Articles filtrats per data: Dimarts, 06 Setembre 2016

Tàrrega estrenarà el dijous 8 de setembre la primera exposició produïda pel pallasso Marcel Gros. Es tracta d’una mostra titulada Una mica de poc en què el popular artista se serveix de la tècnica del collage per a presentar “divertiments gràfics” (“fun graphics”), tal i com ell anomena la seva obra. Marcel Gros desenvolupa aquí la faceta com a creador plàstic “captant imatges de la realitat, capgirant-les i transformant-les”, segons explica. Les peces exhibides, a més, també cerquen la interacció amb el visitant, sobretot del públic familiar. Així mateix, al costat de la creació gràfica pròpia, Marcel Gros també exhibirà els objectes característics de la seva trajectòria com a clown. La capital de l’Urgell proposa així al públic una visita a l’univers particular de Marcel Gros just quan fa 25 anys que es posà el nas vermell com a pallasso en solitari. 

Una mica de poc s’inaugura el dijous 8 de setembre, a les 12 del migdia, a la Sala Marsà de la Casa de Cultura (carrer de La Vilanova, s/n) amb la presència de Marcel Gros; l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Cultura, Raül Palacios

La mostra romandrà oberta fins al 25 de setembre. Per tant, constituirà un altre dels atractius de FiraTàrrega, certamen que es desenvoluparà del 8 a l’11 de setembre. La proposta forma part del nou cicle d’exposicions coordinades per la Regidoria de Cultura, el qual s’allargarà fins al desembre amb una desena de suggeriments. Tàrrega haurà ofert així una vintena d’exposicions durant tot el 2016, xifra rècord en un any al municipi.

Publicat a Tàrrega

Tàrrega es prepara per a rebre l’esdeveniment cultural més important de tot l’any. La ciutat es transforma per donar la benvinguda a 263 actuacions que es desenvoluparan en els seus carrers els propers dies. Aquest dijous dia 8 de setembre a les 7 de la tarda s’inaugurarà la 36a edició de FiraTàrrega, amb un espectacle de carrer itinerant de la mà de la companyia francesa Artonik, The Colour of Time. Una desfilada coreografiada que començarà al carrer Sant Pelegrí i omplirà de color els carrers del centre, per a celebrar col·lectivament l'amistat, la interculturalitat i el mestissatge.

Un total de 57 companyies oferiran durant quatre dies 263 passis dels seus espectacles, 126 seran gratuïts i 137 de pagament. 17 espectacles són internacionals, i procedeixen de 9 països (3 continents diferents). 33 companyies són catalanes, i 10 provenen de la resta de l'Estat.

La venda d’entrades anticipades es troba prop del 30%, amb 4.587 entrades venudes i 27 sessions esgotades. 

En total, s’habilitaran 26 espais d’actuació, que es tradueixen en 35.000 m² d’ocupació escènica, i 80.000 m² d’ocupació d’espais i serveis. A part dels escenaris, es muntaran 115 parades al mercat d’artesans i s’habilitarà una zona d’acampada per a 7.000 persones, es distribuiran 102 lavabos per la ciutat i 3 punts d'assistència sanitària.

Pel que fa a les xifres professionals, la Fira compta a data d'avui amb 801 professionals de 467 entitats. Concretament, d’aquests inscrits 492 són catalans, 129 de la resta de Comunitats Autònomes i 180 d’internacionals, aquests últims professionals de 31 països diferents, de 4 continents. En relació a les entitats 258 són catalanes, 81 de la resta de l’estat i 128 internacionals. D’altra banda, l'espai professional La Llotja d’enguany acollirà 53 estands. 

En aquesta edició la participació torna a esdevenir un dels eixos vertebradors de la programació, ja que FiraTàrrega entén la participació de la ciutadania com una part clau en la gestació de les propostes escèniques. Mostra d’això, un total de 122 persones han participat en 8 propostes teatrals diferents.

Enguany FiraTàrrega compta amb 220 treballadors (entre personal contractat i extern)vinculats a l’organització i la producció de l’esdeveniment. A més, la Fira compta amb el treball de la Brigada Municipal, Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, Bombers i el CAP de Tàrrega.

Fins al moment s’han acreditat 160 periodistes catalans, de l'Estat espanyol i internacionals. 

D’aquesta manera, i acabant de polir els últims detalls, ja està tot preparat per a l’arrencada el dijous dia 8 de setembre de la 36a edició de FiraTàrrega.

Publicat a Tàrrega