Articles filtrats per data: Dissabte, 02 Desembre 2017

El Servei Català de Trànsit (SCT) posarà en funcionament dilluns dia 4 de desembre els dos nous radars de tram a l'A-2 entre Vilagrassa i Tàrrega, un en cada sentit, amb l’objectiu de reduir la velocitat excessiva o inadequada i reduir-hi la sinistralitat.

Segons ha informat el SCT, la instal·lació d’aquests sistemes de control de la velocitat es considera una eina eficaç alineada amb l’estratègia de la Visió Zero i respon a les directrius que fixa el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020.

Els cinemòmetres ubicats controlaran la velocitat al llarg d’un tram de 5,135 km de longitud en els dos sentits de la marxa. El límit màxim de velocitat permès és de 120 km/h.

Amb aquesta ampliació de 10,27 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 114,11 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. 

Actualment, funcionen 21 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Segons el SCT, aquests radars de tram constitueixen una eina eficaç per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat viària. 

Publicat a Tàrrega