Dijous, 25 Gener 2018 11:29

Homenatge als 11 segarrencs deportats als camps de concentració nazis

Valorar aquest article
(0 vots)

El Fòrum l’Espitllera, amb la col·laboració de diversos consistoris de la Segarra, col·locarà aquest divendres 26 de gener les 11 Stolpersteine dedicades als veïns de la comarca deportats a camps de concentració nazis. L’acte estarà presidit pel creador d’aquestes peces, l’artista alemany Gunter Demnig, que ja n’ha col·locat més de 50.000 en 21 països d’Europa i les instal·larà també personalment a la Segarra.

La col·locació de les 11 peces a la Segarra es farà en un itinerari guiat i obert al públic que començarà a les 9 del matí a Torà i seguirà per Sanaüja, Tarroja de Segarra, La Prenyanosa, Les Oluges, Cervera, Granyena de Segarra, Talavera i Sant Antolí. A la capital de la Segarra tindrà l’acte central de la jornada a les 12 del migdia amb la col·locació de tres Stolpersteine.

Els dies previs a la seva col·locació, el Museu Comarcal de Cervera exposa les Stolpersteine corresponents als tres veïns de la ciutat: Ramon Alsedà, Miquel Porté i Josep Riera.

Les Stolpersteine són llambordes en forma de cub amb una placa daurada d’uns quinze centímetres on es pot llegir el nom i l’origen de la persona, la data de naixement i mort, així com el camp d’extermini on va ser deportat.

Llegit 47 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar