Dimarts, 09 abril 2013 13:26

La 25a. Autotrac de Mollerussa obre divendres amb un 25% més d’expositors que l’any passat

Valorar aquest article
(1 Votar)

Autotrac, el primer dels dos certàmens anuals d’ocasió que Fira de Mollerussa organitza dedicats a la maquinària agrícola i industrial, automòbils, furgonetes, autocaravanes, caravanes i camions, obrirà les portes de la seva 25a edició aquest divendres dia 12 d'abril amb bones expectatives i amb un total de 51 expositors, xifra que representa gairebé un 25% més que l’any passat. D’aquets expositors, 22 corresponen al sector de la maquinària agrícola i industrial, 22 al sector automobilístic, 3 a camions, 3 a serveis i 1 a d’altres.

Així ho han explicat aquest matí el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra, en la presentació del certamen d’enguany als mitjans de comunicació.

Solsona ha mostrat la seva satisfacció per l’augment d’expositors en aquesta edició, “tornant”, en nombre de firmes participants, a unes xifres que no s’assolien des de la convocatòria de l’any 2004. L’alcalde ha afegit a més a més que les expectatives pel que fa a volum de negoci són molt bones i que normalment “si Sant Josep va bé, Autotrac va millor”.

En relació a aquest punt, el president de l’ens firal ha recordat el bon tancament de vendes del Saló de l’Automòbil a la passada 141a. Fira de Sant Josep amb un volum de negoci de 4,5 milions d’euros i ha afegit que per poc que Autotrac mantingui o incrementi les vendes de l’any passat, les quals van suposar un import d’1,2 milions d’euros, ja “hauríem superat enguany, al mes d’abril, el volum de negoci realitzat pel sector automobilístic a les fires de Mollerussa –Fira Sant Josep, Autotrac i Autotardor- de l’any passat”, el qual va ser de 5,5 milions.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el director de Fira de Mollerussa qui ha indicat que en aquests dos darrers anys “la tendència és que es va incrementant tant la participació com el volum de negoci” i ha afegit que, pel que fa a Autotrac, “les expectatives són igualar o augmentar les vendes”. L’any passat es van vendre 109 cotxes, un 30% més que el 2011. 

Pel que fa al creixement del nombre d’expositors, que passa de 41 a 51 d’enguany, Segarra ha dit que “és fruit” de l’acord que es va signar amb FEMEL en el marc de la passada Fira de Sant Josep”, ja que un dels punts d’aquest conveni “era incentivar la participació en Autotrac i Autotardor”, segons ha detallat.

 

Espai Low Cost i Sorteig de 3.000 euros

Pel que fa a l’ocupació, la 25a. edició d'Autotrac obre amb una superfície bruta ocupada d’uns 20.000 m2 entre els Pavellons Firals, on s’ubica el sector d’automoció, i el Recinte Exterior, on es localitza la maquinària i la resta de firmes participants. L’oferta d’enguany inclou també l’Espai Low Cost, zona que s'ubicarà davant i al lateral dels Pavellons i on s’exposaran cotxes a un preu de fins a 3.000 euros, així com amb el servei d’una unitat mòbil de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) que estarà instal·lada al Recinte Firal durant els dies de la fira i per a la qual es pot reservar hora trucant a les oficines de Fira de Mollerussa.

El Recinte Firal obrirà al públic els dies 12, 13 i 14 d’abril en un horari de les 10 del matí a les 8 de la tarda, de forma ininterrompuda i sent l’entrada gratuïta. L’acte oficial de la inauguració tindrà lloc divendres al Pavelló Firal a 2/4 de 6 de la tarda i estarà presidit pel director general de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens Soriano.

Recordar que com en anys anterior i com a al·licient de compra, els expositors del sector automobilístic i Fira de Mollerussa patrocinen un Premi de 3.000 euros entre tots aquells que adquireixin un cotxe en el marc d’aquest certamen de la capital del Pla d’Urgell, sorteig que s’efectua davant notari uns dies passada la fira.

 

25è aniversari d’Autotrac

Autotrac va néixer l’any 1989. El creixement de la Fira de Sant Josep, certamen nascut l’any 1872 i reconegut com la Fira Catalana de la Maquinària Agrícola i amb un important Saló de l’Automòbil, va plantejar a finals dels anys 80 la necessitat de més espai per encabir la demanda d’expositors, la qual cosa va comportar que el sector de la maquinària usada, que ocupava una part important de la fira mollerussenca, així com el sector automobilístic d’ocasió, es desvinculessin i passessin a tenir un certamen propi en unes dates properes a la fira mare com era el mes d’abril, complementant la Fira de Sant Josep i mantenint una data molt adequada per al sector agrícola.

Al llarg d’aquests 25 anys, la fira Autotrac ha anat consolidant-se esdevenint avui en dia un certamen de referència i interès per a expositors i visitants. La seva singularitat com a fira d’ocasió fa d’aquesta convocatòria una cita de gran utilitat per als professionals del sector agrícola així com per als interessats en comprar un cotxe de segona mà que troben en aquest saló una gran oferta expositiva així com l’oportunitat de guanyar un premi de 3.000 euros si materialitzen la seva compra. Tot això fa que el certamen rebi any rere any visitants de tota Catalunya així com d’altres comunitats autònomes.

Llegit 738 vegades Darrera modificació el Dimarts, 09 abril 2013 13:35

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar