Dimarts, 28 Novembre 2017 13:57

El pressupost de Mollerussa per al 2018 ascendeix a 15,8 M €, el més elevat de la història

Valorar aquest article
(0 vots)
L'alcalde, Marc Solsona, ha presentat els comptes. L'alcalde, Marc Solsona, ha presentat els comptes. Ajuntament de Mollerussa

El ple de l'Ajuntament de Mollerussa debatrà aquest dijous 30 de novembre el pressupost inicial per al 2018 que ascendeix a 15.793.332 euros, una xifra que suposa un increment del 25% respecte a l'any anterior, i que el converteix en el pressupost inicial més ambiciós de la història.

L'alcalde, Marc Solsona, ha destacat que és "un pressupost inicial històric" que fixa com a projectes de més envergadura la continuïtat de les obres de reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris i també la posada en marxa de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, que es preveu activar en el darrer trimestre de l'exercici i per a la qual s'ha previst un pressupost de 300.000 euros ja que comportarà l'adequació física de diferents espais municipals. L'alcalde ha explicat  que justament aquests dos projectes estrella motiven que el capítol d'inversió es quintupliqui respecte al del 2017 i passi a ser de 2.947.000 euros, una quantitat que inclou també partides destacades amb la millora del carrer Prat de la Riba (270.000 euros), altres obres de manteniment de diversos carrers i arranjament de jocs infantils i mobiliari urbà per un import de 60.000 euros o la renovació de les tres carrosses dels Reis Mags (25.000 euros). 

En general, totes les partides incrementen el percentatge de despesa sent però la d'urbanisme amb 201% més, la de promoció amb un 195%, i la d'acció social amb un 62%, les mé significatives. En aquest sentit, Solsona ha indicat que en urbanisme, a banda dels 2 milions d'euros ja previstos i anunciats per finalitzar les obres projectades per reformar el centre urbà dins el Pla de Barris, es preveu incrementar aquesta dotació amb un milió més en previsió que augmentin les despeses per major obra. Pel que fa a promoció econòmica, l'increment ve motivat per les obres de pavimentació del pavelló del 125è aniversari (220.000 euros) per oferir millors prestacions als expositors dels diferents certàmens que acull i alhora que també permetin gestionar altres usos. Quant a l'àrea d'acció social, la pujada en la despesa ve motivada a la posada en marxa del projecte 'No et quedis a casa' (12.700 euros) i un programa d'atenció a famílies amb infants i joves en situació de vulnerabilitat així com per l'increment de cost del servei amb el Consell del Pla pel que fa a serveis socials, ja que s'ha contractat més personal.

Altres partides que també s'incrementen són seguretat ciutadana en un 10%, esports en un 5% i cultura en un 3% mentre que educació baixa un 8% ja que, tot i duplicar la partida per a manteniment i conservació dels centres educatius que passa de 15.000 a 32.000 euros, l'any passat incloïa 189.134 euros destinats a la construcció del gimnàs de l'escola Ignasi Peraire. 

Llegit 81 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar