Divendres, 18 Octubre 2013 10:35

La Salle de Mollerussa inaugura una botiga pels negocis que han sorgit dels estudiants de cicles formatius

Valorar aquest article
(0 vots)

 Els alumnes de La Salle de Mollerussa que tiren endavant un negoci amb el centre compten des d’ahir dijous amb una botiga que es troba al centre de la capital del Pla d'Urgell. Es tracta de projectes empresarials que han sorgit d’alumnes que durant els seus estudis a la Formació Professional del centre han endegat un negoci. Aquests negocis es canalitzen a través del departament de Motor Empresarial que el centre educatiu tirava endavant fa un any.
Fins a la data, dos empreses han sorgit d’aquest nou servei de La Salle. La primera fou Bandera Media, un firma que es dedica a la producció audiovisual de tota mena. L’element que agrupa tots els seus variats productes és el fet de ser low-cost, és a dir, molt més econòmics que la competència. Amb aquest model el duen a terme en David Florensa i l’Otger Torres i produeixen espots de vídeo, tríptics, reportatges,....
L’altra empresa, la que tindrà molta més presència a la botiga per la seva idiosincràsia, és la de Mr. Phone. Com el seu nom indica és un negoci que, encapçalat pel Roger Vall i l’Ismael Farré, s’encara a la venda de telefonia i tot el que se’n deriva, és a dir, mòbils, tarifes telefòniques, complements... La particularitat d’aquesta marca és que treballa amb smarthphones xinesos que són molt més econòmics i que, alhora, ofereixen les mateixes prestacions que la seva competència. Les diferències de preu arriben al 50%. Una cosa semblant passa amb els operadors telefònics. No treballen amb les grans marques que estan implantades al nostre territori sinó que ho fan amb altres de més petites però que tenen tarifes sensiblement inferiors.
El coordinador de cicles de La Salle, que és a la vegada el màxim responsable del Motor Empresarial, Ismael Montoro, destaca que aquest departament és una bona eina per donar sortida a l’emprenedoria. En els temps difícils que corren, afegeix, aquesta eina dóna resposta a les inquietuds empresarials dels alumnes ja que La Salle cobreix d’entrada una part important de costos i d’assessorament que requereixen els projectes empresarials. Montoro diu que "no tinc constància que en cap altre lloc hi hagi hagut una iniciativa com aquesta. Si que n’hi ha alguna en l’àmbit universitari, però no en el de cicles formatius".
L’espai físic de la botiga, que és al carrer Palau 3 de Mollerussa, també serà el local de l’ONG PROIDECON. Aquesta entitat és l’ONG vinculada a La Salle de Mollerussa i es dedica a enviar contenidors amb recursos de tota mena a països en vies de desenvolupament.
La inauguració, en la qual es van sortejar diversos productes que ofereixen ambdues empreses
, va anar a càrrec de la regidora d'Educació de Mollerusa, Rosalia Carnicer i va comptar amb l'assistència d'un centenar de persones.

 

Llegit 2776 vegades Darrera modificació el Divendres, 18 Octubre 2013 12:36

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar