Dimarts, 15 Maig 2018 19:13

ERC critica que el PDeCAT al Pla d'Urgell veta el debat sobre la pèrdua de línies d'ESO a l'institut La Serra

Valorar aquest article
(0 vots)

ERC critica que alcaldes i consellers del grup de PDeCAT al Consell Comarcal del Pla d'Urgell van decidir, en el ple celebrat el passat dilluns 14 de maig, no votar una moció presentada amb caràcter d'urgència pels republicans que exigia als Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida i a la Direcció General de Centres Públics mantenir els quatre grups a l’institut La Serra per garantir que totes les famílies de les escoles adscrites tinguin el dret a disposar-hi d’una plaça escolar d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). 

Per l’alcalde de Torregrossa i portaveu comarcal dels republicans, Josep Maria Puig, la reducció d’una línia d’ESO en aquest centre faria que la seva oferta fos "totalment insuficient per la demanda dels municipis que tenen adjudicat aquest institut. "Des d’ERC hem valorat que és un tema que s’ha de millorar i que cal anar com a mínim a la quarta línia i ho hem presentat al Consell Comarcal per a què pugui ser discutit", ha afegit. 

És per aquest motiu que Puig ha demostrat la seva sorpresa davant la negativa per part del grup de PDeCAT de no admetre a tràmit la moció, "argumentant que no es disposa de la suficient informació per poder valorar aquest tema, malgrat que en el Consell d’Alcaldes ja es va plantejar aquest tema i que el president comarcal es va comprometre a contactar a la major brevetat possible amb el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida".

El conseller comarcal i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Mollerussa, Engelbert Montalà, ha matisat la seva inquietud davant de la resposta rebuda en el sentit que no s’ha pogut localitzar el senyor Miquel Àngel Cullerés durant la darrera setmana. "És un fet que ens estranya en tant que aquest pertany al mateix partit polític que governa el Consell Comarcal del Pla d’Urgell", ha apuntat Montalà.

La formació republicana considera que cal respectar l’adscripció dels alumnes de les escoles del Palau d'Anglesola, Bellvís, Torregrossa, Fondarella, Bell-lloc d'Urgell i Miralcamp a l’institut La Serra. "Cal garantir-los una plaça escolar de qualitat i no castigar-los a ràtios molt per sobre de la resta de centres públics del territori ni a una disminució els marges de gestió en oferta curricular o en la implementació de mesures d'atenció a l'alumnat’, assegura Montalà.

De la mateixa manera, segons afirma Puig, aquest canvi en els criteris que tradicionalment s'han aplicat per a l'oferta de grups en el moment de començar el procés de preinscripció "només s’entén des de la voluntat de modificar la planificació escolar i desplaçar alumnat als centres de Mollerussa, per justificar la seva construcció, la seva ampliació o per canviar-ne la configuració socioeconòmica".

"Ahir, l’equip de govern va malbaratar una oportunitat de fer comarca, de lluitar pels pobles de la comarca dintre del marc que és el Consell Comarcal, d’aconseguir que la comarca tingui el màxim de nivell, fet que passa per tenir un ensenyament i uns instituts de la màxima qualitat", ha reblat.

 

Llegit 80 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar