Dimarts, 27 Febrer 2018 11:05

El pavelló del col·legi La Salle de Mollerussa acollirà la 4a Calçotada Popular l'11 de març

Valorar aquest article
(0 vots)
Cartell. Cartell. Casal Popular l'Arreu.

L’Associació de Dones Albada, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, l’Orfeó Renaixença, l’Agrupament Escolta i Guia Cal Met, el Jovent de Mollerussa, el Casal Popular l’Arreu i l’Associació 50 i més amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa organitzen una nova edició de la Calçotada Popular de Mollerussa, que tindrà lloc el diumenge 11 de març de 2018.

Enguany, s’ha decidit posposar la celebració de la calçotada popular una setmana per no coincidir amb el Cros Ciutat de Mollerussa – Memorial Josep Ignasi Culleré que s’organitza el primer diumenge de març. A més a més, es trasllada al pavelló del col·legi La Salle de Mollerussa per buscar un espai més cèntric amb major confortabilitat per les dimensions més reduïdes i amb sistema de calefacció.

Aquest dimecres es posaran a la venda els tiquets per la 4a Calçotada Popular, i es podran adquirir fins el 6 març, en horari de matí de 9h a 14h, a l’Ajuntament de Mollerussa, i en horari de tarda de 17h a 19h, a l’Associació de Dones Albada - Av. Generalitat, 18, de Mollerussa. El menú de calçotada inclourà els calçots i salsa romesco, llonganissa a la brasa amb acompanyament, postres, pa, beguda i cafè per un preu de 13 euros. També hi haurà menú infantil amb macarrons, llonganissa a la brasa amb acompanyament, postres, pa, beguda per 8 euros.

Les persones participants a la Calçotada Popular de Mollerussa podran decidir en quin dels projectes presentats a l’Espenta. Concurs de projectes per la Calçotada Popular de Mollerussa volen destinar la recaptació de la calçotada. En aquest edició, s’han presentat un total de cinc candidatures i el jurat de l’Espenta format per l’Àlex Culleré – tècnic de Cultura, Montse Ruíz – tècnica de Servei de Mediació, Santi Campos – membre de la plataforma Canal Viu i la periodista de Pla d’Urgell TV – Anna Berga, han seleccionat els tres projectes finalistes que es sotmetran a votació popular el dia de la Calçotada Popular.

Els projectes escollits han estat:

Projecte d’instal·lació d’una tanca de fusta perimetral a l’espai natural del Salt del Duran a proposta de la plataforma ciutadana Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran amb l’objectiu de donar continuïtat a les actuacions de millora d’aquest espai singular.

-  Projecte Enmollerussa’t de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) que pretén impulsar un projecte de sensibilització sobre les paraplegies i discapacitats Físiques a través d’un intercanvi de cartes entre col·laboradors d’ASPID i joves de l’Agrupament Escolta i Guia Cal Met, en les quals s’exposi quina ha estat la seva experiència, com viuen la seva discapacitat, amb quines limitacions es troben en el dia a dia i què fan per superar-les. Un cop els joves hagin rebut les cartes, caldrà fer un treball de reflexió i empatia, per a posteriorment escriure una carta de resposta. A més a més, es preveu la realització d’una trobada conjunta i oberta a la ciutadania per conscienciar i empatitzar amb les persones amb paraplegies i Discapacitats Físiques.

Projecte de redacció i edició del conte infantil Lo Parrot: el Bandoler a proposta del Casal Popular l’Arreu. En motiu de la preparació dels actes de commemoració al 2021 del 175è. Aniversari de l’ajusticiament del bandoler el Parrot es proposa iniciar els actes de valorització d’aquest enigmàtic personatge de Mollerussa a través de la redacció, edició i publicació d’un conte infantil sobre les aventures i la llegenda de Lo Parrot: el Bandoler.

L’objectiu de l’Espenta. Concurs de projectes per la Calçotada Popular es incentivar la creació de nous projecte i iniciatives que dinamitzin Mollerussa des de l’associacionisme i els seus valors.

Llegit 108 vegades Darrera modificació el Dimarts, 27 Febrer 2018 16:16

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar