Imprimir aquesta pàgina
Diumenge, 10 Març 2019 19:17

Bea Talegón critica en el Dia Internacional de les Dones l’ús interessat del feminisme en la política

Valorar aquest article
(0 vots)
Homenatge a set sòcies de l'Albada nascudes el 1938. Homenatge a set sòcies de l'Albada nascudes el 1938. Ajuntament de Mollerussa

La periodista i activista Bea Talegón va criticar divendres a Mollerussa l’ús interessat electoralista que es fa del feminisme per part d’alguns partits polítics. Ho va fer durant la conferència que, sota el títol Dona i República, va realitzar en un Teatre L’Amistat ple de gom a gom en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones, organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa en col·laboració amb l’Albada.

Talegón va afirmar que hi ha molts tipus de feminismes i que no estan sent explicats a la societat, cosa que per ella és un gran error. En aquest sentit, va indicar que falta criteri dels polítics en els actuals debats sobre temes com la prostitució o la gestació subrogada. La periodista va afirmar que hi ha moltes maneres de defensar el feminisme però que sempre s’ha de fer des del coneixement i va confiar que la nova república que es treballa per a Catalunya ha de reconèixer plenament els drets de les dones. “ Si nosaltres (les dones) hi som, tots hi serem”, va concloure.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui va tancar els parlaments, va assegurar que mai com ara havíem tingut tanta legislació defensant els drets de les dones però que també mai com ara havíem tingut una sensació tant poc garantista d’aquesta legislació. Per això, va animar a seguir tenint una actitud de rebel·lia deixant enrere la passivitat. “No podem fer autocomplaença amb el que hem obtingut sinó que hem de seguir despertant consciències”, va valorar.  

A banda de l’alcalde i la conferenciant també van dir unes paraules la presidenta de l’Albada, Tere Grañó; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i Carme Castelló, coordinadora de la Representació Territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida.

En el transcurs de la celebració també es va homenatjar a set sòcies de l’Albada nascudes al 1938. L’acte va comptar també amb l’actuació de la Coral Ressò de l’Albada que va fer un repàs històric per cançons emblemàtiques en les que les dones són protagonistes acabant amb el Cant de lluita de Roba Estesa.

 

Llegit 36 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar