Dimecres, 27 Febrer 2019 17:38

Mollerussa testa un sistema de reg telemàtic per estalviar un 40% d’aigua

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de la nova prova pilot. Presentació de la nova prova pilot. Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa servirà de laboratori urbà per a testar un sistema de reg nou que es controla amb un mecanisme telemàtic basat en la modulació de ràdio LoRa (Long Range) i que pot permetre un estalvi en el consum de l’aigua del 40%, tal com s’ha comprovat en el reg a camp obert. L’objectiu és provar en un entorn real urbà si la comunicació sense fils funciona i és robusta amb els condicionants en contra que s’hi puguin donar com el pas de vehicles o el fet que els sensors s’instal·lin sota terra i això redueixi la cobertura.

La presentació d’aquesta nova prova pilot, la cinquena que es du a terme dins el projecte Mollerussa SmartLab, impulsat per la Generalitat, es va fer a l’avinguda del Canal, un dels espais on es testarà el sistema juntament amb la zona del parc i les piscines municipals.

L’alcalde, Marc Solsona, va posar en valor el fet que Mollerussa segueixi amb l’aposta d’oferir un entorn real perquè empreses del territori i també de fora puguin testar les seves apostes tecnològiques i d’innovació. En aquest sentit, va indicar que “tenim la voluntat estratègica d’esdevenir una ciutat pionera i  referent en el que seria la implantació de les tecnologies en el nostre dia a dia, tecnologia entesa no només com un concepte físic i d’innovació sinó també com apliquem aquesta tecnologia per millorar els equipaments i el benestar de les persones, per tant també com una política social d’última generació”.

Per la seva part, el responsable de l’empresa Sistemes Electrònics Progrés del Palau d’Anglesola, Dani Tarragó, va explicar que la tecnologia que s’aplica a aquest sistema té com a avantatge permetre rangs de cobertura majors i que en testar-la en entorn urbà s’apliquen nous reptes a lafuncionalitat d’aquesta cobertura. 

 

Llegit 60 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar