Dijous, 28 Juny 2018 17:26

El Palau d’Anglesola acollirà l’acte central a Lleida del 'Mulla’t', que enguany compleix 25 anys

Valorar aquest article
(0 vots)
Lleida vol arribar a les 120 piscines. Lleida vol arribar a les 120 piscines. Diputació de Lleida

La piscina municipal del Palau d'Anglesola acollirà l'acte central a Lleida del 'Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple' el diumenge 8 de juliol a les 12 del migdia.

El 'Mulla’t' és un salt multitudinari en què participen totes les persones que hi ha a la piscina. Enguany, el 'Mulla’t' compleix 25 anys, un període durant el qual ha complert amb l’objectiu de donar a conèixer l’esclerosi múltiple, una malaltia neurològica sense cura, i a aturar l’impacte de l’EM en la vida de les persones i les seves famílies. Per tot plegat, l’aniversari d’aquest any omplirà Catalunya d’activitats paral·leles esportives, infantils, culturals, culinàries... perquè tothom es pugui mullar, i de les quals se’n pot trobar més informació a la web http://mullat.fem.es/.

En el cas del Palau d’Anglesola, tal com ha explicat la seva alcaldessa, Montserrat Messeguer, s’ha comptat amb la implicació de “totes les entitats del poble, encapçalades per l’Associació Esportiva de Natació”, i s’han organitzat un seguit d’activitats, com ara un dinar i un berenar solidaris, aquagym, activitats per als infants, una tirada de bitlles, etc. A més, es comptarà amb la presentadora Mariví Chacón, que farà de conductora de l’acte, i amb la meteoròloga Carme Farnell, que és del Palau d’Anglesola i que protagonitzarà un parlament.

Pel que fa a les xifres generals del 'Mulla’t', cal dir que va començar l’any 1994 amb 67 piscines i l’últim any ja en van ser més de 600 i un miler de voluntaris. A Lleida, l’objectiu marcat és arribar a les 120 piscines. Tots els fons que es recapten es destinen a l’esclerosi múltiple infantil, perquè fins a un 10% dels casos es diagnostiquen en menors de 18 anys, tal com ha destacat Mònica Nieves, neuropsicòloga i directora del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol, i representant de la Fundació Esclerosi MúltipleÉs una realitat molt desconeguda i tot i que la incidència sigui petita, és molt important donar-los suport per assegurar que poden seguir tenint una infància com els altres nens. Nieves ha afegit que en el salt a l’aigua conjunt que es fa a tot Catalunya hi participen més de 100.000 persones.

El dissenyador Xavier Mariscal, que va ser l'autor del cartell de la primera edició, ha dissenyat també la imatge d'aquest any. A la imatge hi apareixen diferents personatges que representen, sempre de forma simpàtica, les persones que es mullen. A més, el grup infantil i juvenil Macedònia ha composat una cançó especial del 'Mulla’t'. Les piscines que vulguin tindran la cançó i podran preparar una coreografia per poder-la ballar el 8 de juliol.

 

Llegit 119 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar