Dilluns, 09 Juliol 2018 09:11

Un fisioterapeuta afincat al Canadà s'adjudica el 13è premi literari 7lletres

Valorar aquest article
(0 vots)
Entrega del guardó al castell de Concabella. Entrega del guardó al castell de Concabella. Consell Comarcal de la Segarra

Un fisioterapeuta de Sarrià de Ter que treballa al Canadà, Francesc Duch, es va adjudicar divendres a la nit la 13a edició del premi literari 7lletres amb l’obra Altres mares, que explora la maternitat i la feminitat des d’angles diferents dels habituals. La relació de les dones que protagonitzen els contes amb els seus fills i parelles s’escapa a la que ens és més assídua, però no per això són éssers estranys. Al contrari, el lector s’identificarà amb cada una d’elles: amb la mare que viu angoixada la desaparició d’una filla, amb l’adolescent que no vol aquell nadó que ha arribat per canviar-li la vida massa d’hora, amb la mare que se sent gelosa de la complicitat feliç que tenen pare i filla...

Francesc Duch va començar a escriure l'any 2013 i des de llavors ha estat reconegut en diferents certàmens literaris.

La recent obtenció del Premi 7lletres, que es va endur un guardó de 7.000 euros, permetrà a l’autor de Sarrià de Ter publicar el seu primer llibre d’autoria individual a càrrec de Pagès Editors. 

En l’edició d’enguany, la tretzena, es van rebre un total de 28 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, es va requerir la col·laboració d’un comitè de lectura que va fer una primera selecció de les obres presentades que van passar al jurat. En la present edició van ser 13 els originals seleccionats. El jurat estava format per Anna Saez, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el divendres 6 de juliol, al castell de  Concabella. L'acte va tornar a Concabella, on hi ha l'Espai i el Fons Documental Pedrolo. 

A diferència d’edicions anteriors, enguany, l’acte de lliurament del premi no va tancar les activitats de 7lletres. En la present edició, en motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, els actes van començar al mes de març i s’allargaran fins al novembre. 

7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo.

Llegit 125 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 Juliol 2018 09:28

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar