Dimecres, 01 Agost 2018 09:19

Mollerussa atorga més de 45.000 euros per rehabilitar edificis del Pla de Barris

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament de Mollerussa destinarà un total de 45.237 euros a subvencionar la rehabilitació d’immobles inclosos dins el àmbit del Pla de Barris. D’aquesta manera, resol la convocatòria oberta el mes d’octubre de l’any passat a la qual s’han presentat un total de 15 sol·licituds, les quals han estat aprovades totes excepte dues per que han estat denegades per no haver aportat la documentació requerida, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

De les 13 sol·licituds aprovades, 9 són exclusivament per rehabilitació de la façana, 2 per rehabilitació de façana i coberta, 1 per rehabilitació de coberta i una altra per millorar l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques. Val a dir que la dotació d’aquesta convocatòria era de 200.000 euros i, en un principi, incloïa les obres fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins el 31 d’agost del 2018, un termini que s’ha allargat fins al 28 de setembre, ampliable, prèvia petició i justificació, fins el 15 d’octubre.

Solsona ha recordar que la convocatòria estava oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l’ús predominant sigui edifici d’habitatges i l’antiguitat de l’immoble superi els 15 anys, excepte si l’ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. La convocatòria contempla diferents conceptes i quanties segons el tipus d’obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte un antiguitat mínima de l’edifici sinó les necessitats dels ocupants o l’adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

Pel que fa a les obres de rehabilitació d’elements comuns o cobertes també s’han previst diferents quanties en funció de si el que es fa es solucionar patologies estructurals, si s’impermeabilitza la coberta o si el que es fa és un manteniment amb la substitució d’elements en mal estat. També es preveuen ajudes per l’adequació d’instal·lacions de gas, electricitat, aigua i sanejament així com també per rehabilitar façanes ja sigui esmenant deficiències de seguretat o recuperant-les amb l’arrebossat o pintant-les.

El consistori ja va obrir a finals del 2013 una primera convocatòria en aquest sentit, que en aquella ocasió va estar dotada amb 60.000 euros i que es va acabar ampliant a 113.00 euros per donar cobertura a les sol·licituds que es van presentar.

Llegit 193 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar