Articles filtrats per data: Dimarts, 23 Gener 2007
Les excavacions arqueològiques que es duen a terme al municipi de Castellserà, a l’indret conegut com el Tossal del Moro han posat al descobert un poblat ibèric del que fins ara es desconeixia l’existència. Responsables del Museu Comarcal de l’Urgell ja havien plantejat la hipòtesi de l’existència d’un assentament ibèric en aquest punt elevat, fet que va motivar que es busquessin ajudes per a finançar les excavacions que es varen iniciar ara fa un mes gràcies a un pla d’ocupació gestionat pel Consell Comarcal de l’Urgell.
L’Ajuntament de Bellpuig iniciarà aquest proper mes de febrer les obres d’una nova captació d’aigua i un dipòsit regulador que ha de millorar el proveïment d’aigua del nucli de Seana que actualment presenta problemes de pressió.
Publicat a Bellpuig
El president del Consorci de l’Estany d’Ivars-Vila-sana, Joan Reñé, acompanyant d’altres membres d’aquesta entitat, els alcaldes d’Ivars d’Urgell i Vila-sana, i el director del projecte, Toni Costa, visitaran el proper dimecres dia 31 la fira internacional de turisme Fitur, que se celebra a Madrid. El motiu de la presència del Consorci es deu al fet que dins de l’estand de promoció turística Ara Lleida hi ha una àrea destinada a la recuperació de l’estany i les propostes turístiques que ja ara pot oferir.
Publicat a Mollerussa
El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va fer arribar la setmana passada a l’Ajuntament d’Agramunt els informes tècnics sobre la planta de compostatge de Puigverd d´Agramunt - Feresp SL-. Segons l’informe, un cop recollits tots els antecedents i havent estudiat els informes presentats pel Departament de Salut, Departament d´Agricultura, Alimentació i Acció Rural, l´Agència Catalana de l´Aigua i l´OGAU (Organisme de Gestió Ambiental Unificat) aquest departament conclou que la planta no suposa un perill per la salud pública ni pel medi natural. Tot i això, però, des de l’Ajuntament d’Agramunt, el Regidor de Medi Ambient considera que: -"tot i els informes favorables, el consistori seguirà vetllant pel compliment de la legalitat de la planta i del Pla de millora que ha presentat l’empresa, que suposaran una reducció de les males olors que molestaven durant els mesos d’estiu"-.
Publicat a Agramunt
L’Ajuntament de Mollerussa ha iniciat avui una campanya informativa destinada als alumnes dels centres escolars de Primària de la ciutat per tractar el reciclatge d’escombraries amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre la necessitat de separar en origen els diferents tipus de brossa i mostrar la manera de fer-ho correctament. La campanya ha estat organitzada en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell i l’Agència Catalana de Residus.
Publicat a Mollerussa
Gairebé 55.000 persones van gaudir dels espectacles i activitats que es van dur a terme a L’Amistat de Mollerussa al llarg del 2006. Aquesta xifra suposa un increment del 15% respecte al 2005 quan van ser quasi 48.000 els usuaris de l’oferta cultural d’aquest equipament municipal, segons posa de manifesta la memòria d’activitat corresponen a l’any passat. Una de les raona ha estat l'augment de les activitats que han acollit els diferents espais de l'edifici cultural. De la mateixa manera s'han incrementat els ingressos que han passat dels 48.333 euros el 2005 als 54.805 el 2006.
Publicat a Mollerussa
Foment ha iniciat avui les obres de pavimentació de la Ronda Ponent, que va des la rotonda de la Creu Roja fins a la rotonda de la carretera de Miralcamp. Cal recordar que el ministeri es va comprometre amb l’Ajuntament de Mollerussa a dur a terme aquestes millores en aquesta via que és de competència municipal.
Publicat a Mollerussa
El Casal per a la Gent Gran de Mollerussa acollirà el proper dilluns dia 29 la conferència "Bon ús del mòbil". La xerrada,, que serà impartida per tècnics de Creu Roja, ha estat pensada per instruir la gent gran en el bon ús del telèfon mòbil amb l'objectiu que aquest col·lectiu pugui obtenir-ne les millors prestacions.
Publicat a Mollerussa