Dijous, 28 Febrer 2019 12:14

Les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep de Mollerussa compleixen 40 anys

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de les jornades d'aquest 2019. Presentació de les jornades d'aquest 2019. Fira de Mollerussa

Les jornades tècniques de la Fira de Sant Josep de Mollerussa compleixen 40 anys aquest 2019. Fira de Mollerussa ha programat 13 jornades, a més de la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals, concursos i trobades professionals, la majoria de les quals se celebraran del 16 al 19 de març coincidint amb la 147a Fira de Sant Josep. En aquest sentit, l’alcalde, Marc Solsona, ha destacat que “Mollerussa s’ha volgut referenciar per tal de ser un punt de trobada del debat del món agrari”. Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha afegit que les jornades són un “punt clau” i un “complement ideal” de la Fira de Sant Josep i ha recordat que l’any passat hi van participar 1.300 persones. 

Encetarà el calendari la jornada tècnica intercomarcal de panís el pròxim 7 de març. Pel dia 15 s’ha programat la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals i una jornada sobre eines per a una bona gestió del sòl.

El dia 16 serà el torn d’ajuts 2019 i fertilització en cultius llenyosos i herbacis i la ramaderia porcina i sostenible. El dia 17 jornada sobre poda i el cap de setmana, el 22è Concurs de Carretilles d’Elevació, organitzat per Tallers Antoni Miquel. 

El gruix de les jornades arribarà dilluns i dimarts. El primer dia se celebrarà el quart Aplec de Joves del Camp i tres jornades més: una de bombament solar, una d’alternatives de comercialització i la plataforma InnoEspai per a productes fitosanitaris. Finalment, per a dimarts s’han programat quatre jornades, que tractaran la PAC després del 2020, l’economia circular en el sector agrícola, la traçabilitat GPS de la gestió de les dejeccions ramaderes en temps real i bones pràctiques en l’ajust del volum del brou a la vegetació i incorporació de fitosanitaris al tanc de l’atomitzador.

Llegit 81 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar