Dilluns, 09 Octubre 2017 12:42

L'activista israelià Meir Margalit dona suport al dret a decidir del poble català

Valorar aquest article
(0 vots)
Meir Margalit recollint el guardó. Meir Margalit recollint el guardó. Ajuntament de Mollerussa

L’activista israelià Meir Margalit va recollir el divendres 6 d’octubre al vespre el Reconeixement Ànima Abba Melaku, premi a la trajectòria internacional dins dels Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. Mier Margalit va ser reconegut amb aquest guardó per la seva defensa dels Drets Humans i per la seva prolífica tasca humanitària a partir de la dedicació personal, el compromís polític i la recerca científica al voltant del conflicte palestino-israelí.

El coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Pau de Jerusalem va assegurar que és un gran honor rebre aquest guardó que entén com un reconeixement a tot el moviment pacifista i una mostra de solidaritat a la lluita que representa. Margalit va donar suport al dret de lliure determinació del poble català tot i que es va mostrar preocupat perquè en els darrers dies s’han vist “coses” que li recorden a episodis viscuts a l’Argentina i també a “la història israeliana en la que a vegades els somnis es transformen en malsons”. Va afirmar que “urgeix una mediació i entrar en un diàleg” per arribar a una solució i també va assegurar que “no s’hauria d’haver arribat mai a la situació a la que s’ha arribat” en relació a les càrregues policials del passat 1 d’octubre perquè “el poble català no es mereix aquest tipus d’actituds”. Respecte al conflicte palestí va dir que veu “la solució molt a prop tot i que cada dia es fa més difícil”. “No és una utopia i ho podrem veure amb els nostres ulls”, va indicar.

Per la seva banda, l’alcalde, Marc Solsona, va dir que Mollerussa ha trobat amb aquests reconeixements un projecte amb molt bona acollida internacional i que el fet que el guardonat enguany sigui un activista per la pau fa que es mantingui l’essència amb què es va crear ara fa dos anys. Solsona va afegir que aquests reconeixements aporten un segell identitari a Mollerussa com a comunitat.

La labor de Margalit ha estat així valorada pel jurat dels premis format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Solsona i Josep Maria Pujol, president del CIS Ángel Olaran.

La gala de lliurament del premi, que es va desenvolupar en el marc de la X Vetllada Solidària organitzada en suport del CIS Ángel Olaran i que va reunir 450 persones al restaurant Resquitx, també va voler premiar a través dels Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol, la tasca d’entitats i persones a títol individual per la seva labor altruista duta a terme en l’àmbit més local. En aquest cas, els distingits van ser: Germans Franciscans de la Creu Blanca, Agrupament Escolta i Guia Cal Met, Teresa Aymerich Torrades, Jaume Capell Escoda i Josep Ripoll Ballesté. 

Llegit 102 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 Octubre 2017 12:47

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar