Dimarts, 16 Maig 2017 14:30

Mollerussa detecta dues espècies animals vulnerables al Canal d’Urgell

Valorar aquest article
(0 vots)
La rata d'aigua i la bavosa de riu. La rata d'aigua i la bavosa de riu. Ajuntament de Mollerussa

L’entitat conservacionista Egrell ha alertat a l’Ajuntament de Mollerussa que dues espècies vulnerables tenen el seu hàbitat a la part de la banqueta del Canal d’Urgell que passa per la ciutat i que no està revestida amb formigó. Es tracta d’una rata d’aigua, (Arvicola sapidus), un petit mamífer rosegador que mesura entre 16 i 23 centímetres tot i que té una cua de 12 centímetres de mitjana, i la bavosa de riu (Salaria fluviatilis), una espècie de peix d’uns 15 centímetres, allargat i sense escames.

Egrell ha informat a l’Ajuntament després que aquest volgués recuperar per la Festa Major l’activitat de la Milla Nàutica, que va ser suprimida al 2008 després de 18 edicions i que consistia en una baixada d’embarcacions casolanes.

Després de ser coneixedors de l’existència d’aquestes dues espècies animals vulnerables, l’alcalde, Marc Solsona, ha explicat que “hem optat per no recuperar, ara per ara, aquest esdeveniment per tal de contribuir a mantenir la seva presència en l’ecosistema del canal, ja que són indicadors del bon estat del mateix”.

Solsona ha recordat que el consistori s’ha adherit recentment al manifest de la plataforma Canal Viu en defensa de les arbredes del canal i del seu entorn i que, “per coherència, no tindria sentit afavorir un ús lúdic que perjudica aquesta defensa”.

S’ha de recordar que l’Ajuntament va elaborar l’any passat per aquestes dates una enquesta a través del programa de la Festa Major per saber si la ciutadania volia recuperar la Milla Nàutica. La majoria dels que van respondre, que val a dir que va ser un percentatge poc nombrós, van avalar la seva recuperació.

Les embarcacions que participaven a la Milla Nàutica havien de recórrer el tram que va des del pont del Salt dels Llums fins al pont de la Farinera, que és precisament el tram de la banqueta del Canal d’Urgell que no està revestit. 

Llegit 202 vegades Darrera modificació el Dimarts, 16 Maig 2017 22:59

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar