Dijous, 25 Maig 2017 18:42

El futbolista Gerard Piqué inaugura un Cruyff Court a Sant Guim de Freixenet

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de l'acte inaugural. Un moment de l'acte inaugural. Laia Pedrós

El futbolista del Barça Gerard Piqué ha inaugurat aquest dimecres 24 de maig un Cruyff Court a Sant Guim de Freixenet, localitat dels seus avis paterns. En l’acte Piqué ha estat acompanyat del seu fill petit, Sasha, de l’exfutbolista Carles Puyol i de bona part de la seva família així com l’esposa i filla de Johan Cruyff, Danny i Susila (presidenta de la fundació des de la mort del seu pare). Piqué ha assegurat que “per un infant l’esport és fonamental, serveix per aprendre a jugar i a pensar en equip, a compartir i permet fer grans amics i viure moltes experiències”.

El Cruyff Court és una iniciativa de la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ‘La Caixa’ i la Fundació FC Barcelona que pretén fomentar l’esport entre infants i  joves, en zones desafavorides, i inculcar valors com la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l’educació en hàbits saludables, per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil. Hi ha un total de 227 Cruyff Court en 20 països del món dels quals tres es troben a Lleida: Mollerussa apadrinat per Bojan Krkic, La Pobla de Segur apadrinat per Carles Puyol i ara Sant Guim de Freixenet apadrinat per Gerard Piqué.

El Cruyy Court s’ha adequat al costat de l’escola L’Estel. De fet, els autèntiques protagonistes de la inauguració de les instal·lacions han estat els 120 alumnes del centre que han pogut fer un partit de futbol amb Piqué i Puyol de capitans.

L’alcalde, Paco Lluch, s’ha mostrat molt satisfet de l’equipament i ha assegurat que “aquestes instal·lacions, un autèntic model d’integració, ajudaran a què el dia de demà tinguem unes generacions millors i una societat més justa”. 

Llegit 340 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar