Dimarts, 15 Maig 2018 14:31

Joan Pons dona el seu extens arxiu documental i històric a l'Agrupació Sardanista de Mollerussa

Valorar aquest article
(0 vots)

L'antic secretari de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, Joan Pons, lliurarà en el marc del 39è Aplec de la Sardana el seu arxiu documental i històric que recull la trajectòria de l'entitat sardanista amb 72 anys de vida. Segons ha explicat el president de l'entitat, Joaquim Fabrés, aquest és un dels arxius més complerts en l'àmbit sardanista el qual s'ha digitalitzat per facilitar-ne l'accés i la consulta. De moment, tota la documentació física quedarà dipositada a la seu de l'Agrupació, que preveu organitzar una exposició retrospectiva més endavant amb aquest material. Després, la documentació física es dipositarà a l'Arxiu Comarcal. Entre els documents hi ha l'acta de fundació de l'Agrupació el 1946, factures i diferents fotografies algunes de les quals del 1929 amb les primeres ballades de sardanes a la ciutat.

Aquesta és una de les novetats del 39è Aplec de la Sardana de Mollerussa, un dels més veterans de la província, que se celebrarà el dissabte 26 de maig. L'altra novetat és que l'Aplec acollirà una prova pilot d'un mini concurs de sardanes revesses amb l'objectiu de promocionar-la. Aquest concurs, iniciativa de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, es farà a la mitja part de la ballada de sardanes de la tarda.

L'Aplec de la Sardana començarà a 2/4 de 7 de la tarda al Parc Municipal on la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la Bellpuig Cobla oferiran 10 sardanes a més del concurs de revesses. La festa seguirà al pavelló 11 de Setembre on tindrà lloc el tradicional sopar i una nova ballada de 9 sardanes més. 

El preu del sopar és de 15 euros i els interessats poden apuntar-se al telèfon 615160414. La previsió del sopar, que compta amb la col·laboració de 15 establiments i empreses de la ciutat, és arribar als 200 comensals. 

Llegit 121 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar