Amb la voluntat de fer arribar a més alumnes la possibilitat de participar al Curs Internacional de Música de Cervera, l’organització ha arribat a un acord amb La Caixa per poder oferir ajudes a través de la seva Obra Social.

D’aquesta manera, 40 estudiants han pogut inscriure’s al Curs perquè reunien alguns dels requisits establerts: pares a l’atur; inscripció de més d’un alumne de la mateixa unitat familiar; ser família nombrosa o monoparental; o bé la inscripció a més d’un curs de la Càtedra.  

Justament, els alumnes, que durant tota aquesta setmana estan rebent classes de les seves modalitats d’instruments, protagonitzaran els propers concerts del Festival i el públic de Cervera podrà gaudir l’evolució artística d’aquests dies de mestratge.

 

Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

 

Homenatge a Enric Granados

El Festival Internacional de Música de Cervera s’ha volgut sumar als actes commemoratius del centenari de la mort del compositor lleidatà Enric Granados programant aquest dijous 28 de juliol a la nit un concert especial.

Durant l’actuació es podrà escoltar la transcripció per a guitarra de diverses obres d’Enric Granados escrites pel guitarrista Carles Trepat; d’altres composicions per a piano sol; o també el popular Intermezzo de Goyescas en la versió per a trio arranjat per G.Cassadó i el Quintet op. 49. Durant aquesta àmplia representació per valorar el llegat d’Enric Granados, tindrà lloc la projecció de l’audiovisual Ivori als dits, de la directora Rosa Mesalles, que aproparà el públic a la trajectòria d’aquest gran pianista i compositor.

El Festival continua gaudint de molt bona salut i, tal i com va passar l’any passat, tots els concerts que han tingut lloc fins a dia d’avui han tingut un aforament superior al 90%. Per exemple, en el concert que es va viure ahir dimecres al Paranimf de la Universitat sobre la “XIII Fira de Lutiers”, es van esgotar les 400 disponibles.

L’extensió del Festival, el Vila Closa, ha programat concerts de petit format a espais singulars com l'Auditori i la Casa Museu Duran i Sanpere. Demà divendres, aquest darrer indret n’acollirà un de piano conduït per Alba Ventura i Jordi Vilaprinyó.

 

 

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes; el regidor de Seguretat, Jaume Rossich; el tinent d’alcalde Jaume Carcasona i el regidor Ramon Armengol han lliurat un escrit de felicitació i reconeixement als agents Francesc Nogales i Fernando Medina en motiu de la seva destacada actuació amb la qual van evitar un robatori en un habitatge de Cervera el passat 6 de juliol.

L’acte de reconeixement, senzill però la vegada solemne, ha tingut lloc a la sala de plens de la Paeria. Els dos agents homenatjats han estat acompanyats per companys de la Policia Local i familiars.

Royes ha afirmat que “en aquests moments que heu fet una actuació de risc important amb la qual heu mostrat la vostra professionalitat, és de justícia que us dediquem aquest acte, i també recordar la tasca que feu cada dia de l’any juntament amb els vostres companys”.

Els dos agents de la Policia Local de Cervera, en una ràpida i eficaç intervenció, van detenir dos individus que havien entrat a robar en una casa a la zona del Mas Duran.

En el moment de la detenció, els lladres eren a l’interior de l’habitatge. Al veure l’arribada dels policies locals van intentar fugir, però els agents ho van impedir, actuant amb diligència, i van evitar que els lladres s’emportessin els objectes personals, de valor i diners.

Els Mossos d’Esquadra de Cervera, que van arribar al lloc dels fets també ràpidament, es van fer càrrec dels detinguts, que van ser traslladats a la Comissaria del Mossos i posats a disposició judicial.

Cervera s’ha convertit aquest dimecres 27 de juliol en la capital europea del món lutier. Els passadissos de la Universitat han acollit, per 13a vegada consecutiva, un grup format per 13 tallers arribats des de diversos punts de Catalunya, l’Estat espanyol i Europa, juntament amb 25 artistes lutiers.

Un dels instruments que ha despertat més expectació ha estat el violí construït pel gran lutier català, Joan Guillamí, el 1748. Una peça única d’incalculable valor i reconeixement internacional.

Justament, en el marc del Festival Internacional de Música, s'ha pogut escoltar aquest violí durant el concert de la nit al Paranimf de la Universitat. Una producció musical que ret homenatge al certamen firal i que, conseqüentment, rep el títol de: “Concert de la XIII Fira de Lutiers. Música de Cambra”.  En aquesta actuació, diversos professors del Curs de Música, han interpretat obres de J.Turina , C. Reinecke, I. Stravinsky, A. Tansmann. El professor Emile Cantor ha estat l’encarregat de donar vida musical i sonora a aquest violí del segle XVIII.

 

El Festival i el Vila Closa arriben al seu equador

Avui dijous, el Festival acull l’homenatge a Enric Granados en un concert al Paranimf on participaran els professors Carles Trepat, guitarra; Olga Aleshinski, Corrado Bolsi, violí; Ashan Pillai, viola; José Mor, Laurentiu Sbarcea, Laia Puig, violoncel; Jordi Castellà, i Astrid Steinschaden, piano.

I, paral·lelament, en el marc del Vila-Closa, tindrà lloc un concert de guitarra dirigit pel mestre Carles Trepat a la Casa Museu Duran i Sanpere.

Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

 

 

 

Endesa ha finalitzat recentment les obres de renovació tecnològica d’una línia de baixa tensió al municipi d’Estaràs, a la Segarra, amb l’objectiu de millorar i reforçar la qualitat del subministrament elèctric a clients d’aquest municipi.

L’actuació ha consistit en substituir un total de 452 metres de cablejat elèctric aeri de baixa tensió, passant d’un cable convencional a un de trenat, fet que representa una reducció important de les mides i de l’amplitud física de la línia, alhora que la fa més resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes per un de nou de trenat. A més, el nou cable està fabricat d’alumini, un material que per les seves característiques és fiable i presenta bones prestacions mecàniques i elèctriques.

Aquests treballs formen part del pla d’actuació i millora de les infraestructures elèctriques a la comarca de la Segarra per tal de garantir una òptima qualitat del servei als clients.

Si un aquelarre és una reunió de bruixes, aquesta figura no podia faltar al 39è Aquelarre de Cervera, que se celebra el 26, 27 i 28 d’agost i que s’ha presentat aquesta nit a la capital de la Segarra. Un acte presentat, com ja és tradició, per la figura de l’Astarot, fidel servent de la casa d’Estiu del Mascle Cabró que, en aquesta ocasió, ha sorprès el públic arribant a la presentació amb una moto de gran cilindratge, irreverent i, com sempre, descarat. 

L’acte de presentació ha servit per explicar algunes de les novetats d’aquesta edició. Una de les més ben guardades és l’espectacle de l’Aquelarre que aquest any corre a càrrec d’Albert Parra, director de la companyia Alea Teatre que assumeix, per sisena vegada, la direcció artística de la festa justament el mateix any que la companyia celebra el seu 15è aniversari. Les bruixes i la seva màgia en la construcció del mal seran l’eix temàtic d’aquest 39è espectacle de l’Aquelarre, un espectacle que s’atansa al món de la bruixa des d’una òptica humanitzadora, on els diferents tipus de bruixes (blanques, vermelles, verdes...) es presenten en el seu hàbitat, amb les seves màgies, amb les seves debilitats, els seus desitjos inconfessables. La confrontació entre aquestes bruixes provocarà, en el segon acte de l’Aquelarre, l’aparició del Mascle Cabró, que apareixerà acompanyat d’una gran estructura en forma de bèstia. De fet, tot l’espectacle es planteja amb elements de grans dimensions. Segons el director artístic, Albert Parra, “l’espai de la plaça Pius XII, més gran i accessible que Cal Racó, ens permet pensar amb grans estructures i elements mòbils, construint així un espectacle més sensorial, en què públic i espectacle estan més a prop”. Un espectacle que arribarà al clímax amb la popular Escorreguda del Mascle Cabró, moment pel qual el músic Carlos Monfort (Blaumut, Sílvia Pérez Cruz...) ha composat una música específica que s’interpretarà en directe. Tot plegat, per construir un espectacle d’alçada, amb visió 360º que permet el nou emplaçament de la festa.

Precisament aquesta és una de les novetats d’aquesta 39a edició. Les obres que afecten el casc antic i Cal Racó, on té lloc tradicionalment l’Aquelarre, han obligat a traslladar tota la festa a la plaça Pius XII. Un trasllat provisional, ja que l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha assegurat que, un cop acabades les obres, l’Aquelarre tornarà a Cal Racó. Per això, ha avançat que l’Ajuntament aprovarà un acord perquè la festa es mantingui al casc antic. 

Una festa que, en aquesta edició, augmenta el seu pressupost, assolint els 190.000 euros (30.000 euros més que l’any anterior) i que es consolida amb un impacte econòmic a la ciutat de gairebé 1 milió d’euros. 

Més de 500 persones de diferents entitats de Cervera fan possible l’Aquelarre, un teixit “aquelarrer i cerverí que són l’essència de la festa”, ha assegurat el regidor de Festes i d’Aquelarre, Marc Llorens, que ha destacat l’esforç que s’ha fet en aquesta edició per potenciar l’apartat musical de la festa, gràcies a l’acord que la Paeria de Cervera ha signat amb el Grup Enderrock. En aquest sentit, l’Aquelarre disposarà de cinc espais musicals amb una desena de formacions com Itaca Band, Strombers, Kaotiko o els locals Pink Goats i Cor Roent. No hi faltarà tampoc La Salseta del Poble Sec, antics coneguts de la festa, que en aquesta edició han versionat el seu tema ‘A sucar’ per dedicar-lo a l’Aquelarre. 

 

L’Aquelarre del foc 

El foc és, sens dubte, una de les parts essencials de la festa i l’Aquelarre és la cita més important del calendari de la colla de Diables de Cervera Carranquers. Durant els tres dies d’Aquelarre es cremaran 360 kg de pirotècnia, que equivalen aproximadament a unes 12.000 ‘carretilles’. En aquesta ocasió, els diables locals s’acompanyaran de dues colles convidades: els Balls de Diables de Llorenç del Penedès i de Vilafranca del Penedès. 

La principal novetat, però, serà la primera Trobada de Bestiari Popular que organitza Diables de Cervera Carranquers coincidint amb el 15è aniversari del Carranco Bilandó, una de les bèsties insígnia de la colla. Aquesta trobada, que compta amb 5 colles convidades de tot el territori català, servirà de tret de sortida de l’Aquelarre el divendres a les 11 de la nit. “Si el dissabte és el dia dels diables, el divendres havia de ser el dia de les bèsties”, ha assegurat el cap de colla dels Diables de Cervera Carranquers, Óscar Marsinyach. 

 

La Fira del Gran Boc 

La Fira del Gran Boc continuarà oferint un espai alternatiu per a tots els públics durant els dies de la festa. Ubicada als patis de la Universitat, comptarà amb 30 professionals d’esoterisme, 46 artesans i 12 estands d’alimentació. La fira es completa amb tallers, taules rodones i conferències, com la de Sebastià Darbó, del programa ‘Misteris’ de RAC1, que inaugurarà la fira.

Com a novetat, en aquesta 19a edició de la fira, s’organitza la primera ‘Gimcama del Gran Boc’, amb set preguntes que els visitants hauran d’anar responent a través de pistes amagades en les diferents parades de la fira.

 

Recuperació de l’espectacle de divendres a càrrec de les Band Tokades 

Una de les novetats més ben rebudes de la festa ha estat l’anunci de la recuperació de l’espectacle de divendres a càrrec del grup de percussió local Les Band Tokades, que reapareixen a la programació de l’Aquelarre després de la seva absència en l’edició anterior. En aquesta ocasió, Les Band Tokades confien la direcció de l’espectacle a Jon Arrizabalaga, que ha concebut un muntatge “de contrastos de colors i de forces”, segons ha explicat el director. Telus mater és el nom d’aquest espectacle en què es viurà l’enfrontament entre dues forces, natura i infern. 

El Consell Comarcal de la Segarra ha posat en marxa una prova pilot d’implantació de cubells amb xip per tal de millorar els índexs de recollida selectiva. La prova s’ha iniciat a Sant Guim de Freixenet on s’ha donat a cada veí un cubell amb xip el qual monitoritza la recollida per tal de poder premiar amb descomptes aquells que més i millor reciclen.

Tot i que la Segarra és una de les comarques que més recicla, els índexs de recollida selectiva s’han estancat i des del Consell Comarcal han decidit impulsar aquest programa per millorar-los. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va afirmar el passat 22 de juliol a Cervera que s'havia arribat a un acord unànime per tirar endavant el projecte constructiu de la conducció per subministrar aigua potable del canal Segarra-Garrigues a municipis de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia amb tres preus segons el cost de la impulsió de l'aigua i segons les bases de l'Agència Catalana de l'aigua (ACA). Aquest quedaria a 0,51 euros el m3 per Tàrrega, que consumirà el 33% del volum previst; 0,64 euros per a la Segarra, que consumirà el 52%, i 0,69 euros per a la Conca de Barberà i l'Anoia, que suposen el 15% restants. En cas d'haver acordat un preu solidari aquest seria de 0,59.

Tant l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, com l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el president del consell de la Conca de Barberà, Josep Pijuan, es van mostrar satisfets amb l'acord mentre que el president del Consell de la Segarra i alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, va reclamar "un preu solidari". Casoliva va insistir que "cal un sistema tarifari just", si bé, va indicar que "evidentment si tots votem i no surt aquest model, seguirem dins del projecte".

L'alcalde de Cervera va dir que "si comparem les condicions de la portada d'aigua des de Ratera amb les actuals, milloren ja que la Segarra pagarà l'aigua més barata del que ho fa actualment, passarà de 0,76-0,64, amb unes infraestructures noves i més modernes i amb un canal públic i no privat". Segons Royes, "quan estàs en un projecte de gran magnitud en el qual participa molta gent amb molts interessos, tots hem d'acabar cedint en alguna cosa, en aquest cas, doncs, tots cedim i tots guanyem".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tàrrega va destacar que "el fet de poder facturar per diferents preus era una condició necessària que havíem de vèncer com a ajuntament ja que per sort a la capital de l'Urgell tindríem altres solucions, que no ens atrauen molt però econòmicament són tan bones com la que se'ns proposa". Perelló ha puntualitzat que "Tàrrega fa molts anys que s'ha mostrat a favor del projecte i aquests 3 preus ens permeten entrar de ple en ell".

El conseller de Territori i Sostenibilitat i el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, van avançar que fins al 5 d'agost treballaran en l'elaboració d'un document de mínims que recollirà la voluntat formalment expressada per cadascun dels ajuntaments i consells comarcals d'adherir-se al projecte. A partir de llavors, segons Rull, "acabarem de determinar la seva concreció final".

El conseller va reafirmar que la meitat del projecte, uns 10 milions d'euros (el total de la inversió puja a 20 M d'euros), serà finançat per les administracions públiques. Així, la Generalitat aportarà 6 milions d'euros i les tres diputacions n'aportaran 4: 2 Lleida, 1 Tarragona i 1 Barcelona. Aquests 10 milions, segons Rull, "permetran fer front a l'amortització del projecte durant els seus primers 25 anys i també ens permeten ajustar els preus mitjans per a cada un dels trams per tal que siguin més competitius". En referència a l'altre 50% del pressupost, Rull va dir que s'estudiarà negociar amb l'Estat la concreció d'un crèdit a 50 anys si bé va remarcar que "l'important d'avui (ahir) és que hi ha compromís de tots els municipis per tirar endavant el projecte, és a dir, els principals actors consideren que és un projecte estratègic de país per a aquestes quatre comarques i els seus municipis". Farré va celebrar l'acord ja que "suposa un pas molt rellevant en una operació molt complexa".,

La reunió es va celebrar al Paranimf de la Universitat i es va allargar durant una hora i mitja. Van assistir-hi una quarantena de persones. Entre les autoritats hi havia també el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Cervera ja té a punt els diversos equipament i instal·lacions necessàries per acollir els múltiples actes i activitats que es viuran amb la celebració de la Càtedra Emili Pujol 2016 del 24 al 31 de juliol.

Aquest dissabte s’espera que comencin a arribar alguns dels alumnes de procedència internacional del Curs de Música, tot i que el gran gruix té prevista l’arribada al llarg de tot el diumenge. D’aquesta manera, aviat els carrers de Cervera s’ompliran d’alumnes que practicaran el mestratge dels seus instruments en diferents punts de la ciutat.

Enguany, el Curs de Música viu un ascens d’interès espectacular amb un allau de peticions per poder-hi participar. Finalment, s’han hagut de tancar les inscripcions amb 268 alumnes, ja que la major part dels professors tenen un ple absolut a les seves aules –tot i que enguany s’ha ampliat la plantilla amb professors assistents per satisfer aquesta creixent demanda-. Aquests alumnes, 44 més que l’any passat, tindran a la seva disposició una plantilla de més de 31 professors experts en diferents instruments i disciplines, i amb la consolidació de diversos cursos intensius que s’afegeixen a l’oferta acadèmica. Com és habitual, el Curs té un indiscutible atractiu internacional i, en aquesta edició, arribaran alumnes de punts com Austràlia, Mèxic, Dinamarca, Països Baixos, Alemanya, Taiwan  o Portugal.

 

Es programen 7 concerts en el Festival  de Música i 7 més en el Vila-Closa

En aquesta 36a edició de la Càtedra, s’han programat 7 concerts en el marc del Festival Internacional de Música i 7 més es viuran en el Vila-Closa.

El Festival serà inaugurat aquest diumenge, a les 22 hores, per la música de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida que aproparà a Cervera el seu projecte “Acadèmia-OJC”. Sota la direcció d’Alfons Reverté, l’OJC incorpora per a aquesta producció 23 alumnes lleidatans com a part del projecte pedagògic “Acadèmia-OJC”, a través del qual estudiants avantatjats participen de l’experiència de tocar dins d’una formació professional. Un repertori que inclourà des de l’Obertura Rienzi, un petit tast de Granados o la Suite Spartacus de Khatxaturian.

Altres actuacions destacades seran la de dilluns amb Joan Chamorro, acompanyat de la seva inseparable Andrea Motis i la resta de la Sant Andreu Jazz Band; o l’homenatge en forma de concert que la Càtedra farà dijous al mestre Enric Granados.

Paral·lelament, aquesta serà la tercera edició del Vila-Closa, una extensió del festival a llocs singulars del centre històric de Cervera amb diversos concerts de petit format. Enguany tindran lloc 7 propostes musicals que es repartiran per espais com l’Auditori Municipal i la Casa Museu Duran i Sanpere entre les quals destaquen el recital de flauta i piano a càrrec de Christian Farroni i Alba Ventura i el de violí i piano amb Oscar i Jordi Vilaprinyó –amb una obra que s’estrenarà aquest dia.

 

La Fira de Lutiers exposarà un violí de 1748 de Joan Guillamí  

El dimecres 27 de juliol, els passadissos de la Universitat de Cervera acolliran una nova edició de la Fira de Lutiers, la més important en la seva especialitat en tot el sud d’Europa.

Enguany, hi participaran 13 tallers arribats des de diferents punts del país i més de 25 artistes lutiers. Com a novetat, també hi haurà visites guiades i se’n faran de noves pels alumnes del curs de música a càrrec dels seus professors.

Com a notes destacades, enguany hi haurà una conferència La història de la Luteria a Catalunya a càrrec de Jordi Pinto (Casa Parramon), i a continuació la presentació i audició del violí construït a Barcelona l'any 1748 per Joan Guillamí ( 4 de la tarda a la sala d'actes de la Universitat). A la nit, en el marc del Festival, tindrà lloc el Concert de la Fira de Lutiers on es podrà gaudir d'una audició d'aquest violí de la mà del violista Emile Cantor.

Un grup de joves de Cervera treballa des de fa dos anys en la recuperació de l’històric Ball d’Espases. Assessorats per Àngel Vallverdú, expert en danses festives, han realitzat un estudi de la reintroducció de la dansa basant-se en la documentació cerverina i catalana existent. 

L’estudi ha descobert que el Ball d’Espases de Cervera, datat el 1411, és el més antic de Catalunya així com un dels més antics del món. A més a més, l’estudi exposa que el ball cerverí va ser l’últim en desaparèixer al Principat arran de les prohibicions borbòniques després de la Guerra de Successió (1701-1714).

Ara, els joves cerverins han iniciat una campanya de micromecenatge per poder recuperar aquest ball després de 300 anys desaparegut. Pretenen recaptar 2.000 euros, que es destinaran a comprar les espases i els vestits necessaris per a la dansa. A banda del micromecenatge a la plataforma Verkami, compta amb el suport de la Paeria de Cervera i l’Agrupació Seny Major. L’objectiu és que el Ball d’Espases es pugui estrenar a Cervera el proper 18 de setembre.

 

 

Cervera es tronarà a omplir de foc, música i esoterisme entre el 26 i el 28 d’agost en el marc de la 39a edició de la festa de l‘Aquelarre on es cremaran fins a 360 quilos de pólvora. Per fer-ho possible, els diables Carranquers estaran acompanyats del Ball de Diables de Llorenç del Penedès i el Ball de Diables de Vilafranca del Penedès.

Una de les principals novetats d’enguany és el canvi d’ubicació de l’espectacle principal a causa de les obres de remodelació del nucli històric. Així, l’aparició i escorreguda del Mascle Cabró, el moment més esperat per tothom, tindrà lloc a la plaça de Pius XII i no a Cal Racó, com era habitual.

 

Espectacle central a partir de la bruixa humanitzada

Albert Parra, d’Alea Teatre, serà l’encarregat per sisena vegada de la direcció artística de l’espectacle principal. Parra va revelar que “aquest partirà de les llegendes de les dones d’aigua, les bruixes blanques, verdes i negres, que mostraran els poders màgics, els hàbitats i els súbdits, però també les debilitats i confrontacions”. Parra va afegir que juntes, totes les seves màgies seran emprades per construir l’essencial del mal personificada en un monstre que esdevindrà el Mascle Cabró, en una inabastable orgia de foc, efectes visuals i música en directe i itinerant composta per Carlos Montfort (Blaumut, Sílvia Pérez Cruz...).

 

Primera trobada de bestiari popular

Per iniciar la festa enguany el divendres 26 tindrà lloc la primera trobada de bestiari popular. Òscar Marsinyach, cap de colla dels diables Carranquers, explicava que “l’objectiu és convidar diferents colles per tal de donar un protagonisme especial al bestiari festiu de tot Catalunya”. La jornada es completarà amb l’espectacle Tellus Mater que oferirà la colla de percussió femenina Band Tokades amb l’aparició de la Gran Cabrona, la dona del Gran Cabró.

 

Música

Cervera acollirà durant el cap de setmana de l’Aquelarre cinc escenaris gratuïts amb una desena de grups, entre els quals hi haurà els ja clàssics La Salseta del Poble Sec, que oferirà una versió de la seva cançó A sucar! adaptada a la festa de la capital de la Segarra, a més d’Itaca Band, Kaotiko; Strombers i Vergüenza Ajena.

 

Aquelarret

Durant la setmana de l’Aquelarre els més petits podran participar en tallers de disfresses de bruixes i dimonis, cuques, percussió, xanques i teatre per poder protagonitzar la cercavila infantil que tindrà lloc dissabte 27 a la tarda i que  aquest any celebra 18 anys. Els interessats en participar en els tallers poden inscriure’s al Centre Municipal de Cultura de Cervera.

 

Fira del Gran Boc

La festa del foc i la música acollirà també la Fira del Gran Boc. Un centenar de professionals del sector de la màgia i de les forces obscures muntaran paradetes i realitzaran diferents activitats esotèriques, com tirades de cartes i lectures de mans, a la Universitat.

 

Impacte econòmic: 1 M d’euros

En la presentació de la 39a Aquelarre, que va tenir lloc a Barcelona, l’alcalde, Ramon Royes, va explicar que enguany el pressupost de la festa ascendeix a 190.000 euros, 30.000 més que la passada edició.  També va indicar que l’impacte econòmic d’Aquelarre a la ciutat supera el milió d’euros.

Pàgina 1 de 66