Dimecres, 12 Juny 2019 14:45

L'OJC apropa la música a usuaris d'ACUDAM i de l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Mollerussa

Valorar aquest article
(0 vots)
Taller de música al Teatre L'Amistat. Taller de música al Teatre L'Amistat. OJC

Músics i membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida han tornat avui al Teatre L’Amistat de la capital del Pla d’Urgell per donar seguiment a la proposta social d’Apropa Cultura, de la qual l’orquestra n’és promotora al territori lleidatà amb la iniciativa “Un matí d’orquestra”.

L’activitat ha consistit novament a oferir dos tallers amb experiència sensorial i personal envers la música. Així, els participants han tingut l’oportunitat de gaudir de forma propera de dos concerts a càrrec del quintet de metall Sporadik Brass, format per músics de l’OJC, amb un repertori adaptat a les necessitats de cada grup. Tanmateix, durant els tallers a càrrec de la musicoterapeuta Pilar Planavila, han pogut experimentar i aprofundir en diferents aspectes relacionats amb la música com els sons, els matisos, els ritmes i la possibilitat de tocar diversos instruments que habitualment no disposen en el seu entorn.

Avui han assistit als tallers i concerts una trentena de membres de l’Associació Comarcal Urgell d'Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM) i de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Mollerussa. 

D’aquesta manera, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell contribueix a enriquir el teixit cultural del territori, facilitant l’accés a la música a través d’una activitat social i creativa adreçada als col·lectius més vulnerables, que en un entorn de proximitat i en un espai adaptat i accessible a tots els públics, han pogut gaudir aquesta vivència. 

La d’avui ha estat la segona sessió d’”Un matí d’orquestra” a Mollerussa. La iniciativa tindrà lloc pròximament als municipis de Juneda, Cervera i Solsona, on finalitzarà la segona ronda de tallers i concerts amb el quintet de metalls de l’OJC Sporadik Brass, a principis del mes de juliol. 

 

 

Llegit 36 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar