Divendres, 08 Març 2019 17:06

Jaume Aubanell porta ‘La coquessa’ a la biblioteca de Mollerussa per abordar la passió per la cuina i les relacions humanes

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació del llibre. Presentació del llibre. Ajuntament de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha acollit aquest dijous al vespre la presentació de La coquessa, del barceloní Jaume Aubanell, obra guanyadora del 30è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa en la qual la seva protagonista relaciona la complexitat de la cuina amb la de les relacions humanes.  

Aubanell, que ha estat acompanyat en l’acte pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; Lluís Pagès, president de Pagès Editors, i també del xef estrellat de La Boscana de Bellvís, Joel Castanyé, ha explicat que la seva coquessa tria la cuina per manifestar-se i per rebel·lar-se en la seva manera de relacionar-se amb els altres.

Aubanell ha aprofitat per parlar del cercle que formen el cor, el cos i el cervell a l’hora de tastar un plat i també va posar diferents exemples de com les persones s’expressen a través de l’acte de menjar: menjar per nodrir-se, menjar per socialitzar-se o menjar per gaudi, entre altres.

El llibre ha sortit publicat ara fa tot just un mes i mig i ja ha rebut crítiques positives per part tant d’experts en cuina, com Ada Parellada o de l’escriptor i crític literari Jorge Carrión, segons ha dit Pagés qui ha qualificat l’obra que la seva editorial ha publicat com una “reflexió complexa i intel·ligent”.             

Per la seva part, Castanyé s'ha mostrat molt satisfet del fet que la cuina i la passió per aquest art sigui font d’inspiració per a la literatura.

Pel que fa a la 31a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, recordar que ha rebut un total de 37 originals procedents de diferents punts de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte literari que es farà el proper 26 d’abril en el marc de les festes de Sant Isidori, tal i com va recordar el regidor de Cultura qui va convidar als assistents a l’acte. El premi està dotat amb 5.000 euros i, a criteri del jurat, també es concedeix un accèssit de 1.000 euros. 

 

Llegit 32 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar