Dilluns, 09 Juliol 2018 12:59

L'estany d'Ivars rep 6 tortugues d'estany més

Valorar aquest article
(0 vots)
L'acte va tenir lloc en el marc de la Setmana Natural de l'estany. L'acte va tenir lloc en el marc de la Setmana Natural de l'estany. Consell del Pla

L’estany d’Ivars i Vila-sana va acollir la setmana passada l’alliberament de 6 exemplars de tortugues d’estany (4 mascles i 2 femelles) en una acció per reintroduir aquesta espècie protegida amb alt risc d’extinció i que es va iniciar el 2011. Des d’aquell any, s’han alliberat prop de mig centenar de tortugues d’estany joves i adultes, totes procedents del Centre de Reproducció d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

Precisament, a començaments d’aquest any es va constatar la segona reproducció de l’espècie després que un visitant en trobés una cria al costat de l’estany. Aquest fet assenyala que la tortuga s’està adaptant de forma favorable a l’estany i es troba en bones condicions per consolidar el nucli poblacional malgrat ser una espècie que es reprodueix molt lentament. El director tècnic del CRARC, Quim Soler, va explicar que "és un projecte a llarg termini perquè no es poden alliberar tortugues cada any, ja que es tracta d’una espècie molt amenaçada”.

Els nens i joves que participaven en la Setmana Natural a l’Estany d’Ivars i Vila-sana van ser els encarregats de dur a terme l’alliberament de les tortugues d'estany a d'estany d'Ivars. 

 

Llegit 75 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 Juliol 2018 13:04

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar