Dimarts, 09 Gener 2018 13:29

Mollerussa tindrà un nou institut el proper curs

Valorar aquest article
(0 vots)
Ho ha anunciat l'alcalde i el director d'Ensenyament a Lleida. Ho ha anunciat l'alcalde i el director d'Ensenyament a Lleida. Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa comptarà el curs vinent amb un nou institut de Secundària, que es preveu ubicar en uns terrenys pròxims a l’escola Les Arrels i que sortirà amb una oferta inicial de 2 línies, en previsió que puguin arribar a ser 3. Així ho han anunciat aquest matí a l’Ajuntament, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Mònica Segués, i del director territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, el qual ha dit que el departament que dirigeix ha optat per aquest nou equipament un cop analitzada l’evolució demogràfica prevista per als propers 10 anys relativa a la capital però també a la resta de la comarca. En aquest sentit, ha indicat que el creixement sostingut de la població en aquesta franja d’edat farà necessari dotar la comarca d’entre 9 o 12 línies de Secundària en funció del curs i que s’ha optat per edificar un nou centre abans que massificar els dos existents, el Terres de Ponent i la Serra, que en l’actualitat compten amb 4 línees cadascun.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha celebrat que el departament hagi vist avinent que el nou centre sigui també a la capital del Pla d’Urgell com els altres dos amb que es compta en l’actualitat  i ha assegurat que des de l’Ajuntament ja es treballa per dotar els terrenys necessaris on ubicar-lo, per al qual es preveu una finca d’uns 7.000 metres quadrats. Solsona també ha explicat que tot i la construcció d’aquest nou equipament, el departament també manté el compromís de seguir amb l’ampliació d’obra prevista a l’institut Terres de Ponent.

Pel que fa al nou centre, que es construirà per fases en funció de les necessitats i amb mòduls prefabricats donada l’urgència de la seva posada en funcionament, Cullerés ha indicat que la proposta és que aculli l’alumnat procedent de l’escola Les Arrels de Mollerussa així com també de Vila-sana, de Golmès i d’El Poal, amb adscripció única, i que l’alumnat d’El Palau d’Anglesola, tingui doble adscripció i pugui escollir entre el nou centre i l’institut Terres de Ponent. El director territorial ha afegit que properament es farà la selecció de l’equip directiu de l’institut de nova creació amb la voluntat que continuï la línia pedagògica dels centres acollidors, amb una metodologia basada en alguns casos com el de Les Arrels en el treball per projectes. També ha indicat que es preveurà el transport per al cas de l’alumnat que es deplacin des de comarca cap a la capital, tal i com també es fa en el cas de l’institut La Serra.

 

Llegit 93 vegades Darrera modificació el Dimarts, 09 Gener 2018 17:27

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar