Dilluns, 09 Juliol 2018 22:10

Tècnics de Cultura documenten el pou de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa

Valorar aquest article
(0 vots)
Treballs dels arqueòlegs al pou. Treballs dels arqueòlegs al pou. Laia Pedrós

Tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat, acompanyats d'un equip d'arqueòlegs, s’han desplaçat aquest matí a Mollerussa per analitzar l’antic pou que va sortir al descobert a finals de juny a la plaça de Manuel Bertrand a finals de juny. El pou va sortir a la llum en el marc de les obres de reforma que s’estan duent a terme al centre de la ciutat.

L’arqueòloga Tatiana Piza ha avançat que “el pou apareix documentat al segle XIX però no en sabem res més”, per aquest motiu “ara intentarem documentar l’estructura per reconèixer-la”. També ha dit que intentaran fer alguna cata per analitzar el material que apareix i així per poder acotar més la cronologia si bé ha indicat que “serà complicat perquè el pou encara té aigua freàtica i no podem fer cates massa profundes ja que és perillós”.

Piza ha destacat que antigament la plaça de Manuel Bertrand ja es coneixia amb el nom de la plaça del Pou, “la gent que fa molts anys que viu aquí, encara el recorda”, ha apuntat. L’arqueòloga també ha avançat que l’Ajuntament té la intenció de deixar l’estructura visible, amb un vidre damunt, perquè es pugui veure mínimament.

Els treballs dels tècnics de Cultura i els arqueòlegs s’allargaran un parell de dies. Val a dir que les lloses que cobreixen el pou són bastant posteriors a la construcció de l'estructura. 

Llegit 100 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 Juliol 2018 23:14

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar