Dilluns, 16 abril 2018 09:25

Linyola presenta la restauració del pòrtic de l’església de Santa Maria

Valorar aquest article
(0 vots)
Les autoritats que van participar a l'acte. Les autoritats que van participar a l'acte. Natal Comunicació

Linyola ha acollit aquest cap de setmana l'acte de presentació de la restauració de la portalada de l'església de Santa Maria, un cop han finalitzat les obres de millora, les quals van començar fa tres mesos i que han servit per evitar la degradació a la qual havia arribat el pòrtic a causa de l'erosió i el pas del temps. 

L’obra, que ha comptat amb un finançament de 20.000 euros per part de la Diputació de Lleida i el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat (CRBM), ha consistit en la restauració dels elements arquitectònics i escultòrics de la façana aplicant elements de protecció a les figures escultòriques que s’hi conserven.

L'alcalde, Àlex Mases, ha explicat que aquesta reforma és només l’inici d’una sèrie de treballs que el municipi té previst realitzar a l’església. “En els propers anys preveiem una inversió de 100.000 euros més, els quals serviran per continuar les millores en el temple, amb la restauració de les voltes del sostre, acabar amb els problemes d’humitat, millorar l’enllumenat i la climatització i col·locar plafons informatius al campanar, per tal que els visitants puguin gaudir de la vista privilegiada que tenim de la Plana al Pirineu de Lleida”.

Amb el pòrtic restaurat, el municipi emprendrà ara els treballs per catalogar el temple com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). “L'objectiu és posar en relleu el valor de l'església, que és l'element principal del patrimoni de Linyola i del Pla d’Urgell, ja que Santa Maria està considerada la “catedral” del Pla”, ha afegit el primer edil.

L’acte també ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; el director dels Serveis de Cultura de Lleida, Josep Borrell; el rector de l'església, Pere Canyada; el tècnic i coordinador dels treballs de  restauració, Ramon Solé, i la directora del CRBM de la Generalitat, Àngels Solé. 

 

Llegit 473 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar