Articles filtrats per data: Dimarts, 03 Febrer 2015

L'Audiència de Lleida jutjarà el proper mes d'abril el jove que el 7 d'octubre de 2013, amb 18 anys, va matar la seva exparella, de només 14, a la casa on vivia la nena, a Tàrrega. La fiscalia sol·licita 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament ja que en el seu escrit recull que la menor va rebre un total de 23 punyalades amb un ganivet de pesca submarina d'11,5 centímetres i nombrosos cops. El jove, que es troba a la presó de manera provisional, serà jutjat per un tribunal popular que les parts escolliran el divendres 17 d'abril. El judici començarà el dilluns 20 d'abril i està previst que s'allargui durant cinc dies, fins al 24.

Segons l'escrit de la fiscalia, l'acusat i la nena van començar una relació sentimental el 24 de gener de 2013. La menor va trencar aquesta relació en diverses ocasions fins que el trencament va ser definitiu l'última setmana de setembre del mateix any. Com que l'acusat, segons l'escrit, no va acceptar aquesta decisió, es va dirigir a casa de la nena el 7 d'octubre de 2013 amb la intenció d'acabar amb la vida de la menor.

Segons la fiscalia, quan la nena va sortir de l'ascensor, al 5è pis, l'acusat s'hi va llençar amb el ganivet i ella va fugir escales amunt fins arribar a l'últim pis, on hi havia els trasters, i va quedar atrapada ja que la porta estava tancada. Llavors l'acusat, segons el mateix escrit, va acorralar la nena, li va clavar dues punyalades a l'abdomen i després, col·locant-la d'esquenes a ell, la va degollar, deixant-la ferida de gravetat. "L'acusat, sabent que estava viva, la va agafar en braços i va baixar fins al domicili de la víctima per l'ascensor, va obrir la porta amb les claus de la nena i la va introduir en una habitació", continua la fiscalia. Allà, "i amb la intenció de provocar-li el dolor màxim a qui va ser la seva parella", la va començar a apunyalar novament. Tot i que la menor va intentar protegir-se, explica l'escrit, va acabar morint dessagnada a causa dels nombrosos cops i les 23 punyalades rebudes.

Després de matar la nena, l'acusat, segons l'escrit de fiscalia, va marxar cap a casa dels seus pares, on es va dutxar, es va canviar de roba i va amagar l'arma i la roba plena de sang en una bossa que va deixar a l'armari de la seva habitació.

Per tot això, la fiscalia sol·licita que es condemni l'acusat a 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb els agreujants de traïdoria, acarnissament i parentesc. També demana que l'imputat indemnitzi amb 360.000 euros la família de la nena, concretament amb 120.000 euros a cadascun dels progenitors i amb 60.000 euros més a cadascun dels 2 germans de la nena. A més, el ministeri públic considera que en el moment dels fets, l'acusat era plenament conscient i que no patia cap trastorn ni malaltia mental.

Publicat a Tàrrega

En menys de 5 dies ja s’han exhaurit les 800 places del sopar de Carnaval de Tàrrega que tindrà lloc al pavelló del Club Natació el pròxim dissabte 14 de febrer. El ritme d’inscripcions ha estat altíssim i l’organització ha mostrat la seva sorpresa davant l’elevada demanda.

L’àpat constarà d’un arròs de primer plat i un segon a escollir entre pollastre i llom, a més de les postres, la beguda i el pa. També hi haurà un petit obsequi per cada assistent relacionat amb la temàtica electoral d’enguany. El preu de cada sopar és de 10 euros i el pagament es farà en la reunió del divendres 6 de febrer a les 20.30h al Centre d’Enitats.

Pel que fa les inscripcions de la rua del dissabte, actualment ja s’ha superat la cinquantena de comparses amb prop de 900 persones. En l’edició del 2014, es va arribar al rècord de 70 comparses i més de 1.200 persones disfressades. Des de la comissió organitzadora de l’Associació Agrat s’anima a tothom a inscriure’s a la rua per gaudir d’un dels carnavals amb més participació de la província de Lleida. 

 

14-F Tàrrega Decideix, lema del Carnaval d'enguany

D'altra banda, dir que divendres passat a la matinada va començar la campanya electoral del Carnaval de Tàrrega 2015 amb l'habitual enganxada de cartells al Pati. Els aparells dels 2 partits que volen endur-se el regnat de Carnestoltes de Tàrrega (extrema dreta i extrema esquerra) van fer front a la pluja i van complir amb la tradició. Durant 15 dies lluitaran per aconseguir el vot del proper dissabte 14 de febrer. Cal recordar que enguany el lema del Carnaval és '14-F Tàrrega Decideix' i els participants hauran d'escollir entre dos candidats el seu Rei Carnestoltes. 

Publicat a Tàrrega

El consell d’administració d’Indox Cryo Energy de Tàrrega, filial de Ros Roca Group, va acordar ahir sol·licitar un concurs voluntari de creditors amb l’objectiu, segons avança avui el diari Segre, d’afrontar l’actual situació de tensions de tresoreria de la companyia. Els deutes de l'empresa serien de 46 milions d'euros (21 milions financers, 3,4 d'administracions públiques i 21 de comercials).

L’empresa va presentar a finals de 2014 un preconcurs de creditors amb l’esperança de trobar un soci inversor i poder reconduir la situació. Això però no s’ha produït i l’empresa s’ha vist obligada adoptar aquesta mesura per tal d’assegurar la continuïtat del projecte i garantir la major part dels llocs de treball, uns 220 treballadors.

 

La plantilla cobra la nòmina del gener després de bloquejar durant quatre dies una cisterna

Els treballadors que encara quedaven a la fàbrica van desbloquejar ahir al migdia la porta i van deixar sortir una cisterna, amb els ingressos de la qual l’empresa va pagar les nòmines corresponents al mes de gener. Aquesta cisterna es trobava bloquejada a l’interior de la fàbrica des de dijous passat. El president del comitè d’empresa, Carles Asensio, va explicar que “quan vam pactar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal, el passat 11 de novembre, l’empresa es va comprometre a no acumular més deute però com que vam cobrar amb retràs el primer mes, hem hagut de bloquejar la cisterna com a mesura de pressió”. L'ERO temporal estava previst que finalitzés el proper 8 de maig. 

Cal destacar que des de divendres passat els 25 treballadors que quedaven operatius al taller també es van incorporar a l’ERO de forma que ahir a Indox de Tàrrega no quedaven treballadors de taller, només una vintena al departament d’administració.

L’empresa Indox Cryo Energy, ubicada a l’antiga carretera N-II al seu pas pel terme municipal de Tàrrega, es dedica a la fabricació de cisternes per al transport, equipaments i enginyeria del medi ambient. És una de les empreses més emblemàtiques de la comarca ja que es troba a Tàrrega des del 1989 i darrerament comptava amb una plantilla de 220 treballadors. 

Publicat a Tàrrega