La 3a Marxa-Trail Les Peülles 54 se celebrarà el diumenge 7 de juny i farà un recorregut circular pels pobles de les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu. En aquesta edició, com en l’anterior, els participants podran escollir entre dos recorreguts: una ruta de 54 quilòmetres i una altra de 34. Ambdós circuits passen pels quatre pobles d’aquest municipi, combinant pista i corriol, i oferint unes vistes espectaculars.

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la marxa, un acte en què hi han participat la diputada Maria Antònia Pubill; l’alcaldessa en funcions de les Avellanes i Santa Linya, M. Carme Garrofé, i el president del Grup Excursionista Les Peülles del Montsec, Antoni Borràs.

En la seva intervenció, Maria Antònia Pubill ha destacat el suport de la Diputació a una iniciativa que “suposa una bona manera de donar a conèixer el territori”, subratllant el fet que la Marxa passarà “pels quatre pobles del municipi” i que ho fa “fomentant la pràctica esportiva”, el que representa “un valor afegit” de cara a una jornada que, segons els organitzadors, espera comptar amb entre 350 i 400 participants.

El punt de partida serà la pista poliesportiva de les Avellanes a les 7 del matí, i el preu de la inscripció (20 euros pels federats i 24 pels no federats), inclou esmorzar, dinar, avituallaments, camiseta i servei de fisioteràpia a l’arribada, a més de punts d’aigua si la meteorologia ho requereix i l’organització ho considera necessari.

Enguany es realitzarà també un concurs de fotografia Instagram, on el guanyador s’endurà un dinar o sopar o una nit en allotjament, tot per a dues persones, al Molí de Tartareu.

El grup excursionista Les Peülles del Montsec es va iniciar gràcies a un conjunt de veïns d’aquests pobles amants de l’esport i de la natura que, a partir de la bellesa del seu territori i del seu entorn, van voler donar a conèixer itineraris únics de diverses dificultats envoltats de diferents paisatges, fonts i monuments.

 

CiU i ERC a Balaguer mantenen els 5 regidors per al proper mandat ja que la impugnació de CiU dels seus vots nuls no ha servit per desfer l’empat. Cal recordar que diumenge a CiU només li faltaven 5 vots per aconseguir sumar un sisè regidor però aquest dimecres als jutjats només s’han impugnat un parell de vots.

Per la seva part, ERC ha publicat un comunicat al facebook en el qual assegura que avui mateix comença les converses amb els altres grups per tal d'aconseguir la investidura del Jordi Ignasi Vidal com a nou alcalde de Balaguer el proper 13 de juny.

Segons el comunicat d’ERC, si cada grup vota el seu candidat o s'absté en la segona votació és equivalent a donar suport a l'actual alcalde. Per tant cada grup haurà de triar, explícitament o implícitament, quin alcalde vol, Josep Maria Roigé o Jordi Ignasi Vidal.

Un total de 975 persones han participat aquest dissabte 23 de maig a la setena edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec, xifra que suposa el màxim rècord històric de participació. 

La climatologia ha acompanyat força, el bon temps ha sigut la tònica predominant durant tot el recorregut, tan sols a la part final els participants han hagut de sobreposar-se a les dificultats del vent.

En el capítol de distincions, s’ha premiat als participants més joves i veterans arribats en cada una de les rutes. De la ruta llarga: Maria Isan i Josep Colomina han estat els més joves mentre que Cristina Godia i Frederic Cases han estat els veterans. De la ruta mitja, Anna Bullich i Oriol Gonzalez han sigut els més joves i Maria Lourdes Núñez i Jordi Camps, els més veterans. De la curta, Mireia Puigibert i Roger Colomina, els més joves i Antonia Romero i Jose Angel Olabarriaga, els més veterans.

Pel que fa a les distincions de club, el Club Ciclista Terraferma de Lleida ha estat el més nombrós amb 24 participants, i el Grup 2 Rodes Club Ciclista de Castelló de La Plana, el més llunyà amb un mínim de 5 participants.

A l'acte de lliurament de trofeus i obsequis hi han assistit l'alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé; el regidor d'Esports, Guifré Ricard; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Jordi Puche, i el vicepresident del CC Balaguer, Jordi Ribalta.

L'organització agraeix la tasca dels voluntaris sense els quals no hauria estat possible aconseguir aquesta fita. Entre els serveis prestats als inscrits hi havia avituallaments en ruta, massatges i dinar final al pavelló.

Aquesta setmana han començat les obres de la segona fase d’adequació de l’escorxador municipal de Balaguer, que han de permetre, entre altres millores, ampliar el moll de càrrega. L’obra va ser adjudicada a l’empresa Garrofé-Roca SA per import de 124.469 euros més IVA.

L’ampliació del moll de càrrega inclou la construcció d’una nova estructura de formigó; el tancament i revestiments verticals i de coberta; la instal·lació de portes, abrics retràctils i plataformes anivelladores, i la col·locació d’un nou braç de càrrega i la modificació i trasllat de l’existent. A banda, en aquesta fase es reformaran els revestiments verticals de la zona d’atordiment i sagnia del boví; es col·locarà un fals sostre al passadís de les cambres de la zona d’expedició, i es canviarà la porta de la plataforma elevadora existent.

Segons ha explicat l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, “amb aquesta obra l’equipament quedarà al dia pel que fa al compliment de la normativa sanitària vigent, la qual cosa garantirà els 35 llocs de feina directes”. Així mateix, ha dit que, tal com es va fer en la primera fase, es farà compatible l’activitat habitual de l’escorxador amb les obres. 

Cal recordar que l’escorxador municipal dóna servei a petits productors i carnissers de la demarcació de Lleida i la Franja, ja que és de les poques instal·lacions municipals que queden a la província.

 

Les jugadores de l’equip sènior del Club Bàsquet Balaguer, acompanyades pel seu entrenador, el coordinador i el president de l’entitat han estat rebudes per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, i el regidor d’Esports, Guifré Ricart, a l’Ajuntament després del seu ascens a Primera Catalana. Amb aquest acte, el consistori ha volgut reconèixer la feina de l’equip, que lluita des de fa dos anys per l’ascens a aquesta categoria.

L’equip ha fet entrega d’una samarreta signada a l’Ajuntament, que els ha correspost amb una litografia numerada del Mercat de Balaguer, de Frederic Letamendi. 

Les obres de la plaça de Sant Domènec de Balaguer han entrat a la recta final després que aquesta setmana s’ha pogut fer la connexió definitiva de la canonada d’aigües pluvials de la plaça amb la xarxa general de sanejament. Una actuació que ha obligat a fer una rasa de 4,5 metres a l’avinguda Comte Jaume d’Urgell fins arribar al punt de connexió, ubicat a la vorera més propera al riu. A causa d’aquesta obra, el carrer ha quedat tallat al trànsit rodat durant tres dies.

Un cop feta la connexió, només queda pendent el revestiment del voltant de la plaça amb pedra natural, la col·locació de mobiliari urbà i la il·luminació monumental de la façana de l’església i la creu de terme ubicada al centre de la plaça. Cal recordar que aquestes obres han permès eliminar les barreres arquitectòniques d’accés a l’església i al carrer Urgell, ja que la plaça ha quedat al mateix nivell. Així mateix, s’ha obert un nou accés, amb escales, al costat de l’avinguda Comte Jaume.

L’avinguda Francesc Macià de Balaguer romandrà tallada al trànsit rodat, en els dos sentits, fins demà divendres 22 de maig per l’arranjament d’una fuita a la xarxa de clavegueram. L’Ajuntament demana disculpes per les afectacions viàries en el tram comprès entre els carrers Antoni Gaudí i Sant Francesc, ja que aquesta és una de les vies d’entrada i sortida del nucli urbà en direcció a Lleida, Tàrrega i Alfarràs.

Amb la reparació de la canonada també quedarà resolt el sot que hi havia en aquest tram de carrer, provocat precisament per l’esfondrament de la calçada a causa de la fuita d’aigua. La setmana vinent s’arreglarà també la vorera, enfonsada parcialment pel mateix motiu.

Mentre durin les obres, es recomana usar, com a pas alternatiu per sortir de la ciutat o dirigir-se al CAP, Teatre o Consell Comarcal, el carrer Miracle i l’avinguda Àngel Guimerà, mentre que com a via d’entrada es poden usar els accessos per l’altra banda de riu Segre.

L’Ajuntament de Balaguer ha col·locat tanques en els parcs infantils ubicats al davant de l’escola Mont-roig (carretera de Camarasa) i a l’avinguda Països Catalans. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar la seguretat d’aquests espais, molt concorreguts, i ubicats al costat de vies amb molt trànsit rodat.

Així mateix, les tanques permetran delimitar el perímetre destinat als espais infantils i complementaran les franges fetes amb bardisses. En el cas del parc del Mont-roig, s’ha col·locat una tanca metàl·lica a la vorera més propera a la carretera, ja que d’aquesta manera, en cas d’impacte, la zona de jocs quedaria més protegida. En canvi, a l’avinguda Països Catalans s’ha optat per un tancament de fusta per delimitar el parc de la plaça pública ubicada al costat de l’estació d’autobusos.

Aquesta setmana també s’instal·larà una tanca al parc infantil de les piscines del Secà (entre els carrers Mercè Rodoreda i Jaume Carné). A banda d’aquestes proteccions, es col·loquen plafons informatius indicant les franges d’edat dels jocs i dels diversos espais del parc i un telèfon de contacte per tal que els usuaris puguin comunicar directament a la brigada d’obres qualsevol desperfecte i aconseguir així una major agilitat en el manteniment.

La fruita és divertida és l'eslògan escollit per l’Ajuntament de Balaguer i el Programa Thao-Salut Infantil per arribar als nens més menuts de la ciutat. Aquesta activitat està inclosa dins del Pla Municipal de Dinàmica Educativa i té com a objectiu fomentar el consum de fruita treballant amb els infants de P1 fins a P5. Els nens i nenes de les llars d’infants i cicle infantil dels centres educatius de la ciutat col·loquen en un mural una fotografia on surten amb la fruita que més els agrada, mentre se’ls hi explica els beneficis que comporta per a la salut menjar fruita.

La setmana passada es va iniciar aquest taller a la llar d’infants el Patufet, però durant les properes setmanes es farà la resta de llars i centres educatius de Balaguer.

El programa Thao-Salut infantil és un programa que promou un estil de vida saludable entre els nens i nenes i les seves famílies, sempre sota els valors d’una alimentació equilibrada i activitat física amb una actitud amena i positiva.

Uns 200 ballarins i ballarines han participat aquest dissabte 9 de maig en la segona edició del Freestyle Balaguer, un espectacle de hip-hop que ha reunit 700 persones al Teatre Municipal i que enguany s'ha fet en format competició.

Els participants, procedents de nou d’escoles d’arreu de la demarcació i enquadrats en les categories infantil, júnior i sènior, han exhibit un bon nivell d’execució durant el concurs, demostrat així que el hip-hop està en auge entre els més joves.

Balaguer hi ha estat representada per l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica, l’Aula Municipal de Dansa i la Companyia de Dansa Montse Miret, mentre que de la resta de la demarcació hi han participat escoles i companyies de Tàrrega, Bellpuig, Lleida, Les Borges Blanques, Arbeca i Guissona.

Pàgina 1 de 110