Dolores Prats de 83 anys és la sòcia més gran de l’Associació de Dones L’Esperança del municipi de Tornabous. Per aquest motiu el passat dissabte 6 de març al vespre se li va retre un homenatge a la sala de cinema del poble davant una vuitantena de persones. Dolores Prats resideix a Tornabous des que tenia 15 anys, va instal·lar-se a casa del seu oncle, en Serafí. Com a anècdota s’ha de dir que cal Serafí va ser la primera casa del poble que va tenir una ràdio (1927) i durant un parell de mesos, molts veïns hi anaven totes les tardes per a escoltar-la.
El subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores, va inaugurar ahir les obres de rehabilitació de l’ajuntament de Tornabous que es van executar amb la primera fase del pla Zapatero. Les obres van consistir en reformar l’antic pis del secretari habilitant nous espais per les diferents entitats del municipi i també es va instal·lar un ascensor per millorar l’accessibilitat a la primera i segona planta del consistori. Aquestes obres van costar 145.484 euros.
El síndic de greuges, Rafael Ribó, va demanar ahir que "s’expliqui als nouvinguts i als joves els valors que representa la figura de Lluís Companys per Catalunya". Ribó va afegir que "es tracta d’un acte de pedagogia que està per sobre de totes les trifulgues polítiques". Ribó va fer aquestes declaracions en el marc de l’acte de commemoració del 69è aniversari de l’afusamennt del President Companys a la seva localitat natal, el Tarròs (Tornabous).
El Tarròs (municipi de Tornabous) acollirà un Centre d’Interpretació Lluís Companys abans d’acabar el 2010. El conseller Ausàs ha afirmat que "el centre d’interpretació neix amb la voluntat de cobrir una mancança social i nacional ja que a hores d’ara encara no existeix cap centre tingui com a objectiu principal la difusió de la trajectòria vital i política del president Companys".
Tornabous obrirà en breu un Centre d’Interpretació de l’època ibèrica en un edifici pròxim al jaciment del Molí d’Espígol. Des d’aquí es durant a terme tallers, visites al jaciment i altres activitats didàctiques perquè els escolars coneguin d’una manera lúdica com vivien els ilergetes, la tribu ibèrica que habitava a les terres de Lleida entre els segles VI i II a.C.
L'Esbart Albada de Tàrrega protagonitzarà aquest proper dissabte, dia 31 de març, a l'eglésia parroquial de Tornabous l'autosacramental "La Moxiganga" que escenifica diferents passatges de la passió i mort de crist amb dances de tradició ancestral. L'espectacle començarà a les 21.00 hores i l'entrada és gratuïta. La moixiganga és el nom d'una sèrie de danses de torres humanes que se celebraven, i encara se celebren, a la Comunitat Valenciana i a Catalunya i que, per a molts autors, són l'origen comú de la muixeranga i dels castellers.
L’Ajuntament de Tornabous ha iniciat les obres del nou pavelló polivalent de la vila en uns terrenys annexos a la piscina municipal de 7.025 metres quadrats. Segons ha explicat l’alcalde, Jordi Valls, aquest nou equipament, que ocuparà una superfície de 1.000 metres quadrats, comptarà amb un pressupost de mig milió d’euros i disposarà de dues plantes amb espais diferenciats.
El jaciment del Molí de l’Espígol de Tornabous va oferir aquest diumenge, dins la setmana de la ciència dedicada enguany a l’alimentació, una jornada divulgativa que va tractar els habits culinaris del antics habitants del poblat íber.
Aquest proper diumenge el jaciment ibèric del Molí de l’Espigol a Tornabous acollirà una jornada divulgativa amb l’objectiu de donar a conéixer com es cuinava en aquest poblat ibèric fa 2.400 anys.
Prop de 200 persones van visitar el passat cap de setmana el jaciment ibèric del Molí de l’Espígol a Tornabous en el Marc del 6è Cap de Setmana Ibèric que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya.