Articles filtrats per data: Dimarts, 15 Maig 2018

ERC critica que alcaldes i consellers del grup de PDeCAT al Consell Comarcal del Pla d'Urgell van decidir, en el ple celebrat el passat dilluns 14 de maig, no votar una moció presentada amb caràcter d'urgència pels republicans que exigia als Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida i a la Direcció General de Centres Públics mantenir els quatre grups a l’institut La Serra per garantir que totes les famílies de les escoles adscrites tinguin el dret a disposar-hi d’una plaça escolar d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). 

Per l’alcalde de Torregrossa i portaveu comarcal dels republicans, Josep Maria Puig, la reducció d’una línia d’ESO en aquest centre faria que la seva oferta fos "totalment insuficient per la demanda dels municipis que tenen adjudicat aquest institut. "Des d’ERC hem valorat que és un tema que s’ha de millorar i que cal anar com a mínim a la quarta línia i ho hem presentat al Consell Comarcal per a què pugui ser discutit", ha afegit. 

És per aquest motiu que Puig ha demostrat la seva sorpresa davant la negativa per part del grup de PDeCAT de no admetre a tràmit la moció, "argumentant que no es disposa de la suficient informació per poder valorar aquest tema, malgrat que en el Consell d’Alcaldes ja es va plantejar aquest tema i que el president comarcal es va comprometre a contactar a la major brevetat possible amb el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida".

El conseller comarcal i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Mollerussa, Engelbert Montalà, ha matisat la seva inquietud davant de la resposta rebuda en el sentit que no s’ha pogut localitzar el senyor Miquel Àngel Cullerés durant la darrera setmana. "És un fet que ens estranya en tant que aquest pertany al mateix partit polític que governa el Consell Comarcal del Pla d’Urgell", ha apuntat Montalà.

La formació republicana considera que cal respectar l’adscripció dels alumnes de les escoles del Palau d'Anglesola, Bellvís, Torregrossa, Fondarella, Bell-lloc d'Urgell i Miralcamp a l’institut La Serra. "Cal garantir-los una plaça escolar de qualitat i no castigar-los a ràtios molt per sobre de la resta de centres públics del territori ni a una disminució els marges de gestió en oferta curricular o en la implementació de mesures d'atenció a l'alumnat’, assegura Montalà.

De la mateixa manera, segons afirma Puig, aquest canvi en els criteris que tradicionalment s'han aplicat per a l'oferta de grups en el moment de començar el procés de preinscripció "només s’entén des de la voluntat de modificar la planificació escolar i desplaçar alumnat als centres de Mollerussa, per justificar la seva construcció, la seva ampliació o per canviar-ne la configuració socioeconòmica".

"Ahir, l’equip de govern va malbaratar una oportunitat de fer comarca, de lluitar pels pobles de la comarca dintre del marc que és el Consell Comarcal, d’aconseguir que la comarca tingui el màxim de nivell, fet que passa per tenir un ensenyament i uns instituts de la màxima qualitat", ha reblat.

 

Publicat a Mollerussa

L'antic secretari de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, Joan Pons, lliurarà en el marc del 39è Aplec de la Sardana el seu arxiu documental i històric que recull la trajectòria de l'entitat sardanista amb 72 anys de vida. Segons ha explicat el president de l'entitat, Joaquim Fabrés, aquest és un dels arxius més complerts en l'àmbit sardanista el qual s'ha digitalitzat per facilitar-ne l'accés i la consulta. De moment, tota la documentació física quedarà dipositada a la seu de l'Agrupació, que preveu organitzar una exposició retrospectiva més endavant amb aquest material. Després, la documentació física es dipositarà a l'Arxiu Comarcal. Entre els documents hi ha l'acta de fundació de l'Agrupació el 1946, factures i diferents fotografies algunes de les quals del 1929 amb les primeres ballades de sardanes a la ciutat.

Aquesta és una de les novetats del 39è Aplec de la Sardana de Mollerussa, un dels més veterans de la província, que se celebrarà el dissabte 26 de maig. L'altra novetat és que l'Aplec acollirà una prova pilot d'un mini concurs de sardanes revesses amb l'objectiu de promocionar-la. Aquest concurs, iniciativa de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, es farà a la mitja part de la ballada de sardanes de la tarda.

L'Aplec de la Sardana començarà a 2/4 de 7 de la tarda al Parc Municipal on la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la Bellpuig Cobla oferiran 10 sardanes a més del concurs de revesses. La festa seguirà al pavelló 11 de Setembre on tindrà lloc el tradicional sopar i una nova ballada de 9 sardanes més. 

El preu del sopar és de 15 euros i els interessats poden apuntar-se al telèfon 615160414. La previsió del sopar, que compta amb la col·laboració de 15 establiments i empreses de la ciutat, és arribar als 200 comensals. 

Publicat a Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa iniciarà el proper dilluns 21 de maig les obres de millora del nucli central de la ciutat per les places de Manuel Bertrand i de l'Ajuntament simultàniament, donat que els treballs es van adjudicar en dos paquets a dues empreses diferents: la Constructora de Calaf SAU i Serboniu SL. Les obres tenen un termini d'execució de 5 mesos, de fet, està previst que a finals d'octubre totes les obres del centre emmarcades en el Pla de Barris estiguin enllestides i certificades.

L'inici de les obres obligarà a tallar el trànsit rodat a la plaça de Manuel Bertrand a partir del mateix dilluns 21 de maig, dia a partir del qual també es prohibirà l'estacionament a la baixada de l'Ajuntament tot i que de moment no afectarà el trànsit rodat, el qual podrà seguir sortint fins al carrer de Ferrer i Busquets. Pel que fa a les voreres de la plaça de Manuel Bertrand, de moment es deixaran sense afectació per afavorir el pas dels vianants.

L'execució de les obres del centre obligarà a traslladar el mercat setmanal a ambdues bandes de l'avinguda del Canal, des de la cruïlla amb el carrer de Domènnec Cardenal (rotonda del tractor) fins a la del carrer de Belianes, mesura que serà efectiva a partir del dimecres 23 de maig. Coincidint amb aquest trasllat provisional de part del mercat setmanal, l'Ajuntament obrirà un nou aparcament públic en un solar, d'uns 1.000 metres quadats, del carrer Migdia cantonada amb l'avinguda del Canal, que complementarà les places d'aparcament disponibles properes al centre i facilitarà les tasques de càrrega i descàrrega als paradistes els dies de mercat. 

D'altra banda, la primera setmana de juny està previst començar a actuar a la plaça del Pla d'Urgell amb l'eliminació de les places d'aparcament, tot i que no serà fins a principis de juliol quan el trànsit rodat quedarà afectat en aquesta zona. Així mateix, la primera quinzena de juny començaran les obres als dos carrers interiors de la Vilaclosa, que seran els primers en ser pavimentats.

Les obres a la plaça Major, per la seva part, no està previst que comencin fins a la segona quinzena de juliol mentre que la setmana del 21 de maig també començaran les obres del carrer de l'Acadèmia, que tenen un termini d'execució de 3,5 mesos. 

 

Publicat a Mollerussa