Dissabte, 02 Març 2019 17:56

Mollerussa acull el primer homenatge als bombers morts a l’incendi d’Horta de Sant Joan fa 10 anys

Valorar aquest article
(0 vots)
Inauguració de la mostra. Inauguració de la mostra. Ajuntament de Mollerussa

La sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa acull fins al 24 de març la mostra Memòries incandescents, que el metge i artista tarragoní Josep Serra ha pintat per al fons artístic Art&Fire de la Fundació Pau Costa en la primera de les accions promogudes per la plataforma Horta 10 per commemorar i recordar els 5 bombers que van perdre la vida a l’incendi d’Horta de Sant Joan quan el proper 21 de juliol es complirà una dècada del tràgic succés.

La inauguració de la mostra va tenir lloc dijous al vespre de la mà de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va estar acompanyat de familiars de les víctimes i també de l´únic bomber supervivent de la tragèdia, Josep Pallàs, qui es va mostrat agraït perquè l’art serveixi per l’homenatge i el record als companys perduts. L’alcalde, per la serva part, va assegurar que per a Mollerussa és un “orgull participar d’aquest record col·lectiu a través de l’art” per “teixir un homenatge de respecte i reconeixement a aquella gent que ho van donar tot”.

Per la seva part, Josep Serra va qualificar la seva obra com a “incendi artístic que neix de la memòria” i amb la que persegueix desmitificar i naturalitzar els incendis forestals. Pastel sobre, grafit, esborrat són algunes de les tècniques que utilitza l’artista “jugant amb el contrast perquè a través de la foscor i el foc s’evidencien les figures” i amb l’objectiu d’apropar les persones a l’ecologia del foc.

Les pintures de Josep Serra que es poden veure a Mollerussa formen part d’un fons de més de 500 obres de dibuixants, pintors i creadors gràfics de tot el món que han volgut compartir amb la Fundació Pau Costa la seva interpretació personal sobre els incendis forestals, unes obres que, segons va explicar el responsable de la fundació, Oriol Vilalta, formaran part d’un museu virtual que es podrà veure a través del web www.horta10.com en el marc del seguit d’accions que promourà al llarg d’aquest any la plataforma Horta 10.

La Fundació Pau Costa és una entitat sense ànim de lucre enfocada a la prevenció i gestió de focs i grans emergències que treballa per connectar investigadors, serveis d’emergència i societat civil.  

Llegit 56 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar