Una dotzena de persones han participat aquest dimarts a la primera de les sessions formatives organitzades per l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu de formar les persones interessades en ser part d’una comunitat de protecció animal a la ciutat. Les sessions, a càrrec de l’entitat Nova Eucària, es repetiran el dies 27 (de 19:30 a 21:30 hores) i 29 (de 11 a 13  hores) de juny. Per tal de participar en la sessió formativa que més convingui, cal fer la inscripció a través del correu  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  indicant el nom  i cognoms així com un telèfon de contacte. 

L’objectiu és difondre el protocol a seguir per formar part d’aquesta xarxa social que pretén que els seus membres col·laborin en la cura dels animals acollits al Refugi de Trànsit que s’ha habilitat en una nau municipal al costat de l’estació d’autobusos. Així mateix, el consistori també ha activat el número de telèfon 973 60 38 52, que està connectat permanentment amb la Policia Local, per tal de comunicar les troballes d’animals abandonats i poder així posar en marxar el protocol corresponent. Aquestes actuacions formen part de la primera fase d’actuació del Pla Integral de Protecció Animal, que va ser aprovat en Ple pel consistori i que té com a projecte final desenvolupar en un futur un refugi per a Mollerussa i comarca. 

 

La 26a edició de la Caminada a la Llum de la Lluna de Mollerussa, que tindrà lloc el proper 5 de juliol amb sortida i arribada des del Parc Municipal, espera reunir al voltant de 1.200 participants en una “festa de ciutat que aglutina tothom, grans i petits, amb caràcter solidari i que dona a conèixer el recorregut natural per la Banqueta del Canal fins el Salt del Duran”. Ho ha dit l’alcalde, Marc Solsona, que avui ha presentat l’activitat acompanyat del regidor Bernat Diaz i del president de l’Associació Atlètica Xafatolls, Juli Niubó.

L’activitat, que començarà a les 10 de la nit, presenta com a novetat un concert com a fi de festa al parc municipal a càrrec del duet Forty Miles així com la projecció de les diferents imatge de la caminada. Així mateix, com a animació complementària també hi haurà, al igual que l’any passat, l’acompanyament dels ARF Diables de Mollerussa, que faran un espectacle abans de la sortida i estaran repartits en diferents punts del circuit.

El recorregut serà, com sempre, de 10 quilòmetres, els que separen el Parc Municipal del Salt del Duran i la tornada al punt inicial. El preu de la inscripció és de 5 euros o de 7 el mateix dia de la caminada i es poden fer als establiments habituals (Llibreria Dalmases, Comercial Solé-Valls, piscines municipals i Serveis Rosselló). També es poden fer les inscripcions en línia a través del web municipal www.mollerussa.cat i a través del web dels Xafatolls. La inscripció inclou un dorsal identificatiu en forma de polsera i una samarreta commemorativa que es podrà recollir dijous i divendres a Serveis Rosselló prèviament a la realització de la cursa. Així mateix, també inclou entrepà i beguda.

En aquest cas, per cinquè any consecutiu la caminada tindrà caràcter solidari amb el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran a través de la campanya 'Porta l’aigua solidària', que té per objectiu recaptar fons pels projectes que l’entitat porta a terme a Etiòpia. Així ho ha explicat el president de l’entitat, Josep Maria Pujol, qui ha dit que per fer possible aquesta campanya de conscienciació de les dificultats que comporta accedir a l’aigua en aquest país es compta amb la col·laboració de les empreses Prefabricats Pujol, Autansa, A.Miquel, Rodi Motors Services, Paprinsa, Ondupacart i Fridecal que aporten els fons per finançar el més de miler d’ampolles d’aigua que els participants portaran mentre caminen. 

 

Mollerussa acollirà aquest dissabte dia 29 el primer Obert Internacional “Ciutat de Mollerussa”, el qual espera reunir uns 120 participants dels quals una setantena ja han formalitzat la seva inscripció. Ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat dels regidors Bernat Diaz i Xavier Roure, i el president del Club d’Escacs de Mollerussa, Jaume Ribera, el qual ha confirmat la presència de participants armenis i peruans així com també de l’Aragó i de València. Es tracta del segon torneig internaciona a les terres de Lleida, juntament amb el de Vallfogona de Balaguer, i la seva organització aspira a entrar en el Circuit Català d’Oberts Internacional d’Escacs.

L’organització de l’esdeveniment, que tindrà en un jugador del club amfitrió de 7 anys el seu participant més jove, coincideix amb la celebració dels 40 anys de creació de l’entitat que comptarà amb la representació de 25 integrats competint. En total, es repartiran premis valorats en 2.200 euros de dotació global, que es repartiran per la categoria absoluta però també per trams perquè el repartiment quedi més equilibrat. També es premiarà els millors classificats de les categories inferiors però en aquest cas amb trofeus, segons ha explicat Ribera. 

Pel que fa al desenvolupament del torneig, serà per partides ràpides d’una durada aproximada de mitja hora cada una i sense eliminatòries motiu per al qual tots els jugadors participants disputaran partides al llarg de tot el dia, ha indicat Ribera, que ha afegit que es faran 6 rondes al matí i 4 a la tarda.

L’Ajuntament de Mollerussa s’organitzarà en sis grans àrees amb regidories interrelaciones per al proper mandat 2019-2023. Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Solsona, que ha fet un avanç del cartipàs que, a grans trets, preveu aprovar properament per decret per tal que se’n pugui donar compte en el ple extraordinari del pròxim 4 de juliol. 

Urbanisme, amb Pere Garrofé al capdavant, el qual també serà el primer Tinent d’Alcaldia, és una d’aquestes àrees temàtiques, que també inclourà Contractació, que tindrà a Ramon Teixidó com a regidor responsable. 

Acció Social i Comunitària estarà a càrrec d’Anna Carné (2a Tinent d’Alcaldia), que també tindrà cura d’Habitatge, Ciutadania i Infància. Solsona ha indicat que, a banda d’incloure l’àrea de Serveis Socials, aquesta àrea serà l’encarregada de tirar endavant el Pla Comunitari que ha presentat com a proposta de govern a través del qual es vol vehicular qualsevol recurs assistencial en les diferents etapes de la vida des de la infància fins a la vellesa. En aquesta àrea també s’inclourà la regidoria d’Igualtat, que seguirà sota la responsabilitat de Rosalia Carnicé (3a Tinent d’Alcaldia). 

Finances i Règim Intern serà la tercera àrea, “la més administrativa i de portes endins”, segons Solsona, que ha dit que estaria compartida entre Ramon Teixidó (5è Tinent d’Alcaldia), a càrrec de les Finances, i Rosalia Carnicé, que seguirà sent la regidora de Règim Intern i d’Atenció Ciutadana.

Educació, Cultura, Joventut, Festes, Esports i Turisme serà la macroàrea en la que s’englobarà totes les polítiques de més proximitat amb el dia a dia del funcionament de la ciutat i de contacte continuo amb el teixit associatiu. Dolors Bargalló (4a Tinent d’Alcaldia) tindrà la cartera d’Educació, Participació i també es farà càrrec de dos projectes específics en els quals ha tingut ja un protagonisme en l’anterior mandant com són desenvolupament del Pla de Barris i el Grup Sant Isidori. Joan Ramon Domingo seguirà a Cultura mentre que Bernat Diaz seguirà a Esports. Turisme tindrà a Rosalia Carnicé com a regidora.

Atenció Externa i Serveis Municipals serà la cinquena àrea que estarà en mans de Joan Ramon Domingo, qui també incorporarà la Protecció Animal entre les seves responsabilitats.  

Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Noves Tecnologies, Comunicació i Transparència serà l’àrea que directament penjarà de l’alcalde tal i com ja ha estat en l’anterior mandat, segons ha explicat Solsona, qui ha dit que com a novetat funcional s’incorporaran 3 comissions informatives per cada ple ordinari enlloc d’una general com es feia ara. També ha avançat que es farà un Ple ordinari cada dos mesos, els mesos senars, i extraordinaris quan sigui convenient. 

El Casal Popular l’Arreu de Mollerussa impulsa les terceres jornades pels drets LGTBI+ coincidint amb el Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i intersexuals, del 28 de juny, una commemoració reivindicativa per la plena igualtat jurídica i social, visibilització de la realitat de les persones LGBTI+ en entorns rurals i fomentar el respecte per la diversitat d'orientació sexual i de gènere.

La principal novetat de la commemoració del 50è aniversari dels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBTI+ va sortir al carrer arran d'una brutal batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn, és l’organització d’una nit literària amb la lectura de textos al voltant de la temàtica LGBTI+. Aquest acte tindrà lloc el dijous 27 de juny, a les 9 de la nit, al Casal Popular l’Arreu, i mentre es gaudeix del recital literari amb textos de Maria Mercè Marçal, de Frederico Garcia Lorca, de Sebastià Porcel, de Bel Olid, entre altres, es podrà degustar d’una copa de vi del Celler Castell del Remei i comptarà amb la col·laboració de Saó de Ponent.

El divendres 28 de juny, a les 8 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa, es farà la concentració reivindicativa per commemorar el dia de l’Alliberament LGBTI+ i es realitzarà la lectura del manifest de la Comissió Unitària del 28J. I posteriorment, coincidint amb l’Open Night Mollerussa, el Casal l’Arreu obrirà les seves portes a la nit i oferirà un sopar popular a la fresca per a tots els colors amb ambientació musical dels Grans Èxits LGBTI+ amb temes d’Elton John, Queen,  David Bowie,...

La voluntat del Casal Popular l’Arreu es convidar a la ciutadania de Mollerussa a la reflexió i al debat sobre temàtiques d’actualitat i contribuir als avenços de drets socials i de ciutadania.

El No Surrender Festival ha cridat l’atenció de la premsa internacional. La tercera edició del certamen, que se celebra aquest dissabte 29 de juny a Vilanova de Bellpuig, ha despertat l’interès de professionals estrangers, com és el cas de la corresponsal a Europa del centenari diari nord-americà The Wall Street Journal, Sara Germano. En una comunicació amb el promotor i impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, Germano ha revelat que el mitjà de comunicació cobrirà l’esdeveniment, que enguany aplegarà més d’un miler de músics interpretant la cançó Glory Days de Bruce Springsteen.

Pons es mostra satisfet del ritme de les inscripcions: “A hores d’ara, hem superat la xifra de l’any passat en aquestes mateixes dates i ja hem sobrepassat el miler de persones apuntades”. La jornada del No Surrender Festival s’iniciarà el dissabte 29 de juny a les 8 del matí amb l’arribada dels músics i el muntatge dels instruments. A partir de 2/4 de 12 del migdia, es realitzarà l’assaig dels músics i cantants. A la tarda, a partir de les 4 tindrà lloc la gravació de bateries, baixos, guitarres, teclats, vents i cantants per separat. L’enregistrament del videoclip es produirà entre 1/4 de 8 del vespre i les 9 de la nit.

 

La millor banda tribut d’Europa

Després de l’enregistrament de Glory Days, està prevista l’actuació del grup tribut a Bruce Springsteen, Sergio Gisbert & The Jacks, una formació considerada la millor banda tribut d’Europa. Les entrades a la venda per al públic que vulgui assistir a l'esdeveniment estan també disponibles al web www.nosurrenderfestival.com

El 70% dels participants són nous, tant d’arreu de l’Estat espanyol (Catalunya, Galícia, País Basc, Madrid, València, Andalusia, Mallorca) i de l’estranger (França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Suïssa, EUA i Austràlia).

 

"Estem convençuts que el Boss aquest any vindrà"

Pons, que està convençut que Bruce Springsteen visitarà el festival enguany i ha avançat que dia 17 de juny membres de l’organització tenen una cita amb Steve Van Zandt, ‘Little Steven’ guitarrista del ‘Boss’, a Barcelona, al qual li faran arribar un cop més la invitació perquè Springsteen s’atansi al festival. 

L’interès pel No Surrender Festival ha creuat fronteres i alguns músics ja han demanat les dates de celebració de l’edició de l’any 2020, segons ha revelat Pons. Les inscripcions del festival, que tornarà a situar aquesta petita localitat del Pla d’Urgell al món, s’han de formalitzar al web www.nosurrenderfestival.com i tenen un cost de 21,20 €. A la pàgina web, també es pot adquirir per primera vegada el merchandising de l’esdeveniment, com les samarretes oficials.

 

NSF Awards Casimiro Pons

L’organització aquest any vol atorgar uns reconeixements amb el nom ‘NSF Awards Casimiro Pons’ que premiaran: l’assistent més llunyà, el millor vídeo d’assaig publicat a les xarxes socials (el NSF demana als músics que pengin el seu video i etiquetin el festival) i el premi a l’artista més polivalent. L’organització farà entrega de les tres distincions durant la gravació de ‘Glory Days’, la tarda del 29 de juny.

 

San Miguel, la cervesa del No Surrender Festival 

Una altra de les novetats d’enguany és la incorporació com a patrocinador del Festival de la marca San Miguel. La marca cervesera internacional d’origen lleidatà s’incorpora com la cervesa del No Surrender Festival i s’afegeix a Maquinària Vicens que posa a la disposició del ‘Boss’ un tractor per als seus desplaçaments i Cal Valls com a col·laborador de proximitat de l’esdeveniment. El festival està organitzat per L’Estoneta Sala Boss, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

 

Més d’un milió de visualitzacions del vídeo oficial

El vídeo de la cançó No Surrender, que es va interpretar i enregistrar l’any 2017, arriba a més d’un milió de visualitzacions a Youtube, tot i que l’organització assegura que comptant les descàrregues se supera aquesta xifra.

 

El No Surrender internacional

El caràcter internacional que està adquirint el No Surrender Festival es constata amb els seguidors que està acumulant el festival a les xarxes socials, on la majoria de nous adeptes són estrangers.

La segona edició del No Surrender va aplegar el 29 i 30 de juny de l’any passat més de 5.000 persones, de les quals 1.083 eren músics vinguts d’arreu del món. La localitat del Pla d’Urgell va multiplicar per quatre la seva població habitual durant aquest cap de setmana.

Un dels moments més intensos del festival es va produir quan els 1.083 músics procedents de vuit països van enregistrar la cançó ‘Badlands’ del ‘Boss’, arribant a la capacitat màxima d’inscripcions previstes.

Músics de totes les edats van tocar el tema ‘Badlands’ sota la batuta d’Antoni Tolmos. El promotor i impulsor del No Surrender Festival, Josep Maria Pons, va valorar molt positivament la resposta de participació en la segona edició. “Hem aconseguit crear un públic fidel i un rècord de músics inscrits de forma natural i espontània. Sabem que la gent ha gaudit i això és la nostra major satisfacció”. Pons destaca la importància de situar una localitat lleidatana com Vilanova de Bellpuig, amb 1.200 habitants, al mapa del món gràcies a l’esdeveniment.

 

Un festival internacional de ‘Km0’

El festival potencia el seu vessant internacional, però a la vegada aposta pel quilòmetre zero. Josep Maria Pons destaca “la importància de l’element de proximitat, ja que durant el festival es treballa exclusivament amb empreses lleidatanes per a l’organització”.

 

Els ‘amics’ del No Surrender Festival

El No Surrender Festival ha rebut el suport de personatges famosos, com la directora de cinema Carla Simón, la presentadora i escriptora Carme Chaparro i de Carles Puigdemont, que va compartir al seu compte de Twitter l’enregistrament del videoclip de l’any 2017.

La renovada plaça de l’Ajuntament de Mollerussa ha tornat a ser l’escenari aquest vespre de l’arribada de la flama portada directament fent relleus corrent des del cim de la muntanya del Canigó pels atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls.

Un cop llegit el manifest, escrit per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per part d’una atleta dels Xafatolls, col·lectius procedents d’una quinzena de localitats del Pla d’Urgell i comarques properes han encès les seves torxes, com marca la tradició, amb la flama del peveter instal·lat al centre de la plaça per portar-la cap a les seves poblacions. Tots ells han recollit la flama enlairant una estelada que els ha lliurat l’ACN del Pla d’Urgell.

 

La Colla dels 50 organitza la revetlla popular

D’altra banda, membres de la Colla dels 50 també han recollit la flama perquè presideixi la foguera de la revetlla popular que han organitzat al Pavelló Pla d’Urgell. La revetlla començarà a dos quarts de 10 del vespre amb el sopar popular que tindrà també el seu moment musical amb DJAbel. La festa també comptarà amb un espectacle de foc a càrrec de l’ARF Diables de Mollerussa, que també han recollit la Flama del Canigó al peveter oficial. 

 

Laia Alsina, d’11 anys, de l’escola Les Arrels i membre de la colla bastonera infantil de l’Arreu de Mollerussa, ha rebut el primer premi del primer Concurs de Narrativa Bastonera a Primària organitzat per la Federació Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

El president de la coordinadora de Ball de Bastons, Adrià Ortíz, ha lliurat un premi valorat en una dotació econòmica de 200€ en material de ball de bastons per a l’escola Les Arrels i una targeta regal del FNAC o l’Abacus amb una dotació econòmica de 100€, per a la Laia, pel seu treball El Misteri Bastoner.

Ortíz ha destacat la bona acceptació d’aquesta primera iniciativa de concursos dirigit a les escoles i instituts de Catalunya ja que s’ha organitzat tres certàmens: el Concurs de Narrativa Bastonera a Primària; el Concurs de Narrativa Bastonera a Secundària, i el Concurs de Dibuix i Disseny Bastoner a Secundària.

Amb aquesta iniciativa, la coordinadora vol apropar el Ball de Bastons al jovent i infants a través dels seus centres educatius. També ha destacat la gran tasca de l’escola Les Arrels de Mollerussa per la promoció del ball de bastons a través del seu projecte i metodologia educativa, ja que a través de l’aprenentatge vivencial i experimental tot l’alumnat de l’escola participa en l’ambient de Ball de Bastons.

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’aquest matí en un incendi que ha cremat unes 1.700 tones d’alfals en un magatzem de Linyola. Els Bombers han rebut l’avís de l’incendi quan passaven 3 minuts d’1/4 de 10 del matí i el foc hauria afectat completament el magatzem on hi hauria unes 30.000 bales de farratge emmagatzemades, algunes de les quals s'han pogut salvar. 

Com a mesura preventiva, s’han desallotjat tots els treballadors i no hi ha hagut cap ferit. 

Fins al lloc s’hi ha desplaçat 9 dotacions dels Bombers, dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i vàries patrulles dels Mossos d’Esquadra.

 

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa programa per aquest estiu una nova edició de 'Sardanes a la fresca' en el marc de les Nits d’Estiu organitzades per l’Ajuntament de Mollerussa.

La novetat per aquesta edició és la concentració de les quatre ballades programades al carrer Ciutat de Lleida, lateral de l’Amistat. L’Agrupació ha pres aquesta decisió per la comoditat que representa poder comptar amb el bar i els serveis del Teatre i també per la seva cèntrica situació.

Les ballades se celebraran a 2/4 de 10 de la nit els dijous 11 i 18 de juliol i 1 i 8 d’agost i seran en so digital. 

En referència al tradicional concert d’estiu, en aquesta edició se celebrarà el dissabte 27 de juliol amb un concert de la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

Pàgina 1 de 213