Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 23 abril 2018 14:56

El 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil tanca després de rebre 13.800 visitants i un repunt de públic adolescent

Valorar aquest article
(1 Votar)
Balanç del saló a L'Amistat. Balanç del saló a L'Amistat. Ajuntament de Mollerussa

El 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebra a Mollerussa, tanca avui portes, coincidint amb la diada de Sant Jordi, després de rebre la visita de 13.800 persones, xifra que suposa un increment del 2% respecte l’any passat. El repunt de la demanda de visites per part del públic adolescent i el reclam professional de les exposicions d’il·lustració i el cartellisme que promociona el certamen han estat dos dels elements que han marcat la inflexió en aquesta nova edició del que ha estat L’Aparador de les Meravelles, amb més de 5.000 volums exposats de 16 editorials diferents. Així ho han posat de manifest, en la roda de premsa de balanç, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i de Diana Solé, directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del saló juntament amb el Josep Miquel Varea.

La conjuntura política que ha marcat el cartell del saló, obra de l’il·lustrador Xavier Salomó, i la confecció del mural groc de benvinguda de la també il·lustradora Mercè Galí, juntament amb les dues exposicions sobre il·lustració que acull enguany el certamen, l’han convertit en un reclam pel sector professional del món de la il·lustració, que ha acudit, sobretot en cap de setmana, a Mollerussa. Ho ha assenyalat Solsona, qui ha anunciat la intenció de potenciar aquest filó amb accions concretes previstes de cara a la tardor a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, coorganitzadora del saló promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT).

Pel que fa a l’increment de la demanda del públic adolescent, Solsona ha indicat que es pensarà la manera per, de cara a la edició del proper any, afavorir aquest interès, tot i que el saló no pot acollir més de 3.200 visitats a través del centenar de visites guiades que s’han fet enguany i que són les mateixes que l’any passat ja que els dies lectius han estat també els mateixos des del dia 11 en què es va obrir portes.  En aquest sentit, Diana Solé ha indicat que entenen que aquest interès creixent dels adolescents és fruit de la tasca feta no només dels del saló, que fa 16 anys que té seu a Mollerussa, sinó també a través del programa Municipi Lector i les activitats que s’hi promouen.  Solé també ha fet incís en el fet que l’avançament de les dates que han fet acabar el saló aprofitant la diada de Sant Jordi ha afavorit que els escolars poguessin veure i tocar les novetats per poder-les incloure a la llista de desitjos per avui.

Una altra dada significativa que aporta el balanç és que dels 13.800 visitants totals, 8.000 són infants i joves, la qual cosa suposa un increment del 6% respecte a l’any anterior, segons ha puntualitzat Solsona, qui ha afegit que 4.700 persones han gaudit de les activitats organitzades en cap de setmana i fora de l’horari escolar, activitats per a les quals s’ha fet una aposta clara per les companyies de les terres de Lleida obtenint una “molt bona acollida”. També ha destacat l’increment de participació en les dues trobades professionals que ha acollit el saló: la 5a Trobada Pedagògica, que va reunir una setantena de professorat de primària i secundària interessat en trobar eines per potenciar la lectura, i la trobada de més de 70  bibliotecaris que van treballar accions de dinamització de petit format amb infants i joves.

 

Mirada de dona per a les lectures de la 7a Marató

D’altra banda, més de 300 lectors s’han inscrit per llegir al llarg de tot el dia d’avui en la 7a Marató de Lectura en Veu Alta que té en la Mirada de dona, l’eix temàtic amb obres de Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal o Maria Aurèlia Capmany, entre altres. El tret de sortida l’ha donat el mateix alcalde i al llarg de tot el dia ininterrompudament s’espera que hi passin prop d’un miler de persones entre lectors i acompanyants.

Els músics de Bremen, de la companyia lleidatana Xip-Xap, aportaran també el seu granet de sorra a 2/4 de 7 de la tarda amb un espectacle en el que un ruc, un gos, un gat i un gall fets titella muntaran una orquestra per triomfar.

 

Llegit 93 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar