Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 13 Març 2019 08:37

El concurs L'Espenta de Mollerussa ja té els tres projectes finalistes

Valorar aquest article
(0 vots)
El jurat seleccionant els projectes finalistes. El jurat seleccionant els projectes finalistes. Casal l'Arreu

El jurat de l’Espenta, el concurs de projectes per a la Calçotada Popular de Mollerussa, ha seleccionat els tres projectes finalistes que es sotmetran a votació popular el pròxim 31 de març en el transcurs de la calçotada.

En l’edició d’aquest any, s’han presentat un total de cinc candidatures, xifra que representa el mateix nombre que en la passada edició, tot i que gairebé la majoria d’iniciatives i entitats són la primera vegada que es presenten en aquest concurs. L’Espenta pretén afavorir i estimular la creació de nous projectes entre les entitats mollerussenques, dinamitzar i fomentar el teixit associatiu de la ciutat i crear un recurs d’autofinançament a través de la recaptació de la Calçotada Popular de Mollerussa.

Els tres projectes finalistes són:

·      Viure sobre rodes de la Fundació Chersire Llar Terres de Ponent per donar visibilitat a les persones amb diversitat funcional a través d’una exposició fotogràfica del dia a dia dels residents, a més a més, ens guiaran per l’exposició a través de capsules vivencials, per finalitzar amb taules rodones i debats sobre la diversitat funcional.

·      Donem la cara, que tothom ens vegi de l’Àrea Bàsica de Salut Pla d’Urgell per donar visibilitat als problemes de salut, problemes sanitaris i promocionar hàbits saludables a través de la commemoració dels diferents dies mundials i internacionals que tinguin un major significat o impacte amb la ciutadania de Mollerussa.

·      Lo Parrot: el Bandoler del Casal Popular l’Arreu busca la col·laboració ciutadana per finançar les despeses del seu primer projecte editorial, el conte infantil Lo Parrot: El Bandoler, escrit per Txell Giné Capdevila i il·lustrat per Carme Maria Martin, sobre la figura llegendària i enigmàtica del Jaume Banqué, lo Parrot de Mollerussa.

Cal recordar que la construcció dels gegantons El Pepito i La Carme, el projecte Mollerussa Capital de la Sardana 2016, la festa del Dia de les Banquetes i la instal·lació d’una tanca de fusta perimetral al Salt del Duran han estat les propostes beneficiàries del concurs en les darreres edicions.

La Calçotada Popular de Mollerussa i l’Espenta. Concurs de Projectes són una iniciativa impulsada pel Casal Popular l'Arreu, el Jovent de Mollerussa, l'Orfeó Renaixença, La Colla dels 50 i +, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, l'Agrupament Escolta i Guia Cal Met i l'Associació de Dones Albada amb la col·laboració de Mollerussa, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Generalitat de Catalunya.

Llegit 37 vegades Darrera modificació el Dimecres, 13 Març 2019 08:43

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar