Articles filtrats per data: Dijous, 09 Novembre 2017

L'Ajuntament de Mollerussa ha posat en funcionament un sistema per intentar dissuadir la presència massiva d'estornells dels seus dormitoris en zones amb arbres de fulla perenne com són l'avinguda del Canal i també el recinte de les piscines d'estiu, on les defecacions d'aquestes aus malmeten el paviment i la gespa, respectivament.

Per aquest motiu, ha llogat dos aparells, alimentats amb una bateria fotovoltaica, que es col·locaran estratègicament en les branques i que seran programats per emetre un determinat soroll quan comença a fosquejar per espantar aquestes aus. El sistema també inclou deu altaveus que se situaran també entre els arbres per tal de reproduir el mateix soroll, que en el seu inici pot semblar un tret.

Es tracta d'una prova pilot de la que ja es té experiència en altres localitats catalanes i que compta amb un pressupost de 4.384 euros en aquesta primera fase. En funció dels resultats en aquestes dues zones, que són les més afectades per la presència d'aquestes aus des de novembre i fins a mig març, l'Ajuntament estudiarà ampliar la instal·lació del sistema en altres zones de la ciutat. 

 

Publicat a Mollerussa

La capital del Pla d’Urgell celebra del 9 al 12 de novembre la 10a edició de la Mollerussa Lan Party, certamen que preveu incrementar de nou el nombre d’inscrits (l’any passat van ser 607) així com potenciar la participació del públic amb l’oferta de més d’una vintena d’activitats i tallers. També s’ha incrementat l’import dels premis en metàl·lic del certamen, es repartiran un total de 7.500 euros a més de diversos obsequis.

La 10a Mollerussa Lan Party acollirà, com en la darrera edició, un saló d’empreses amb productes relacionats amb la tecnologia i la MLP Kids, amb activitats divendres per a uns 150 alumnes de tres centres educatius del Pla (les escoles Minyons d’Urgell de Fondarella, Les Arrels de Mollerussa i La Salle de Mollerussa). A més, dissabte al matí amb la col·laboració de la firma Engijoc s’impartirà un taller del joc Scratch.

Pel que fa als tornejos de la Mollerussa Lan Party, n’hi haurà tres de nous: Overwatch, Playerunknown’s BatlleGrounds i Tekken 7, als quals se sumaran els ja tradicionals de League of Legends i Counter Strike: Global Offensive.

A més, tots els inscrits a la Lan Party com els visitants, aquests amb previ pagament, podran participar en el joc esportiu de combat Laser Tag, que muntarà la firma Indoor Karting Alpicat al pavelló Verd.

La 10a Mollerussa Lan Party funcionarà 72 hores, des d’aquest dijous dia 9 a les 5 de la tarda fins a les 6 de la tarda del diumenge dia 12.

El certamen l'organitza Fira de Mollerussa i l'Associació Mollerussa Lan Party. 

 

Publicat a Mollerussa