Diumenge, 01 Juliol 2018 23:05

Nou rècord de participació al No Surrender Festival

Valorar aquest article
(0 vots)
Vista general del camp de futbol en el moment de la gravació de 'Badlands'. Vista general del camp de futbol en el moment de la gravació de 'Badlands'. Javier Martín

La segona edició del No Surrender Festival, el festival d’homenatge a Bruce Springsteen celebrat el cap de setmana al camp de ftubol de Vilanova de Bellpuig, va aconseguir nou rècord de participació amb més de 5.000 persones (fet que suposa quadruplicar la població d’aquesta localitat del Pla d’Urgell).

Un dels moments més àlgids i esperats del festival es va produir la tarda del dissabte, quan 1.083 músics, de totes les edats i procedents de 8 països diferents, van enregistrar conjuntament, la cançó Badlands de Bruce Springsteen, sota la batuta del compositor Antoni Tolmos. Aquest, que va interpretar la cançó amb un piano blanc similar al d’Springsteen, va destacar “l’emoció que suposa dirigir un grup tan heterogeni de músics amb formació i nivells diferents”. Enguany també hi havia instruments de vent, com ara saxos, a banda de cantants, guitarres, baixos i bateries.

Després de la gravació de Badlands, es va interpretar el tema No Surrender, que dóna nom al festival. En aquell moment, un pilar humà va desplegar una pancarta amb la frase: ‘Bruce, see you next year’, fet que fa preveure la celebració d’una tercera edició.

El promotor i impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, va valorar molt positivament la resposta de participació en aquesta segona edició. “Hem aconseguit crear un públic fidel i un rècord de músics inscrits de forma natural i espontània. Sabem que la gent ha gaudit i això és la nostra major satisfacció”. Pons va destacar la importància de situar una localitat lleidatana, com Vilanova de Bellpuig, amb 1.200 habitants, al mapa del món gràcies a l’esdeveniment ja que hi havia visitants d’EUA, Àustria, Suïssa, Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia.

Durant tot el cap de setmana, el No Surrender Festival va acollir 9 concerts entre els quals cal destacar l’actuació de The Blood Brothers, la banda europea més reconeguda de tribut a Bruce Springsteen.

El festival va repetir el seu caràcter solidari amb iniciatives a benefici de les entitats Acudam i Salut Mental Ponent. L'organització també va reservar una casa rural i un tractor per a Bruce Springsteen, convidat d'honor del festival, que esperen poder comptar amb la seva presència en la pròxima edició. 

Llegit 174 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar