques de desbrossament de la zona de la banqueta del Canal, en el terme municipal de Mollerussa, amb l’objectiu de netejar d’herbassar aquesta zona utilitzada habitualment per la ciutadania per a la pràctica de l’esport o per passejar.  

L’Ajuntament de Mollerussa ha adjudicat en junta de govern les obres de reforma i redistribució de l’edifici de serveis del Camp Municipal d’Esports a l’empresa Josep Esteban per un pressupost de 16.838 euros amb l’IVA inclòs. Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Solsona, qui ha dit que es tracta d’una actuació que es durà a terme al llarg de l’estiu i que s’emmarca dins el programa de dotar de més i millors instal·lacions esportives la ciutat. En aquest sentit, ha posat per exemple el gimnàs que tot just s’acaba d’estrenar a l’escola Ignasi Peraire i també la pista d’atletisme que fa un any que va entrar en funcionament al Parc de la Serra.

En el cas dels serveis públics del camp de futbol, les obres consisteixen en enderrocar alguns envans i parets per procedir a plantejar una nova distribució dels espais. Així mateix, també es canviarà l’enrajolat vertical, les fusteries existents i els sanitaris. També es renovaran la xarxa de sanejament i la xarxa elèctrica i d’enllumenat existents amb la col·locació de leds amb sensors de moviment incorporat per afavorir l’estalvi. Una altra de les millores és la construcció d’una rampa de formigó per millorar l’accés al servei adaptat.

A banda d’aquesta reforma, també es renovarà la gespa artificial del camp de futbol 7, que ja ha estat licitada per un import de 53.888 amb IVA inclòs. La gespa actual estava ja reutilitzada de quan es va canviar la del camp de futbol gran però ara el desgast recomana posar-la nova, segons ha explicat l’alcalde. D’aquesta manera, l’equipament tindrà en condicions 3 camps de futbol 7 (dos resultants de partir el camp gran) i això permetrà acollir campionats de base per als quals ara no es disposa d’espai adequat.  

L’Ajuntament ha encarregat al dissenyador gràfic Jimbo Bernaus, fill de Mollerussa, la confecció d’un mural que vesteixi la paret lateral de la plaça que dóna entrada al Teatre L’Amistat, utilitzada freqüentment per acollir activitats diverses, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. Es tracta d’una creació colorista de 80 metres quadrats que es farà amb pintura plàstica i que lluirà com a lema l’expressió anglesa Whip up, que significa donar més vida i intensitat a alguna cosa.  

Segons l’autor, que és el fundador de l’estudi creatiu BAM! amb seu a la ciutat croata de Zagreb, on viu actualment, la idea és relacionar aquest concepte amb el que representa el teatre pel que fa a potenciar la cultura, el coneixement i les idees. La confecció del mural s’allargarà, segons Bernaus, durant més d’una setmana ja que es tracta d’una feina laboriosa per a la que s’utilitzarà rodets i pinzells. Les tasques van començar ahir amb la neteja i condicionament de la paret. 

Divendres, 16 Juny 2017 19:41

Homenatge a un avi centenari de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ha homenatjat al veí Francisco García pels seus 100 anys de vida. L’alcalde Marc Solsona, en nom de la corporació, li ha lliurat una placa amb un poema de Salvador Espriu en un acte que ha tingut lloc a la casa de l’homenatjat, el qual estava acompanyat per bona part de la seva família.

Francisco García, que de dos fills té quatre néts i 5 besnéts, ha rebut també l’homenatge de la conselleria de Benestar i Família, la qual ha estat representada pel vicepresident del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, qui li ha lliurat la medalla commemorativa que entrega la Generalitat a les persones que compleixen cent anys i també una placa de reconeixement en nom del Consell. 

El Centre Cultural de Mollerussa va acollir ahir al vespre la festa de cloenda del curs 2016-2017 del Pla de Transició al Treball, que organitza el departament d’Ensenyament conjuntament amb els consistoris de Mollerussa i Tàrrega, amb l’objectiu de poder donar una sortida laboral a nois i noies que no han superat l’ESO. Dels 24 joves que han seguit el curs repartits entre Mollerussa i Tàrrega, un 60% han superat la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.

L’acte de lliurament dels diplomes va estar presidit pel director dels Serveis Territorials, Miquel Àngel Cullerés, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i la regidora d’Ensenyament de Mollerussa, Mònica Segués. Cullerés va assegurar als joves i a les seves famílies que “la formació és una garantia” de cara al futur i es va mostrar satisfet que l’administració pugui donar amb aquest programa que va començar al 2001 una “cobertura extra a uns joves que segueixen un altre itinerari”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega  va voler reconèixer l’esforç fet per aquest joves i va destacar la “importància de la formació per a tenir una segona oportunitat”. La regidora d’Ensenyament, per la seva part, va afirmar que aquest programa “és una escletxa de futur” per aquest joves per poder trobar una sortida i va assegurar que l’Ajuntament que representa continuarà amb el compromís de seguir treballant per ajudar als joves a formar-se.

Els nois i noies que hi han participat han pogut adquirir diferents coneixements teoricopràctics per desenvolupar tasques com a auxiliar de comerç, d’oficina i en l’atenció al públic amb l’objectiu d’inserir-se laboralment en aquest sector professional. Per a l’any vinent ja està oberta la matrícula d’inscripció a les oficines de La Banqueta. El curs, que és gratuït i està a adreçat a joves entre els 16 i els 21 anys, començarà al setembre i compren també pràctiques en empreses col·laboradores.

 

 

Mollerussa oferirà aquest estiu en el cicle Les Quatre Llunes un total de 28 activitats culturals, esportives i comercials amb la col·laboració d'una desena d'entitats locals.

La primera activitat programada tindrà lloc el dimecres 21 de juny a les 8 del vespre al parc municipal de la mà de Saó de Ponent, que amb un taller de malabars a càrrec d’Improvistos Krasty Show, seguit d’un concert amb Morena-Tradipaxanga celebrarà el Solstici d’Estiu.

El cicle continuarà el divendres 23 amb el Correbars, organitzat pel Jovent de Mollerussa a partir de 2/4 de 8 del vespre, l’Arribada de la Flama del Canigó a 1/4 de 9 a la plaça de l’Ajuntament i la revetlla de Sant Joan al pavelló Pla d’Urgell de la mà de la Colla del 67 a partir de 2/4 de 10 de la nit.

La programació inclou també un dels esdeveniments estrella a nivell comercial, el sisè Mollerussa Open Night que, organitzat per Mollerussa Comercial, tindrà lloc la matinada del divendres 30 al dissabte 1. Com a animació prèvia, divendres 30 a partir de les 9 del vespre  tornarà una nova edició de Mollerussa Running amb sortida des del carrer de Ferran Puig. La següent cita comercial, també organitzada per la mateixa entitat i que enguany s’estrena en el calendari serà el JuliolFEST, que es farà al parc municipal divendres 14 i dissabte 15 de les 6 de la tarda a les 2 de la matinada.

Per dissabte dia 1 hi haurà dues opcions: la Posta de Sol amb gust Ponentí, una activitat també nova, que  Boira-Experience organitza a La Serra a partir de les 6 de la tarda i a partir de les 7 de la tarda el Mollerussa Night 3x3, que promou el Club de Bàsquet Mollerussa i que enguany es trasllada des de la plaça de Manuel Bertrand fins a les pistes de bàsquet que hi ha a la zona de la plaça de l’Orfeó Renaixença.

La 24a Caminada a la Llum de la Lluna, una de les activitats que mou més públic amb més d’un miler d’inscrits i que l’Ajuntament organitza en col·laboració amb els Xafatolls, tindrà lloc divendres dia 7 a les 10 de la nit amb sortida, com sempre, des del parc municipal.

Una altra de les activitats esportives del cartell d’activitats serà la Fita Alta Madness, una cursa organitzada pel GE Serralada consistent en pujar 100 vegades al Tossal de la Fita Alta de la Serra (1.400 metres), que es farà el 15 de juliol a les 7 de la tarda per recaptar fons a benefici de una malaltia minoritària, la Miopatia Miotubular.

Dissabte dia 8 serà el torn del concert de l’Orfeó Renaixença amb la participació de la Coral Noves Veus de Capellades que tindrà lloc precisament a la plaça que porta el nom de l’orfeó.  Quatre concerts més, tots ells als jardins de la Casa Canal, ompliran la programació i seran dissabte 5 d’agost amb Xavier Balcells, organitzat per A2Mic; divendres 21 de juliol el de la Coral Ressò de l’Albada; dijous 27 de juliol el concert de la Berta Puigdemasa i divendres 28 de juliol el de la Cobla Contemporània, organitzat aquest darrer per l’Agrupació Sardanista que també ha programat 6 ballades de sardanes amb so digital a diferents espais de la ciutat i una ballada amb la Cobla Amsterdam a la plaça de l’Ajuntament dimarts 25 de juliol.

Altres activitats programades són el Mercat de Rebaixes d’Estiu el 26 d’agost, dues activitats organitzades per A2Mic juntament amb el centre Solaç, Pintura al Mur dimedres 12 de juliol, i Retalls de Mollerussa, dimecres 19 de juliol. El Cinema a la Fresca amb la projecció de la pel·lícula de la factoria Disney Vaiana dijous dia 20 a les 10 de la nit serà una altra de les activitats destacades. La programació sencera es pot consultar a www.mollerussa.cat

 

 

L’Ajuntament de Mollerussa ha incrementat un 8,7% en tres anys l’índex de recollida selectiva fins arribar l’any passat al 37,7%, molt a prop de la mitjana catalana que se situa en un 38,9%. Per fraccions, el rebuig s’ha reduït 8 punts, al 2014 suposava gairebé el 71%. Conseqüentment, s’ha registrat un augment de la resta de fraccions, entre les que destaca l’increment en més de 3 punts de l’orgànica, que al 2014 suposava el 4,8% i al 2015 el 7,8% mentre que l’any passat ja va ser del 8,3%.

En referència a l’any 2016, l’alcalde, Marc Solsona, ha destacat la qualitat de la recollida selectiva, “en general la ciutadania de Mollerussa ho fa bé”.

L’any passat la ciutadania de Mollerussa va generar un total de 6.136 tones de residus, una xifra que suposa un increment de l’1,88% respecte a l’any anterior i que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ens que presta el servei a l’ajuntament de la capital, atribueix a la tendència general generada pels indicis de recuperació econòmica. Així cada habitant va generar una mitjana d’1,15 quilos diaris, sent la ràtio més alta dels darrers dos anys tot i que és més baixa que la catalana de l’any 2015 que va ser d’1,35 quilos.

Del total de residus generats, Solsona ha dit que 2.313 tones (un 5,3% més que al 2015) corresponen a recollida selectiva mentre que 3.822 són de la fracció rebuig, que suposa el 62% del total recollit.

La memòria també dóna dades sobre altres recollides com la de cartró comercial porta a porta, que s’ha reduït en un 13% recollint 59 tones; la de piles en contenidors especials, que ha pujat gairebé un 2% amb quasi una tona; la d’oli vegetal usat, que ha baixat en un 13,4% recollint 1,7 tones en 6 contenidors, o la de roba usada, que ha registrat un augment del 3,7% recollint 35 tones a través de 14 contenidors. Solsona també ha facilitat dades sobre la recollida tant a la deixalleria mòbil amb 2,2 tones dipositades per 154 usuaris al 2016 i de la deixalleria fixa on 6.119 usuaris han dipositat 924 tones de residus.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat dels regidors de l’equip de govern, ha fet aquest matí balanç de l’equador de mandat amb “la voluntat de retre comptes del grau de compliment del Pla de Govern Municipal que compta amb 95 propostes d’acció articulades a través de 16 eixos”. En aquest sentit, el primer edil ha informat que en dos anys de mandat s’ha assolit o està en curs el 84% de l’eix programari, mentre que un 16% encara no ha pogut ser desenvolupat, en part, perquè la majoria de les accions no depenen exclusivament de l’acció de l’Ajuntament sinó que també hi ha altres administracions implicades com pot ser el cas de la futura Àrea Bàsica Policial, la concertació de places de residència per a gent gran o l’obertura d’una oficina del SOC, entre altres.

Solsona ha anunciat també que s’està treballant en un protocol per gestionar, fer mediació i actuar davant les ocupacions il·legals d’habitatges, un protocol que s’articularia a través de la Taula de Mediació Municipal que s’està creant. “L’ocupació no és un estadi previ per a què et donin un habitatge”, ha assegurat Solsona, que ha afegit que aquest protocol ha de permetre prendre mesures ràpides i efectives contra aquestes situacions.

Un altre dels àmbits en els quals l’Ajuntament posarà l’èmfasi durant els dos anys que resten de mandat és en la creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà en la qual s’està ja treballant per tal de facilitar les gestions a la ciutadania com també en l’impuls per tirar endavant uns pressupostos participatius. L’alcalde s’ha mostrat satisfet de l’assoliment de les propostes en què es dóna més protagonisme a la participació ciutadana, sobretot arran de la creació d’una regidoria específica que ja va impulsar a principis d’any una consulta ciutadana sobre la reforma del centre de la ciutat.

Precisament, tirar endavant el Pla d’Inversions de la zona del Pla de Barris que ha de transformar aquest centre urbà és l’objectiu prioritari a curt termini, segons ha dit Solsona, que ha recordat que “de l’ordenació econòmica de l’anterior mandat, ara hem passat a actuacions que es veuran al carrer a través del Pla de Barris”. En aquest sentit, ha recordat que la proposta de govern deia que s’invertiria un milió d’euros en arranjar carrers i places, “una xifra que s’ha quadruplicat gràcies al Pla d’Inversió”, un Pla d’Inversió, el qual, ha insistit, ha estat avalat per tots els grups municipals en el consistori. En aquest sentit, ha remarcat que el fet que s’hagi assolit ja un elevat percentatge de les accions proposades i també el dia a dia de la ciutat ha fet que es puguin implantar també altres actuacions que inicialment no estaven previstes com, per exemple, l’arranjament de la nau Màquina 3 per a la brigada municipal, el programa Mollerussa SmartLab o la creació de la Taula Municipal per a la Pobresa, així com fixar un nou esdeveniment en el calendari firal com és la Drone Party.

Solsona ha dit que el fet que el Pla de Govern municipal tingui 95 indicadors avaluables requereix un esforç d’organització interna que permet retre comptes a la ciutadania. “Som un equip de govern previsible perquè fem el que vam dir que faríem”, ha assegurat. 

 

El Centre Obert La Banqueta de Mollerussa va cloure ahir el curs escolar amb una festa al Centre Cultural en la qual els 27 infants i joves d’entre 6 i 14 anys que han gaudit del servei van fer una exposició de les activitats que s’han dut a terme. L’acte, que va comptar amb la presència del regidor de Benestar Social i Infància, Josep Lavin, va comptar amb la presència dels familiars dels usuaris del centre. 

El servei, que es presta un cop finalitzat l’horari escolar i que està subvencionat en la seva totalitat pel departament de Benestar Social i Ciutadania, està a adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 14anys que estiguin empadronats a Mollerussa i matriculats a una de les escoles de la ciutat. Es tracta, a més, d’alumnes que hi arriben derivats a través dels serveis de psicopedagogues de l’EAP i dels Serveis Socials (SSAP).

L’objectiu d’aquest projecte és treballar en l’àmbit socioeducatiu de cada escolar i donar suport a les seves famílies. Alhora els responsables també vetllen per promoure el desenvolupament personal i la socialització de cada un dels escolars que participin d’aquesta iniciativa. Així mateix, a banda de fomentar l’accés d’aquesta població als recursos normalitzats de lleure de la ciutat i promoure l’ús de la llengua catalana mitjançant tallers-teatre i debats, també es treballa per prevenir els dèficits socials i educatius i l’estimulació d’actituds cíviques per facilitar la convivència.

 

Pàgina 1 de 164