Dijous, 07 Setembre 2017 09:13

La festa de Sant Ramon convoca més de 6.000 pelegrins al santuari

Valorar aquest article
(0 vots)
L'interior del santuari ple de públic. L'interior del santuari ple de públic. Comarques

Sant Ramon va convocar el passat 31 d’agost al santuari més de 6.000 pelegrins en la festivitat del sant. La celebració va estar presidida per primera vegada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, que va manifestar que d’aquesta manera “vull mostrar tot el meu suport a la comunitat mercedària i al bisbe de Solsona, Xavier Novell”.

Després de la peregrinació des de la Manresana fins al santuari es van dur a terme els Tres Tombs, i va ser el mateix bisbe Salvador Giménez qui va procedir a la benedicció dels 46 tractors acompanyat del prior Francisco Marín. De forma paral·lela a la maquinària agrícola, els pelegrins també donen Tres Tombs a les relíquies del sant situades a l’interior del temple. Durant aquesta jornada els mercedaris venen més de 5.000 espelmes que es col·loquen al costat de les relíquies i al costat de la imatge de la verge de la Mercè.

La desfilada de tractors la presideix cada any una escenificació que fan els joves de la localitat d’un dels quadres de ex-vots del museu del santuari. En aquesta edició es tractava d’una dona assassinada mentre portava a terme les tasques agrícoles.

La festa de Sant Ramon és una de les tradicions ancestrals de la comarca. Els mercedaris ofereixen un total de vuit litúrgies durant tot el dia. El santuari obre les portes de l’hospederia, el museu, els claustres i altres dependències d’aquest edifici de gairebé una hectàrea de superfície. En l’actualitat a més dels 4 mercedaris la comunitat compta amb 6 novicis.

Segons el prior Francesc Marín, si es pot dur a terme la recuperació de les teulades del convent es podrà reobrir l’hostatgeria. Cada any visiten el santuari uns 10.000 turistes.

La festa de Sant Ramon va comptar amb la visita del president del PDeCAT, Artur Mas, qui va manifestar que “a les portes de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre hem d’actuar amb molta energia, molta convicció i molt compromís sabent que ens hi juguem molt i per molt temps”.

 

Llegit 165 vegades Darrera modificació el Dijous, 07 Setembre 2017 09:51

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar