Dimarts, 20 Març 2018 14:17

Mollerussa inicia els tràmits per cedir els terrenys del nou institut, que s’ubicarà darrere l’escola bressol El Niu

Valorar aquest article
(0 vots)
L'alcalde explicant on es construirà el nou institut. L'alcalde explicant on es construirà el nou institut. Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del ple ordinari d’aquest dijous declarar com a vinculant una zona d’equipaments indicada ja en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal d’iniciar així els tràmits de cessió al Departament d’Ensenyament dels terrenys per a ubicar-hi el nou institut de secundària de la comarca. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que els terrenys, de prop de 7.000 metres quadrats, es troben ubicats just al darrere d’on hi ha l’escola bressol El Niu, ubicada al carrer de Josep Tarradellas.

Solsona ha explicat que un cop fet aquest tràmit es decidirà conjuntament amb el Departament d’Ensenyament l’accés al nou equipament, ja que, a tal efecte, caldrà obrir un carrer en aquesta zona, pendent d’urbanitzar. L’alcalde ha indicat que “tot va en temps i forma” ja que es treballa amb la previsió que al setembre es pugui començar el curs en el nou equipament, que s’edificarà amb mòduls prefabricats, al igual que ja va fer el departament amb l’escola Les Arrels, tal i com ja va anunciar en el seu dia el director territorial d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés. El nou institut, que, segons Cullerés sortirà sortir amb una oferta inicial de 2 línies, tindrà adscrites les escoles de Golmés, Vila-sana, El Poal i Sidamon així com els de Les Arrels de Mollerussa. Inicialment també s’havia adscrit l’alumnat d’El Palau d’Anglesola però finalment es va decidir que seguirien a l’institut La Serra.

 

Modificació en l'horari de les escoles bressol municipals

Una altre dels punts de l’ordre del dia del Ple és la modificació de l’horari de prestació de serveis de les escoles bressol municipals El Niu, La Quitxalla i El Parasol. En aquest sentit, es proposa dividir l’hora d’acollida matinal de 8 a 9 en dues parts donant la possibilitat d’accedir-hi a les 8 o a 2/4 de 9 en funció de les necessitats i ajustant els preus. Així mateix, la modificació també implica incloure l’hora de 3 a 4 de la tarda dins l’horari lectiu i suprimir la de 6 a 7 de la tarda, franja en la que es constata una reducció de l’alumnat. La tercera modificació és l'eliminació de l’acollida de la tarda de 6 a 7 durant el mes de juliol.

El ple també debatrà una modificació de crèdits per un import de 82.775 euros, que inclou, entre altres, una partida de 32.725 euros d’aportació a la Mancomunitat Mollerussa-El Palau d’Anglesola i una de 20.000 euros per arranjament de carrers.

 

                                                          

Llegit 97 vegades Darrera modificació el Dimarts, 20 Març 2018 15:55

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar