PP
Articles filtrats per data: Dilluns, 19 Novembre 2018

Un vitraller de Sant Martí de Maldà, Gerard Balcells, ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per poder finançar el projecte ‘Vitralls de la Democràcia’, una acció artística i política que pretén denunciar al món l'existència de presos políticis i la situació que viu Catalunya des de l’1 d’octubre.

Després de presentar el projecte el passat mes de maig a Suïssa, Balcells ja ha començat a treballar en el projecte amb l’ajuda d’altres vitrallers europeus que s’hi han volgut sumar com la francesa Emilie Castanier, que estarà treballant al taller que Balcells té a la comarca de l’Urgell durant quatre mesos.

Gerard Balcells explica que el projecte pretén internacionalitzar el procés recuperant el plantejament del vitrall que serveix per a explicar coses. En un sentit molt tradicional però, al mateix temps, en una versió contemporània, canviant la religió per la política. 

Quan els vitralls estiguin elaborats, està previst exposar-los i després donar-los a diverses institucions i museus internacionals com poden ser la UNESCO, el Tribunal Europeu de Drets Humans, la Fundació Carter, The Elders, Amnistía Internacional, la Defensora del Poble Europeu o Human Rights Watch, entre altres. Cada peça anirà acompanyada d’un text per ampliar la informació i, sobretot, facilitar la comprensió dels destinataris últims de les peces.

Està previst fer 12 vitralls, un per a cadascun dels personatges: Oriol Junqueras, Carles Puigdemont, Josep Lluís Trapero, Inés Arrimadas, Marta Rovira, Anna Gabriel, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, Felip VI, Mariano Rajoy i Enric Millo. Si se supera l’objectiu de finançament està previst dedicar vitralls a altres personatges de l’escena política relacionada amb el referèndum de l’1-O com ara Miquel Iceta, Soraya Sáez de Santamaría, Jorge Fernádez Díaz, Cristóbal Montoro, Pablo Llarena, l’elefant de Botswana o l’urna del referèndum.

Els interessats en col·laborar en el verkami poden fer la seva donació clicant en aquest link.