Dimarts, 26 Febrer 2019 15:34

Gusti reivindica l’art inclusiu pintant el mural del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb Acudam i Windown

Valorar aquest article
(0 vots)
Preparatius del mural. Preparatius del mural. Ajuntament de Mollerussa

El 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que tindrà lloc a Mollerussa de l’1 al 14 d’abril, comença ja a prendre forma amb l’elaboració del mural gegant que donarà la benvinguda des de les vidrieres del Teatre L’Amistat. Gusti, el reconegut il·lustrador argentí establert a Barcelona que ja va pintar el primer mural que va vestir-les al 2015, és l’autor de la idea d’aquest mural, que té com a base el fons marí, en col·laboració amb la també il·lustradora Inge Nouws. La novetat és però que enguany compta també amb la implicació i les mans d’una vintena d’ajudants i ajudantes d’Acudam de Mollerussa i de l’entitat Windown, de Sant Cugat del Vallès, que treballa amb persones amb Síndrome de Down.

L’objectiu és treballar la inclusió des del món de l’art i per això s’ha impulsat aquesta iniciativa que ha implicat voluntariat d’aquestes dues entitats que treballen en l’àmbit de les discapacitats així com també alguns familiars en l’elaboració d’aquest mural gegant, que fa 32 metres d’amplada per 9 d’alçada.

D’altra banda, l’il·lustrador Gusti serà precisament un dels 7 autors que passaran pel 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil per explicar en primera persona la seva experiència a l’alumnat dels diferents centres escolars que el visiten i amb trobada concertada, una informació que ja s’ha fet arribar a les escoles i instituts del territori perquè facin les reserves. A banda de Gusti, enguany també hi serà present una altra il·lustradora com és Cristina Losantos i els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Flock i Ivan Ledesma.

               

Llegit 52 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar