Divendres dia 25 de juliol, en acabar la missa major en honor a Sant Jaume, patró de Bellveí, els veïns del poble van inaugurar les obres d'arranjament de la plaça i el carrer Ample, acompanyats del Director territorial de Governació a Lleida, Jordi Curcó, i l'alcaldessa Núria Magrans i regidors de l'ajuntament de Torrefeta i Florejacs. Les dues senyores més grans i els dos infants més petits del poble foren els encarregats de tallar la cinta, que fou repartida entre els presents com a record de l'acte.

Finançada majoritàriament per un PUOSC, l'obra ha tingut un pressupost de 104.000 euros i ha permès renovar el clavegueram, substituir la canalització d'aigua i fer-ne la pavimentació. Juntament amb aquesta obra s'han remodelat les escales que condueixen a l'església i s'hi han afegit jardineres i bancs.

Josep Maria Castella, representant de l'alcaldia al nucli, i Laia Argelich es van encarregar d'organitzar aquest acte que va acabar amb un vermut popular al local social del poble. Finalment, les persones que van voler van accedir a l'interior del castell per conèixer de primera mà la costella de balena que s'hi guarda.

Durant una intensa setmana, Cervera s’ha convertit en l’epicentre musical de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol gràcies a la 34ª edició de la Càtedra Emili Pujol, una iniciativa múltiple formada pel Festival Internacional de Música, el Curs de Música i la Fira de Lutiers. L’èxit d’aquesta edició es pot mesurar de forma tant quantitativa, com qualitativa, ja que s’han superat clarament els paràmetres de l’any passat en tots els sentits.

 

El Festival omple tots els concerts i el nou Vila Closa rep l’acceptació del públic

La programació del Festival ha tingut una molt bona acollida per part del públic si atenem a l’alta convocatòria que han registrat tots els concerts. Les 7 sessions musicals han posat el cartell de ple tots els dies i la crítica musical també ha destacat l’alt nivell de totes les audicions. Jaume Cortadellas, un dels directors de la Càtedra, també destaca “les bones sensacions que ha despertat un dels projectes clau del Festival d’enguany: l’obra d’encàrrec sobre el tricentenari “El Sometent” composada per a l’ocasió per Xavier Pagès.

Aquesta nit tindrà lloc el concert de cloenda final amb les diferents orquestres juvenils i de grau superior que s’han format durant el Curs de Música. Tots ells s’uniran en un únic i irrepetible concert. En aquest cas, hi ha programades obres de  P. Casals, J. Serra, C. W. Gluck, G. Fauré i E. Toldrà.

Un altre punt a destacar ha estat l’èxit d’una de les novetats en la programació: el “Més festival: el Vila Closa”; una interessant iniciativa paral·lela. S’ha tractat d’un nou projecte de dinamització del nucli antic de la ciutat on, durant tota la setmana, les muralles de Cervera han reunit diferents concerts a partir d’un petit grup de músics en diferents espais singulars. Segons Jaume Cortadellas, de cara a l’any que ve, aquesta iniciativa “té assegurada la continuïtat i es buscaran fórmules de cara a incentivar-lo encara més”.

 

Els alumnes del Curs de Música afirmen que repetiran l’any que ve l’experiència

El Curs de Música ha registrat durant aquesta edició un 25% més d’alumnes respecte l’any passat: un total de 248 estudiants procedents de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de països com Taiwan, Japó o Corea, a més de Rússia, Alemanya, Andorra o França. Hi ha hagut diferents tipologies de cursos amb el mestratge de dotze instruments diferents (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica. Enguany, el curs ha comptat amb 31 professors d’alt nivell i de diversa procedència.

Segons Estafania Balcells, codirectora de la Càtedra, “un primer sondeig inicial amb alguns dels estudiants, indica l’alt grau de satisfacció dels participants”. La major part dels alumnes també indiquen que tenen intenció l’any que ve de repetir l’experiència d’aquestes classes intensives amb professors d’alt nivell.

 

La Firade Lutiers més concorreguda

En el marc de la Càtedra 2014, el passat dimarts va tenir lloc l’onzena edició de la Fira de Lutiers. Aquesta Fira ha reunit 12 tallers de luteria i 20 lutiers als passadissos de la Universitat de Cervera, els quals han estat un concorreguts per amants dels instruments i curiosos.

Una de les peces que ha despertat més expectació ha estat, sens dubte, el violí A. Stradivarius valorat en 9 milions d’euros. Una altra peça única que s’ha exposat a la Fira ha estat un violoncel manufacturat el 1849 pel lutier Charles Adolphe Maucotel que també té un gran valor ja que va ser tocat pel gran músic francès Pierre Fournier (1906-1986), amb el qual va guanyar dos Grammy al millor disc de música clàssica.

També han tingut una molt bona acollida una de les novetats d’enguany, les visites guiades. Gràcies a aquesta nova iniciativa, un expert ha explicat als interessats els aspectes més destacats de cada instruments que s’exposava.

 

La Càtedra Emili Pujol 2014 de Cervera arriba al seu equador fent un balanç molt positiu en els seus tres eixos: la Fira, el Curs i el Festival.

Centenars de persones van visitar ahir els passadissos de la Universitat en la onzena Fira de Lutiers, fent d’aquesta edició la més concorreguda. Evidentment, un dels instruments que va cridar més l’atenció als visitants va ser el violí Stradivarius de 9 milions d’euros.

Paral·lelament, el Curs de Música segueix en plena normalitat sense cap incidència. S’ha pogut absorbir sense cap complicació l’augment del 25% d’alumnes respecte l’any passat i els 248 estudiants ja estan aprofitant les diferents classes que estan impartint durant tota la setmana.

El tercer gran eix, el Festival Internacional, també està gaudint d’una notable acceptació de públic i justament ahir es va viure el concert més multitudinari amb la visita dels Barcelona Gospel Messengers que van fer gaudir les més de 700 persones, que van omplir el pati de la Universitat. Igualment, el festival paral·lel per concerts de petit format, el Vila Closa, també està omplint totes les sessions amb una mitjana de 100 persones per concert, com per exemple, el concert de guitarra d’aquest vespre amb Carles Trepat i Guillem Pérez Quer .

Aquesta nit, els professors del Curs de Música s'han convertit en els protagonistes de la jornada musical ja que són els intèrprets del “Concert de cambra” que té lloc en aquests moments al Paranimf de la Universitat. Al llarg de més d’una hora, han interpretat obres de G. Silvestrini, W. A. Mozart, R. Schumann.

Demà dijous, en el marc del Vila Closa, hi haurà un “Concert de Trompeta” a les 19:30h a la Plaça Major dirigit per Pep Anton Casado i Nicola Barreca. Pel que respecta al Festival, demà arribarà un plat fort de la programació. Es tracta de l’estrena de l'obra d'encàrrec "El Sometent", poema simfònic per a narrador i orquestra de cambra. Una producció composada i dirigida per Xavier Pagès i Corella.

La Càtedra Emili Pujol 2014 de Cervera continua a plena activitat en la seva tercera jornada. Avui, al Curs de Música i al Festival Internacional, s’hi ha unit l’onzena edició de la Fira de Lutiers. Aquesta fira ha reunit 12 tallers de luteria i 20 lutiers als passadissos de la Universitat de Cervera, els quals han estat uns concorreguts per amants dels instruments i curiosos des de les 10 del matí fins les 7 de la tarda.

Una de les peces que ha despertat més expectació ha estat, sens dubte, el violí A. Stradivarius valorat en 9 milions d’euros. La importància radica en què avui dia es conserven molt pocs Stradivarius d’aquesta talla i, encara menys, del període de major èxit d’aquesta casa, de la “Golden Period”. Una altra peça única que s’ha exposat és un violoncel manufacturat el 1849 pel lutier Charles Adolphe Maucotel que també té un gran valor ja que va ser tocat pel gran músic francès Pierre Fournier (1906-1986), amb el qual va guanyar dos Grammy al millor disc de música clàssica.

També han tingut una molt bona acollida una de les novetats d’enguany, les visites guiades. Gràcies a aquesta nova iniciativa, un expert ha explicat als interessats els aspectes més destacats de cada instruments que s’exposava.

Aprofitant la fira, també ha tingut lloc la mostra editorial, amb la presència de les publicacions Clivis, Dinsic i Boileau, i de la botiga cerverina Sol Major. Una munió més de serveis que requereixen els joves estudiants i que aquest dimarts han estat a la seva disposició tots ubicats a la universitat cerverina.

Per últim, també ha tingut lloc la conferència 'La construcció d’un instrument de corda fregada', a càrrec d’Eduard Bosque, mestre lutier. Una forma de completar la jornada amb una explicació didàctica d’aquest mestre lutier.

 

Bona acollida del 'Més festival: Vila Closa'

A les 12 del matí s’ha fet la segona sessió musical programada en el marc del 'Més Festival: el Vila Closa'. Sota la direcció de Xavier Puertas ha tingut lloc el “Concert de Contrabaix” amb un centenar de persones que han omplert l’Auditori.

Aquesta nit, Cervera rebrà la visita dels televisius Barcelona Gospel Messengers en el marc del Festival Internacional i també s’espera un ple absolut atenent al bon ritme de la venda d’entrades.

Demà dimecres, s’arribarà a l’equador del festival amb l’actuació dels professors que formen part del Curs Internacional de Música, els quals realitzaran al Paranimf de la Universitat el 'Concert de Música de Cambra' amb obres de W. A. Mozart, Silvestrini i R. Schumann; que serà dedicat a Josefina Rigolfas, com a memorial.

Paral·lelament, en el marc del Vila Closa, demà tindrà lloc un interessant concert de guitarra a càrrec de Carles Trepat i Guillem Pérez Quer. En aquest cas, l’actuació es farà a la Casa Museu Duran i Sanpere a 2/4 de 8 del vespre i l'entrada serà gratuïta.

 

Els 248 alumnes del Curs Internacional de Música de Cervera ja han començat les classes en els múltiples espais que s’han habilitat per acollir-los. D’aquesta manera, les aules de la Universitat, el Conservatori o, fins i tot, l’Auditori acullen aquestes estudiants procedents de tot el món que, en aquesta edició, són un 25% més en nombre respecte l’any passat.

El curs compta amb 31 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Entre molts d’altres, podem destacar, per exemple: els violinistes Corrado Bolsi, Mauro Rossi o Helena Satué, el violoncel·lista Arnau Tomàs –membre del quartet Casals- i Laurentiu Sbarcea –violoncel·lista de l’Orquestra de Düsseldorf-, els violistes Emile Cantor - que en aquets moments està considerat un dels millors pedagogs europeus en l'ensenyament de la viola- i Anna Puig –membre de la Mahler Chamber Orchestra de Berlín-, el guitarrista Carles Trepat, el clarinetista Josep Fuster o  Pep Anton Casado, trompeta; els quals són solistes de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. entre altres. Però com en qualsevol curs que sempre es vol innovar, enguany hi ha noves incorporacions com la pianista Alba Ventura –jove catalana de prestigi internacional-, la violoncel·lista Eulàlia Subirà i el guitarrista Guillem Pérez-Quer.

 

El Festival Internacional programa un producció de dansa i música

Després de penjar el ple absolut en els concerts celebrats ahir en el marc del Festival de Música, avui ha tornat l’activitat musical a Cervera en el marc de la Càtedra Emili Pujol 2014.

La ciutat se suma aquesta nit a la commemoració del tricentenari a través de la producció “1714. Música i danses tradicionals per al tricentenari” a càrrec de Bellpuig Cobla, Colla Sardanista Jovencells i Geganters de Cervera. Un acte popular a l’aire lliure ja que tindrà lloc a la recent inaugurada Plaça Universitat a les 10 de la nit i amb entrada lliure.

Demà dimarts, s’espera una altre plat fort en la programació del Festival amb l’arribada dels televisius Barcelona Gospel Messengers. Un grup dirigit per Ramon Escalé que interpretarà les obres que l’han fet famós al programa “Oh Happy Day” de TV3. L’actuació, amb una entrada de 10 euros, tindrà lloc al Pati de la Universitat de Cervera també a les 10 de la nit.

Abans, a les 12 del migdia, hi haurà el “Concert de Contrabaix” sota la direcció de Xavier Puertas a l’Auditori. Aquesta sessió musical de format breu forma part del “Més festival: Vila Closa”.

 

La Fira de Lutiers exposa un Stradivarius valorat en 9 milions d’euros

Demà dimarts també s’espera una alta activitat musical a Cervera ja que se suma al Festival i al Curs de Música, l'11a. edició de la Fira de Lutiers. Hi ha confirmada l’assistència d’una vintena dels lutiers més importants que hi ha a l’Estat espanyol, així com més de 11 tallers de luteria que exposaran els seus instruments als passadissos de la Universitat de Cervera. L’entrada a la fira és lliure i s’hi podrà accedir des de les 11 del matí fins a les 19 hores de forma ininterrompuda.

En el marc de la mostra expositiva, es podrà veure un violí A. Stradivarius valorat en 9 milions d’euros. La importància radica en què avui dia es conserven molt pocs Stradivarius d’aquesta talla i, encara menys, del període de major èxit d’aquesta casa, de la “Golden Period”. Una altra peça única que s’exposarà serà un violoncel manufacturat el 1849 pel lutier Charles Adolphe Maucotel que també té un gran valor ja que va ser tocat pel gran músic francès Pierre Fournier (1906-1986), amb el qual va guanyar dos Grammy al millor disc de música clàssica.

Paral·lelament, una altra de les majors novetats d’enguany és l’aposta per les visites guiades. Per tal que els neòfits en aquest àmbit puguin estar assessorats en tot moment i se’ls ajudi a comprendre els models i les curiositats dels instruments exposats, un expert acompanyarà els visitants durant tota l’estada. Aquestes visites guiades es podran concertar el mateix dia a la secretaria de la Càtedra.

En el marc de la Fira, també tindrà lloc la conferència 'La construcció d’un instrument de corda fregada', a càrrec d’Eduard Bosque, mestre lutier. Es realitzarà a les 16 hores a la Sala d’actes de la Universitat.

 

 

Els carrers i els recintes de Cervera que acullen la 34a edició de la Càtedra Emili Pujol ja estan en ple bullici. La major part dels 248 alumnes procedents de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de punts tan diversos com Taiwan, Japó o Corea, Alemanya, o França han arribat a la capital de la Segarra. Aquests estudiants han començat avui mateix les seves classes d’entre els dotze instruments diferents (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica que es podia escollir a l’hora d’inscriure’s en aquest Curs Internacional de Música.

Paral·lelament, també s’ha inaugurat una de les novetats d’enguany, l’anomenat 'Més festival: Vila Closa'. Una sèrie de concerts de petit format al nucli antic de la ciutat que han arrencat a l’Auditori de la mà de la jove i reconeguda pianista Alba Ventura. Més d'un centenar de persones han omplert aquest recinte per escoltar “Goyescas” d’Enric Granados i “Danza de la molinera del Sombrero de Tres Picos” i “Danza de la vida alegre” de Manuel de Falla.

A més, en aquests moments té lloc un concert al Paranimf de la Universitat que fa la lleidatana Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) i que inaugura així oficialment el Festival Internacional de Música de Cervera. L’OJC, sota la direcció d’Alfons Reverté, interpreta obres del compositor lleidatà Enric Granados i de Xostakòvitx en el marc del seu programa “La Julià Carbonell fa una simfonia revolucionària”.

 

Cervera participa en la commemoració del tricentenari

Demà dilluns continuaran les classes del Curs de Música i també hi haurà més sessions musicals. Cervera s’endinsarà en la commemoració del tricentenari a través de la producció “1714. Música i danses tradicionals per al tricentenari” a càrrec de Bellpuig Cobla, Colla Sardanista Jovencells i Geganters de Cervera. Un acte popular a l’aire lliure ja que tindrà lloc a la recent inaugurada plaça Universitat a les 10 de la nit i amb entrada lliure.

Tot és a punt per acollir des de demà diumenge fins el proper dia 27, la Càtedra Emili Pujol 2014. Cervera ja està adaptant les seves places i auditoris on tindran lloc els concerts del Festival, així com les aules que acolliran les aules del Curs de Música.

Aquesta ja és la 34ª edició en la qual Cervera es converteix en l’epicentre musical de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol amb un compendi entre concerts simfònics i de cambra; cursos de música amb més de 280 músics entre professors i alumnes internacionals; una fira única de Lutiers; o una munió d’activitats paral·leles com conferències i xerrades; faran que la capital de la Segarra sigui un veritable pol d’atracció pels amants de la música.

La Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

 

Cervera viurà 7 concerts en el marc del Festival Internacional de Música

En el marc del Festival Internacional de Música s’han programat 7 concerts, un diari des de diumenge, 20 de juliol, fins a dissabte 26.

L’encarregada d’obrir el certamen demà diumenge és justament la lleidatana Orquestra Simfònica Julià Carbonell que sota la direcció d’Alfons Reverté interpretarà al Paranimf de la Universitat obres d’Enric Granados i de Xostakòvitx en el marc del seu programa “La Julià Carbonell fa una simfonia revolucionària”.

El dia següent, dilluns, Cervera s’endinsa en la commemoració del tricentenari a través de l’obra “1714. Música i danses tradicionals per al tricentenari” a càrrec de Bellpuig Cobla, Colla Sardanista Jovencells i Geganters de Cervera. Un acte popular a l’aire lliure ja que tindrà lloc a la recent inaugurada Plaça Universitat.

Dimarts, dia 22, el pati de la Universitat viurà l’arribada dels televisius Barcelona Gospel Messengers, un dels grups que va actuar en el popular programa de TV3, “Oh Happy Day”. Aquest cor barceloní nascut l’any 2008 està dirigit per Ramon Escalé.

S’arribarà a l’equador del festival amb l’actuació dimecres 23 dels professors que formen part del Curs Internacional de Música, els quals realitzaran al Paranimf el “Concert de Música de Cambra” amb obres de W. A. Mozart, A. Guinovart, S. Baez, J. Levy i R. Schumann; que serà dedicat a Josefina Rigolfas, com a memorial.

Dijous es viurà un dels moments culminants del festival amb una estrena absoluta també relacionada amb els actes del tricentenari. Es tracta de “El sometent. Poema simfònic per a narrador i orquestra de cambra”. Una estrena composada per Xavier Pagès i Corella i que també anirà a càrrec de professors del Curs Internacional de Música.

La penúltima nit, divendres, també hi haurà un moment especial ja que actuaran al Paranimf el alumnes que hauran participat al Curs Internacional de Música. Una bona manera per poder veure de primera mà els fruits del seu aprenentatge durant aquesta intensa setmana a Cervera.

I per últim, el Festival es clourà dissabte, 26 de juliol, amb la participació de les dues orquestres del Curs Internacional. Una reunió amb més d’un centenar de músics  que interpretaran obres de  C. W. Gluck i G. Fauré, E. Toldrà, entre altres.

Cal destacar que enguany també s’inicia una interessant iniciativa paral·lela. Es tracta del “Més festival: Vila Closa”, un nou projecte de dinamització del nucli antic de la ciutat on, durant tota la setmana, les muralles de Cervera reuniran un petit grup de músics en aquest espai singular en actuacions al centre històric de format breu. S’hi ha programat 5 concerts que comencen aquest diumenge amb el recital de piano d’Alba Ventura a l’Auditori a les 19:30 hores.

 

El Curs de Música més internacional reuneix un 25% més d’alumnes

Paral·lelament al Festival i com ja és tradicional, també té lloc el Curs de Música que enguany és més internacional que mai amb 249 alumnes inscrits la qual cosa suposa un creixement del 25% respecte els 182 de l’edició passada.

Un altre aspecte destacat és el fort impacte de la procedència internacional d’alguns d’aquests estudiants, ja que enguany arriben alumnes des de punts tant llunyans com Taiwan, Japó o Corea, a més de Rússia, Alemanya, Andorra o França

Hi ha diferents tipologies de cursos, als quals es poden apuntar els alumnes interessats a incrementar el seu nivell musical. D’aquesta manera, es poden inscriure al mestratge de dotze instruments diferents (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica.

Enguany, el curs compta amb 31 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Entre molts d’altres, podem destacar, per exemple: els violinistes Corrado Bolsi, Mauro Rossi o Helena Satué, el violoncel·lista Arnau Tomàs –membre del quartet Casals- i Laurentiu Sbarcea –violoncel·lista de l’Orquestra de Düsseldorf-, els violistes Emile Cantor - que en aquets moments està considerat un dels millors pedagogs europeus en l'ensenyament de la viola- i Anna Puig –membre de la Mahler Chamber Orchestra de Berlín-, el guitarrista Carles Trepat, el clarinetista Josep Fuster o  Pep Anton Casado, trompeta; els quals són solistes de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. entre altres. Però com en qualsevol curs que sempre es vol innovar, enguany hi ha noves incorporacions com la pianista Alba Ventura –jove catalana de prestigi internacional-, la violoncel·lista Eulàlia Subirà i el guitarrista Guillem Pérez-Quer.

 

Una fira única de Lutiers a nivell europeu

El dimarts, 22 de juliol, Cervera també es convertirà en la capital europea dels Lutiers.  Els passadissos de a Universitat concentraran l’exposició de diversos mestres lutiers, la forma dels seus instruments, i se’n podran analitzar les seves parts, observar els dissenys dels diferents models i els materials. Entre les peces que s’exposaran, destaca un Stradivarius valorat en 9 milions d’euros.

En aquests moments, ja hi ha confirmada l’assistència d’una vintena dels lutiers més importants que hi ha a l’Estat espanyol, així com més de 12 tallers de luteria que exposaran els seus instruments als passadissos de la Universitat de Cervera. L’entrada a la fira és lliure i s’hi podrà accedir des de les 11 del matí fins a les 19 hores de forma ininterrompuda. Una altra novetat d’enguany serà l’organització de visites guiades en el marc de la Fira.

 

 

La 18a. edició del Mercat Romà de Guissona ha rebut aquest dissabte la visita de gairebé 10.000 persones que han pogut veure de primerà mà com era l'antiga ciutat de Iesso i quins eren els costums i les tradicions dels seus habitants. 

Els visitants han pogut gaudir d’escenes típiques del món romà com les lluites de gladiadors, les danses imperials i el relax habitual de les termes, que s'han situat a les recent remodelades Fonts de la Vila. Així mateix, els carrers del centre de la localitat s'han omplert amb un centenar de parades d'artesania. L'alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, ha explicat que "el muntatge és possible gràcies a la implicació de tota la població".

A la nit està previst que tingui lloc un espectacle de dansa a càrrec de l'escola de Montse Esteve i que se celebri la 20a. edició de la Bacanal que enguany està dedicada a la feminitat, concretament al naixement de les divinitats de l'Olimp. 

La festa, que va començar dilluns passat amb els Capvespres a la romana, té un pressupost de 30.000 euros i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida, institució que aporta una tercera part del total. 

 

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats aquest dijous dia 17 de juliol, a les 13.25 hores d’aquest migdia, d’un incendi de vegetació agrícola al Pla de Comabella, al terme municipal de Sant Guim de la Plana.
S’han activat fins a 25 dotacions terrestres (camions d’aigua i vehicles de suport i comandament) amb el suport de 5 mitjans aeris (3 helicòpters i 2 avions de vigilància i atac).
L’incendi, que s’ha donat per estabilitzat a les 15.49 hores, ha cremat, bàsicament, zona segada, i una màquina collitadora. Continuen treballant al lloc una vintena de dotacions terrestres i tres mitjans aeris. A causa de l’incendi cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.
Segons les darreres informacions del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície de 46 hectàrees, de les quals 4’5 serien de vegetació forestal que haurien afectat zones de l’EIN Valls del Sió Llobregós.
Fins al lloc també s’hi han desplaçat 4 patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra a més d’una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.
 

Més de 450 persones van assistir en les diverses projeccions del 8è festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, que van tenir lloc al castell de les Sitges, al teatre de Ca l’Eril de Guissona, als jardins de l’Ateneu de Tàrrega i a Montornès.

El director del festival, Robert Garcia, es va mostrar satisfet de diversificar el festival arreu de les comarques de Lleida ja que això ha permès donar a conèixer el festival i el format curt arreu.

L’entrega de premis va tenir lloc el passat 12 de juliol a Montornès, acte que va comptar amb la directora de cinema i vicepresidenta de l’Acadèmia de Cinema Espanyol, Judith Colell. Els guardons van ser per: L’Oreigde José López i Blanca Camell (Barcelona i La Bisbal de L’Empordà) - premi al millor curt rural; 0,60 mg de Gerard Martí (Begués) - premi al millor curt de temàtica lliure; 2:43 d’Héctor Rull (Barcelona) - premi al millor curt en català; Bala perduda d’Albert Eritja i Stephan Hofmann (Lleida i Àustria) - premi al curt de Lleida, i Alexde Laura Garcia (Barcelona) - premi de votació de públic.

Pàgina 1 de 50