Dimarts, 10 Octubre 2017 16:56

La industrializació a Mollerussa centra el primer bloc d'activitats de Saó de Ponent per la temporada 2017/18

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació a casa de l'empresari Josep Maria Pujol. Presentació a casa de l'empresari Josep Maria Pujol. Laia Pedrós

'Escriure/descriure el territori a través de la indústria' és el títol del primer dels quatre blocs que conformen el programa d'activitats de la temporada 2017/2018 de l'entitat Saó de Ponent de Mollerussa. Les propostes d'aquest, que tindran lloc del 20 al 22 d'octubre, comptaran amb una xerrada sobre la importància de la rajola hidràulica a Mollerussa a càrrec de l'empresari Josep Maria Pujol (divendres 20 a les 9 de la nit , Teatre L'Amistat) qui també oferirà una jornada de portes obertes a casa seva, carrer Onze de Setembre número 13, per mostrar la seva col·lecció particular de rajoles hidràuliques (dissabte 21 de 10 del matí a 3 de la tarda). El cap de setmana es completarà amb una Sobretaula Popular amb música i street art amb la col·laboració de l'Associació Jovent de Mollerussa i diversos artistes del territori, que tindrà lloc al pati de l'Escola Municipal de Música a partir de les 4 de la tarda. 

La presentació de les activitats ha tingut lloc precisament a casa de Josep Maria Pujol qui ha explicat que a la seva empresa als anys 50 del segle passat havien fet mosaics hidràulics i ha recordat que a Mollerussa hi havia llavors tres fàbriques de mosaics: Isanda, Pujol i Graus. 

Els següents blocs seran: 'Hivern, boira i tradicions... Fa Nadal' del 27 al 29 de desembre, 'Llegir, escriure i altres vicis' del 17 al 25 de març i 'Sant Jordi mata l'aranya' els dies 22 i 23 d'abril. 

D'altra banda, també s'ha presentat la segona edició del concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format organitzat per Saó de Ponent i l'Ajuntament de Mollerussa. La temàtica d'enguany són els exilis en general tot i que amb al·lusions directes o indirectes a la zona del Pla d'Urgell. El guanyador es donarà a conèixer el proper 23 de març en acte al Teatre L’Amistat, que també inclourà la representació per part de la companyia Teatre de Butxaca del text guanyador de la primera edició: Desgana, de Roger Pou. 

El premi està dotat amb 1.000 euros i la publicació del text guanyador per Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca. Les obres originals, i per a un màxim de 4 actors, poden ser lliurades fins al 31 de gener a la Llibreria Dalmases de Mollerussa. 

Llegit 74 vegades Darrera modificació el Dimarts, 10 Octubre 2017 17:19

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar