Dilluns, 29 Maig 2017 09:12

Inaugurada una nova estació del Servei Meteorològic de Catalunya a Massoteres

Valorar aquest article
(0 vots)
L'acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.  L'acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. TES

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, han inaugurat una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA) a Massoteres. La instal·lació és el resultat d’un acord entre l’SMC i l’Ajuntament, i s’ha concretat amb la signatura d’un nou conveni entre ambdues institucions.

 

Tramesa cada 30 minuts

La nova estació disposa de sensors per mesurar la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d’altura, la precipitació i la irradiància solar global. La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra cada 30 minuts i s’envia a la seu central de l’SMC a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades del servei i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics.

Per la seva ubicació i representativitat, l’EMA també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori.

Tota la informació d’aquesta estació es podrà consultar a la pàgina web de l’SMC: http://www.meteo.cat/observacions/xema/dades

 

La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)

L’EMA de Massoteres quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya. La xarxa passarà a disposar de 186 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades pels diversos equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica, estudis climàtics i recerca, entre d’altres.

Llegit 173 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar